Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Газ Пунто 55

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

qnisZ има ли проблем да си свети инжектора или комп. трупа грешки понеже на моето му свикнах като цъкам на газ да си свети винаги, но знам ли
    на мен като ми светеше постоянно разхода ми беше над 10 на 100... сега пак светва от време на време, аа разхода е друг... мисля че това светене на инжекцията на дюзите има нещо общо с ламда сондата ама.... нека Янко да каже... и ми казаха, че на фиатите не трупа грешки и не прави проблеми като на гоуфовете
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

KrAs написа:
      qnisZ има ли проблем да си свети инжектора или комп. трупа грешки понеже на моето му свикнах като цъкам на газ да си свети винаги, но знам ли
      За кой мотор че така..........

Коментар

1.1 mi
        Fiat punto 1,1
        Fiat bravo 1,6 16v
        Fiat bravo 2,0 20v
        Honda civic 1,5
        BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

По въпроси за електрониката при газова уредба за 1,1 mi се консултирах с един колега от форума на Ланча-т.н. Delta. Явно момчето е доста на вътре в нещата. Той предлага и емулатор за ламбда сондата. Ако за някой представлява интерес, мога да му пратя ел-адреса. чичо Нено
          Fiat Punto 1,1- 1996г.
          газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Какви бяха твойте симптоми бате Нено, че сложи емулатор
            Fiat punto 1,1
            Fiat bravo 1,6 16v
            Fiat bravo 2,0 20v
            Honda civic 1,5
            BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

KrAs,Не съм сложил емулатор. За сега само я паля на бензин и почти веднага преминавам на газ. Не съм забелязал да си е променила работата на бензин. Уредбата е нова и още не се е "разработила", така,че още не мога да и отчета разхода. А колегата Delta от Ланча форума ти е градски и можеш на място да се консултираш.
              Fiat Punto 1,1- 1996г.
              газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Някой ми е пратил ЛС, но то така и не се появи, а само имам информация от форума за него.KrAs, Ако ти ме питаш нещо за емулатора, моля, повтори.чичо Нено
                Fiat Punto 1,1- 1996г.
                газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Опа, кой ме вика!Сега, първо да кажа че съм любител а не професионалист! Просто много съм ги ял и ...Наблюденията ми са че инжекциите на БОШ са много чувствителни към ламбда сондата, а МАРЕЛИ - не.Аз също съм ЗА монтаж с 2 релета за прекъсване на дюзата и бензиновата помпа. Честно казано не съм експирементирал на БОШ с откачена ламбда на газ.Сега за БОШа ...При оставена закачена ламбда, понеже сместа на газ не може да е добра във всички режими, компютъра трупа грешки и съответно се влошава работата на бензин, 1.6 моно стига до положение въобще да не иска да запали на бензин, а на газ работи! Откачане на акумулатора за 10 мин оправя нещата. Колко бързо и до каква степен ще се влоши работата на бензин зависи колко добре все пак е настроена сместа на газ. В общи линии в зависимост дали е бедна или богата на газ сместа, след време, на бензин започва или едва да държи празния ход или започва да държи високи обороти... Колкото по-често свети лампата на таблото за инжекциона - толкова по далеч от истината е настроена сместа на газ. лампата светва когато сигнала на ламбдата се задържи повечко на постоянно бедна или богата смес. Ако сместа е близко до истината тя често превключва бедна/богата и лампата не свети... Както и да е слага се един емулатор на ламбдата и това отпада. Схема съм дал на емулатора, който го мързи или не може да си сглоби ще му пратя ако иска. Това не ми е бизнес ... да не стане грешка!Сега за настройката на сместа....Става по сигнала от ламбда сондата... Взимате волтметър (обхват 2V) и го закачате на черният кабел на ламбда сондата и маса (ламбдата най често при нашите машини е с 4 кабела, 2 бели-подгрев, сив-маса и черен - сигнал).Ламбдата дава сигнал 0-1V, като под 0,2V е бедна смес, а над 0,8V -богата. Прехода м/у бедна и богата става скокообразно, характеристиката е много стръмна в тази част, сигнала ще скача ту ниско, ту високо....Сега с винтовете на изпарителя трябва да се докара смета така че малко мърдане на винта напред и назад да предизвикв промяна на нивото ( бедна/богата). Схванахте ли идеята? В общия случай ламбдата ще е забила или на бедна или на богата постоянно... коригирате докато превключи... Сега за конкретния изпарител трябва да знаете кой винт за какво е...Аз предимно Ловато съм ползвал, той има винт за празния ход и един за еластичността на мембраната + тройника на маркуча към плочката. Празния ход е ясен, с този на мембраната докарвам средите обороти а с този на троиника високите...Ами не знам какво още да обясня, по добре питайте ....Да помоля и колегата qni3 да допълни или ме поправи, той все пак е професионалист. А и за разхода "градско" ... въобще не си правете съпоставка.... това е толкова относително нещо че не може да бъде....
                  Lancia начин на мислене...

Коментар

колега Delta, толкова добре си го обяснил, че чак аз го разбрах
                    Fiat Punto 1.1-Синята птица
                    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

М

изразходва ги 10 нормално е ако не падаш под 120-130 лапка си до 2 за градско може да ... на дълъг пу обаше разхода пада страшно ако караш от 80 максим 100 (110) ше падне на 6-7 разхода гараниця.Но мен ме притеснява друго за мойто пунто идиота не ми е сложил симолатур за компа и инжекциона на газ не ми гасне лампичката и компа вероятно трупа грешки и колата върви в авариен режим ... и няма пълната мощност.Та идеи за Хасково или Бургас където могат да ми сложат Симулатор задасм спокоен че няма дами здаде багажа някъде.Пишете ми на Личните
                      >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Working...
                      X