Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колата умря на газ....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колата умря на газ....

Снощи хубаво си вървеше... бях я понастъпал леееееко - 120 по пътя за летището.... преди Сарафово пуснах по инерция и като влязох в Сарафово - давам газ - никой... няма форсиране, колата гасне... гледам тефтера - викам си газта свършила... да ама не! днеска слагам за 20 лв. - едвам събра газта тръгвам - пак същия номер като снощи на бензин върви на змей колата... някакви идеи кво може да е... тва всичкото на загрял двигател... п.п. че ще ходя на майстор - ще ходя...
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Провери захранванията на клапаните за газ.Също и как се управляват.Изпарителът какъв е, вакумен или електрически?Ако е електрически нещо трябва да пуска и спира захранването на клапаните.дано съм ти бил полезен.
    Fiat Marea 1.8/16v '96 HLX
    Български газов инжекцион - Бардолини

Коментар

сега гледам че съм пуснал темата в "Консултациии" и аз не знам как и защо , а не в "Газови уредби" . моля модераторите да я преместят...Преместена!екип fiat-bg.org

Коментар

Пак ли сложи на топливо?Конкретно по темата:моята беше умряла по същият начин,но пускайки от Черноморец към Бургас и се оказа филтъра на газовият клапан,който беше задръстен зверски след зареждане на съмнителна газстанция.Вариантите са 2:Или както каза неотворил клапан (ако си с Евросонда имаш такъв и на бутилката) или задръстен филтър.
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

какъв е, вакумен или електрически?
          казва ли ти някой, смееш ли да попиташ... знам, че е нов и е БРС има накачулени около него две цилиндърчета...
          Пак ли сложи на топливо?
          не, ама направи номера като бях с тая газ... сутринта сложих на Лукойл в Ахелой - на 1.15 лв.
          и се оказа филтъра на газовият клапан,който беше задръстен зверски
          може и това да е, защото не гасне веднага, а като дам газ като че се дави колата и гасне... като поддържам ниски обороти - пъпли еваш-еваш, но не гасне...п.п. на кое викат газов клапан

Коментар

Ако можеш дай поне една снимка около изпарителя.По принцип където сум виждал клапаните са около изпарителя.Ако има такива.Мисля че ако е вакумна няма клапан на газта около изпарителя, а трябва да има маркуче закачено на смукателния колектор.Зависи от газовата, поне колкото аз съм запознат.

Коментар

Docenta написа:
              поне колкото аз съм запознат.
              пич, защо само бъркаш хората?
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ако нещо съм сбъркал се извинявам, но искам да знам какво е то?Споделям какво ми се е случвало.Аз нямам сервиз за газови уредби,че да съм на ти с тях.

Коментар

Docenta написа:
                  Ако нещо съм сбъркал се извинявам, но искам да знам какво е то?Споделям какво ми се е случвало.Аз нямам сервиз за газови уредби,че да съм на ти с тях.
                  нямам против незнанието, то е ясно, че тук сме аматьори, но ако всеки пише каквото му дойде и каквото чул и никога видял няма сми от целия форум, само заемаме място по сърварите първо, независимо с какъв изпарител си всяка ОБИКНОВЕННА газова има клапан преди изпарителя, който пуска газ само като колата е на контакт. така газ стига до изпарителя само при подаден контакт. оттам вече идва разликата при ел и вакуумен изпарител- т.е. ако колата изгасне, при удър, или по някаква причина забравена на контакт то газта ще излиза и е опасно. затова ел изпарителя има ел. клапан, който след 2-3 сек спира изпускането на газ, а вакуумния няма ел клапан, а има маркуче което посредством вакуум също спира/пуска подаването на гориво/няма да задълбавам как/. ей това е голямата разлика между тези изпарители. на пълна инжекция обикновенно се слага ел изпарител, заради мигновенното прекъсване на газта, иначе може да се дави при обръщане газ-бензин. а всяка ОБИК. уредба си има главен клапан преди изпарителя, както вече казах. в него е филтърчето. а къде е проблема при колегата ба ли го
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Все пак около изпарителя трябва да има клапан на който трябва да се подаде захранване за да отвори и пусне газта.Ако на него не се подава захранване по някаква причина ефекта ще е точно такъв какъвто е описан.Също така може и да не е от захранване на клапан.Аз не знам колегата пуснал темата във фирума на какво техническо ниво е, че да пиша прави 1,прави 2 и т.н, а също и не бих се ангажирал с пидобен алгоритъм. :D :D :D

Коментар

Docenta написа:
                      Все пак около изпарителя трябва да има клапан на който трябва да се подаде захранване за да отвори и пусне газта.Ако на него не се подава захранване по някаква причина ефекта ще е точно такъв какъвто е описан.
                      ане не се подаде захранване на този клапан преди изп. колата въобще няма да запали, защото на колега му работи на ниски, но като подаде газ и не й стига газта и гасне. т.е. газ минава през този клапан, въпроса е, че е недостатъчна. дали проблема е в изпарителя, дали в цедката на клапана, дали се е откачил някой маркуч на въздуха, или проблема е в колегата/базикам се/ не знам
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Много се разводни темата!Щом все пак пали и работи на ниски обороти,то клапанът вероятно отваря добре и може би проблема е във филтърчето.Струва 3-5 лева.Аз заради тази глупост дадох 35 лева на тези дето са представители на ланди в комлука.Сетих се,че може да е филтър,почистих го,но се оказа,че има втори такъв на клапана,който не бях чистил.Симптомите бяха същите макар да съм с газ.инжекция.При теб вероятно има филтър само на клапана.Смяната отнема 5 минути.Нищо сложно!Вземи направи една снимка да ти кажем къде се намира и какво се прави.
                        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Очаквам раррешаването на проблема с огромен интерес.

Коментар

вчера ходих до майстора дето прави газовото... към 16.10 ч.... човека вече си миеше ръцете - все пак - Никулден - празник на Бургас... и той иска да пие 1-2 ракии, хора сме... разбрахме се да отида в понеделник на обяд. до тогава на бензин Доцента - техническото ми ниво е ниско - демек - обяснявате като на прост човек снимка едва ли ще мога да сложа - 1. още не знам как 2. няма с какво да снимам... изпарителя е БРС, точния модел - на обяд ще вдигна капака....а може ли цялата работа да е от трупане на грешки в компютъра??? щото лампичката на инжекциона /дюзите/ постоянно свети на газ.... как се чистеха грешки - откачаш клемите на акумолатора или захранването на компютъра... утре ше го пробвам и това - пред къщи, нищо не ми пречи... пък и знам кое е акумулатора и кое е компютъра

Коментар

не може да е от трупане на грешки. изпарителя ти най-вероятно е ат90П или Е като последното показва ел или вакуумен е
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                              X