Здравейте!По време на дъждовете влизах на няколко пъти в локви, но си карах на метан и нямаше проблеми.За превключване имам едно ключе бензин/метан и 4 лампички колко са пълни бутилките.Превключването става като съм на позиция за метан и мина 2000об с педала на газта.По принцип 4-те лампички колко са пълни бутилките светват след около минута след като съм превключил.Днес обаче мига само първата в червено и това е... отидох до центъра и гледам включили се лампичките.Свърших си работата, влизам пак в колата - гледам ключето за превключване свети дори без да съм пъхнал ключа, т.е. направо от акумулатора взима ток
Запалих на бензин и след 2000об не ще да прехвърли на метан. Както и да е прибрах се, разкачих акумулатора за 3-4 часа и оставих колата пред гаража малко да поизсъхне уж. Закачам клемата, давам на контакт - ключето тоя път изобщо не светва, а преди светеше постоянно. Бутах кабели насам-натам - няма ефект.Прибрах колата в гаража и тъкмо да гася - гледам ключето свети нормално. Пробвам да превключа на метан - нищо не се случва.Утре сигурно ще я карам на сервиз, ама да не ми кажат изгорял ТАП или ламбда контрол... сутринта колата си работеше на метан... баси електрониката.
![Confused](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_confused.gif)
Коментар