Не знам какво да правя вече. Бравото ми (1.6 16 1996) харчи на газ 13 извънградско и 18 градско.Смених му изпарителиа и само си качи още разхода - Ловато. А колата все пак не е същата осичка като на бензин.Освен да продада хубавото браво
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Огромен разход на Браво 1.6
Collapse
X
-
Осшен да продада хубавото бравоАнтверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
-
при такъв разход и при положение, че не е харчила толкова много преди, се сменя веднага въздушният филтър. И ако няма нещо пецакано се минава на диагностика и би трябвало да се оправи. Забележи, казвам БИ ТРЯБВАЛО защото при ГАЗта няма сигурна работа. УСПЕХ!!!Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
И аз имам проблем със завишен разход на същият двигател.Не знам дали нещата опират до газаджии,а съм с газов инжекцион.Лошото е,че не съм я засичал на бензин и се чудя дали не идва от там проблема и ако е от там,то какво може да е,след като инжекцията си регулира сместа.Свещите са ми нови и добри.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Re: Огромен разход на Браво 1.6
Адриан написа:Не знам какво да правя вече. Бравото ми (1.6 16 1996) харчи на газ 13 извънградско и 18 градско.Смених му изпарителиа и само си качи още разхода - Ловато. А колата все пак не е същата осичка като на бензин.Освен да продада хубавото браво
Коментар
-
Re: газ
Адриан написа:а от къде да намеря свестен възду6ен филтър,за да си го сложа сам.Чудчя се дали има смисъл да сменям свещите и кабелите.А тази ламбда контролер дали ще ми помогне.Иначе за филтъра ще го сменям ,ама от къде?
Коментар
-
За да не отварям друга тема, ще пиша тук. На мен разхода ми е 15/100 градско (предимно на късди разтояния) на газ. Извънградско - около 9. Това нормален разход ли е за 2000 куб. мотор? Все ми се струва че е много.П.с. Скоро и сложих аванс процесор, но разлика във разхода май няма, само във динамиката - към по добре.
Коментар
-
хич не е нормален разхода,трябва да се опиташ да разделиш проблема на няколко части1.дали не губи гориво-през пълначката или газов клапан,някое съединение......2.запалителна система,свещи,прекъсва ли някой цилиндър..........3.как е поставена газовата ,размер на смесителя,как е разположен смесителя,някакви препятсвия по пътя на въздуха...............4.състояние на мотора,термостат ,гори ли масло,да не е издухан,въздушен филтър,5.настойка -да не ти е прекалено развъртян тройника(двойника) системи за празни ходове .............? с такъв разход около теб трябва да смърди на газ та да се не траеза помощ ще ти кажа че смесителя трябва да ти е 35мм в най тясната част,и трябва да е разположен непосредствено преди дроселовата клапа.дано съм помогнал,ако има нещо питайне се доверявай сляпо на газаджий,понякога ако запретнеш ръкави може да постигнеш добъри резултатиза сравнение на форд сиера с 2.00 мотор съм правил разход 12.5/100 градскоа в началото гореше 15-18градско като я купих(те май за това я продадоха ефтино)типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
dan4o написа:хич не е нормален разхода,трябва да се опиташ да разделиш проблема на няколко части1.дали не губи гориво-през пълначката или газов клапан,някое съединение......2.запалителна система,свещи,прекъсва ли някой цилиндър..........3.как е поставена газовата ,размер на смесителя,как е разположен смесителя,някакви препятсвия по пътя на въздуха...............4.състояние на мотора,термостат ,гори ли масло,да не е издухан,въздушен филтър,5.настойка -да не ти е прекалено развъртян тройника(двойника) системи за празни ходове .............? с такъв разход около теб трябва да смърди на газ та да се не траеза помощ ще ти кажа че смесителя трябва да ти е 35мм в най тясната част,и трябва да е разположен непосредствено преди дроселовата клапа.дано съм помогнал,ако има нещо питайне се доверявай сляпо на газаджий,понякога ако запретнеш ръкави може да постигнеш добъри резултатиза сравнение на форд сиера с 2.00 мотор съм правил разход 12.5/100 градскоа в началото гореше 15-18градско като я купих(те май за това я продадоха ефтино)
Коментар
-
deadairplane
Реклама
Collapse
Коментар