Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за газова, или по точно за ламбда емулатор :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвет за газова, или по точно за ламбда емулатор :)

здравейте, аз пак ви досаждам с моите проблеми с газовата. те почнаха от както си смених цялата генрация от меката връзка до края. преди това и на диагностика ходих и ми каза майсторът, че ламбдата ми работи. после колата почна да гасне абсолютно когато си поиска. това на газ говорим, на бензин е пушка. оказа се че една от мебраните е отишла и за това прави тази мизерия. но проблемът е друг. градско ми дава 16/100. зареждам само от едно и също място ОМВ. пробвал съм и на Шел - никаква разлика. сега ще кажете ами то е от задръстванията, да ама не. от както се помня по маршрутите по които минавам съм се придвижвал за еднакво време. а и половината ми път е към 23:00 и тогава движението е в пъти по - малко. засекох я колко харчи на извънградско. там всичко е перфектно - 8/100вупросът ми е да сложа ли ламбда емулатор или със него няма да се оправи положението. единственото обяснение да харчи двойно от извунградското са задръстванята, но съм сигурне че не е то това. помагайте МОЛЯ че луднах вече БЛАГОДАРЯ ВИ предварително !!!П.П.сменил съм мембраните да не гасе и минах вече около 700км да улегнат и реглаж и пак същото, извън градско - 8 градско - 16
    Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
    182A4.000 IAW49F
    LPG - Lovato EasyFast
    ----------------------------
    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Колега,по принцип ако наистина ти гори малко извън града (8/100),то следва че колата си е добре и това 16/100 ти идва в следствие на тежината на крака Не си мисли ,че като не седиш по задръствания нама да гори(това спри тръгни по тия светофари ,пък и ако тръгваш като Шумахер),та искам да ти кажа че извънградското каране е показател за това колко гори
    Nissan Primera 1.6 16v P11
    ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

да ама аз си карам спокойно и гледам да спазвам ограниченията. а и точно тва имах предвид за времето за което патувам. то вярно че има тръгни - спри по светофарите но аз гледам да избягвам задръстванията а и както казах половината ми градко е в 23:00 часа или по касно.значи ако тръгна само през дения да карам ще чукне 20/100 което не е никак добра алтернатива а като гледам колеги от софия как им дава по 10-11 градско и направо ми се плаче само за сравнение миналата година като ми слагаха газовата (вярно че нямаше толкова задраствания) ми даваче 11 градско което е супер. но не знам де за това питам. чувал съм че този емулатор оправя малко разхода.
      182A4.000 IAW49F
      LPG - Lovato EasyFast
      "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Термостата как е дига ли си температурата нормално,аз като го смених около 2.5 /100 падна разхода
        ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

ами мойта е със летен термостат и зимата трудно загрява но до момента е ОК в смисъл за 5 мин е вдигнало вече 3-4 чертички (мойто е дигитално табло)говоря при такова време. иначе на топло загрява бързо и стига до 90 градуса по уред и не мърда от там. този разход който съм тал е замеен преди около месец и повече и от тогава не се е прменил. преди играеше малко в зависимост при кои маистор я карам за реглаж на газовата.
          182A4.000 IAW49F
          LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Поне върви ли добре?
            ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

ахам ОК си е, не се дави не гасне малко играят ниските оборотите като загрее но е в малки граници. мисля че това енормално за ГАЗ. сега като се замисля преди като бях със издухала генерация не ми играеха опборотите грам.
              182A4.000 IAW49F
              LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Имаше един колега който се чудеше какво да прави и като смени изпарителя всичко се оправи, той какъв е и много ли е стар ,сега някой ще каже че само мембраните имат значение ,но аз не мисля така
                ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

Tрябва да се смени скапания дърт испарител и да се проверят всички съединения около въздушния филтър за спукано, както и задължително при висок разход е да се смени и въздушния филтър първо с някой от известна марка.Направи ги тез неща и после пиши. :D
                  Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

