Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с газовата: гори бензин и газ едновременно

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с газовата: гори бензин и газ едновременно

Имам проблем с газовата на Fiat Bravo 1.6, мисля че гори и бензин когато я карам на газ, защото бензина свършва бавно но славно а пък използвам бензин само за да запаля (и когато свърши бензина се усеща, че колата започва да върви по добре). Например до морето ми изгори 5 л. бензин. И има ли начин да се изолира някак си бензиновата помпа поне да не върти на празно?

Има начин с още едно реле но газаджиите не го препоръчват.

Коментар

провери да нямаш теч. би трябвало като са ти монтирали газовата да ти изключват дюзите когато си на газ. иначе ако ги меша бензина и газта адски кофти трябва да върви колата. при мен като я задавя на газ или ми загасне и после тръгна да паля на бензин и въртя по 1 минута преди да запали.според мене е теч някъде.
      Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
      182A4.000 IAW49F
      LPG - Lovato EasyFast
      ----------------------------
      "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Коментар

Ами не мисля, че дюзите не са спрени, защото тогава ще се дави, но все пак ще проверя и за това (ако можете да ми кажете как няма да е лошо) ще проверя и за течове ако има такива предполага че са някаде по тръбите, защото в резервоара става вакуум а пък ако има дупка според мен няма да може да стане такъв.Благодаря на всички за съветите.

Коментар

при мене си личеше, че има теч само като работи колата на бензин. защото са ми спрели бензиновата помпа когато съм на газ. така, че провери и на спряна и на запалена кола на бензин.
            Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
            182A4.000 IAW49F
            LPG - Lovato EasyFast
            ----------------------------
            "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Порови се във форума и прочети за т.н. "пикаеща" дюза.Може и в това да ти е проблема!
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
              X