Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не подава газ въобще....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не подава газ въобще....

колеги, Синята птица беше в бокса 50 дни, щото направих 1 глупост - спрях в задницата на 1 пасат и до вчера беше на чичо доктор... с автоматичен превключвател съм... колата като я взех от майсторите беше на бензин... днес реших да обърна на газ - и тц - нъцки - нема никой... ясно ми е че майсторите са спрели газта, ама ако ме светне някой от къде... с изпарител БРС съм и българска бутилка - тумбеста 27 л. и това / не ми се хилете - не го знам как се казва / дето е на бутилката отгоре е Ловато...п.п. на майстора телефона го нямам, а и ми е твърде далеч да се разкарвам до там - затова питам....
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Re: не подава газ въобще....

donnna написа:
    ... с автоматичен превключвател съм... колата като я взех от майсторите беше на бензин... днес реших да обърна на газ - и тц - нъцки - нема никой...
    Сори за неприятния инцидент! По темата:1. Отворена ли ти е бутилката? 2. Да не са "изтръгнали" някое кабелче от превключвателя към газовия клапан или към изпарителя?3. За автоматичния превключвател - в електронния блок на АГУ-то трябва да има някъде потенциометър, определящ на какви обороти да минава автоматично на газ. Да не са го врътнали на ......Засега за това се сещам! А още нещо - имаш ли газ в бутилката ?
    BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
    Среден разход на газ

Коментар

Ама ключа сменя режима и колата гасне или просто нищо не се случва?Щото ако сменя режима ти е спряна газта от бутилката - има 2 крана отзад на бутилката, обикновено са червени - единия е за подаването на газ, другия за зареждане - отвори ги и двата.А ако нищо не се лучва - най вероятно нямаш захранване на ключа - виж ниаистна окабеляването, а а ко не разбираш - сори ама бегай при майстора.
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

има 2 крана отзад на бутилката, обикновено са червени - единия е за подаването на газ, другия за зареждане - отвори ги и двата.
        е те тва исках да чуя... да развъртам кранове - това е от моята компетенция и по обед ша го направя, ако не стане ша питам майстора вече...ав. ключ свети - сега само червено светоидиотче, щото е на бензин, като включа на газ - свети зелено.. и като влюча на газ и натисна педала на газта не се форсира колата но и не угасва... но първо крановете, ама ше падне едно търсене до сега не съм ги виждал... по принцип бояджията бил изтръгнал всички кабели отпред - за фаровете, за перката на радиатора и датчика... ама от двигателя назад не съм имал поражения и не мисля, че трябва да се е ровил там....п.п. газ трябва да има, щото преди аварията бях заредил за 20 лв. и да съм минал 50 км. след това... колата не е карана от майсторите повече от 10 км., щото си бях записал показанията на километража... бензин имаше 3/4 резервоар и си беше там...

Коментар

Може и да е излязала някоя букса на клапаните.

Коментар

и двете кранчета на бутилката - входа и изхода бяха спрени п.п. ама къв зор видех докато махна капака....

Коментар

Working...
            X