филтарът е на 1700км от които 1000 до морето когато засичах извънградското и останалите 700 градско след като като смених мембраните. купувал съм го от известен софииски магазин за ФИАТ и Ланча. виж за тези съединения съм ги гледал но не много обстойно и мозе това да направя тези дни. но на мен въздучният филтър ми е от тези в голямата пласмасова кутия която е точно върху клапаните. не е изнесен отстрани и в нея директно вилиза въздухът и от там дитектно в инбжексията. но ще ги проверя и пак ще пиша, мерси
                    182A4.000 IAW49F
                    LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Ewing написа:
                      филтарът е на 1700км от които 1000 до морето когато засичах извънградското и останалите 700 градско след като като смених мембраните. купувал съм го от известен софииски магазин за ФИАТ и Ланча. виж за тези съединения съм ги гледал но не много обстойно и мозе това да направя тези дни. но на мен въздучният филтър ми е от тези в голямата пласмасова кутия която е точно върху клапаните. не е изнесен отстрани и в нея директно вилиза въздухът и от там дитектно в инбжексията. но ще ги проверя и пак ще пиша, мерси
                      Аз съм с такава кутия за възд.филтър и брах ядове в началото заради калпава монтаж... По принцип плочката повдига с около 1-1,5см тази кутия и тя започва да опира в капака, но като вдигнеш капака всичко изглежда добре, обаче като го затвориш, той натиска кутията повече в предния край и се отваря една цепнатина там където контактува филт.кутия с карб./инжекцията... Не ме питай как съм го оправил... Изрязах си един О-пръстен/уплътнение от специален термо устойчив дунапрен и подложих под филтърната кутия... Но това не знам какво влияние би оказало на разхода Това по-скоро обяснява неравномерния ход на двг....
                      Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                      --- в сърцето завинаги... ---
                      Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

kantarev написа:
                        Термостата как е дига ли си температурата нормално,аз като го смених около 2.5 /100 падна разхода
                        мдаааа термостата е заминал. не знам дали само от него ще падне разхода но определено се надявам да има ефект. Благодаря ви. пук ако не падне от това разхода пак ще пиша
                        182A4.000 IAW49F
                        LPG - Lovato EasyFast

Коментар

такаааа, малко информация да добава към моя случай, както предложи колагата kantarev смених термостат но ефектът е нулев.разходът не мръдна и грам. очаквам други прелдожения, или да ме посъветвате къде в софия да си сложа ламбда емулатор като последен вариянт.Благодара предварително !!!п.п.погледнах и вуздуховодите навсякъде и няма напукани маркучи, както и сглобките са си наред.
                          182A4.000 IAW49F
                          LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Колега малко извън темата, но за твое успокоение ще ти кажа че не си единствен с този разход. Аз като взех и газифицирах капандурата ми даваше 14/15 градско, което за 2000 кубика и 147 коня си е в реда на нещата според мен, след като тази ламя си харчи и тлкова горе долу бензин. Е това беше преди почти две години. Сега съм със всички възможни електроник, разбирай ламбда контрол, адванс процесор и т.н. и последния ми разход за миналата седмица е 20.1/100, въздушния ми филтър е риплейсмънт на ДжАр спортен, термостата ми е оригинален Бер и всичко е както трябва да бъде, но задръстването е зверско. Аз минавам 13/14 км на ден за около 2 часа и основни на 1-ва, тръгни спри.п.с. Ако е смяташ че е до реглаж, седни и натегни с по 1/4 оборот винтовете на троника да видим какво ще се получи. Завичай на 10 лв, по-бързо ще има резултат. Иначе електрониката ще ти подобри най-вече вървежа, разхода да падне с 1 литър макс.
                            Lancia Dedra, 1.6 LS, 90 hp, 159B9000, GM MPi, '95
                            Lancia Kappa, 2.0, 20V, 145 hp, 838A1000, Bosch Motronic 2.10.3, '95

Коментар

Мисля че имам същия проблем в момента и то със същия двигател, почти...От време на време въртя тройника за някаква промяна, е има, но не е в рамките на очакваното...Знач че като се позамърси филтъра си трябва леко врътване и на тройника, или нов филтър.За сега смятам да си намеря свестен газаджия.
                              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Working...
                              X