Тази операция лесна ли е като за неспециалист като мен, или трябва да отида при газаджия?Защо си мисля, че трябва да се смени: преди два дни колата на газ угасна - все едно в бутилката няма никой, а беше пълна. ОК, минавам на бензин, карах 2 дни така, и снощи колата взе яко да се дави и да гасне на бензин, вървеше като натисна педала до край (буквално), според мен омеша бензин и газ, та спрях бензина и газта (минах на неутрално положение на ключето), и колата литна, като се изразходва бензина от карбуратора, нормално, колата реши че иска да гасне, пуснах на газ, и всичко беше ОК. Та поради тея причини си мисля, че клапана е сдал багажа и прави каквото си иска. Да си купувам ли клапан и да сменям, или да ходя при някой "майстор" ? Клапана го знам къде е, на много удобно място е, захранването му е също елементарно, с обувки, виждат се и тръбичките за газта. Та, какво ще ме посъветвате? Става въпрос за колата от сигнатурата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на ел.магнитен клапан
Collapse
X
-
ключе 12 или 13 или 14 зависи, развиваш 2те газови тръбички и после го сваляш. клапана по принцип ако не изгори бобинката няма какво да му стане. сменя се гумичката ако не затваря добре, както н аизпарителя мембраните така тук има само 1 гумичка и тя се сменя и тва е. има и пружинка, може да я разпънеш малко за всеки случай. няма нищо сложно, вече ти си преценяваш. клапана се усеща на ръка дали работи- някой цика ключето, а ти слагар ръка на него -трябва да чатка от електромагнита. един нов клапан е 15-20 леа между друготоLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
Synthy написа:аха, ясно. Направо ще взема нов Благодаря. Ти си егати ценния кадър тук във форума, често си ми помагалLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Първо спри газта от бутилката,че не ми се мисли какво ще стане,ако операцията я извършваш със запалена цигара в уста На бутилката има 2 врътки!Завии и двете,за да си сигурен,че си спрял газта!Клапана ти може да има филтър и филтъра да се е задръстил!Сменя се елементарно и струва 3-5 лева!Принципно се намира в долната част на клапана.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:Първо спри газта от бутилката,че не ми се мисли какво ще стане,ако операцията я извършваш със запалена цигара в уста На бутилката има 2 врътки!Завии и двете,за да си сигурен,че си спрял газта!Клапана ти може да има филтър и филтъра да се е задръстил!Сменя се елементарно и струва 3-5 лева!Принципно се намира в долната част на клапана.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
сменен! стария беше някакъв бенини, няма пружинка, и нещо дрънка вътре, тропа (още не съм го разглобил да видя какво е). Новият е ловато (30лв.), капсулован. лещите не ставаха от стария, както и уплътняващите гайки, с които се завиват тръбичките, та се наложи да ходя до газаджия да ги сменя. Ключето е 13-ка"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар