Колеги, а наистина при какъв удар газовата бутилка би се взривила? Дали производителите не предупреждават чрез някакви упътвания, придружаващи всяка нова бутилка?Някой може ли да каже как стоят нещата? Че газовите бутилки са огнеопасни се знае... но удар? Не се ли изключва изобщо такова събитие?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимално място и размер на газовата бутилка за Типо
Collapse
X
-
Uho написа:Колега Forsaken, ако от удар по колата ти се пръсне и/или гръмне бутилката, независимо къде се намира, то той би трябвало да е толкова силен, че и на теб и на тези в другата кола вече ще ви е все едно(говоря за изправна бутилка).Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Да не дава Господ да гърми бутилка. Иначе и мойта е на мястото на резервната гума, пък резервната гума може да я тикнеш навсякъде като се наложи. На мен ми взеха 40 лв повече за тази бутилка при монтажа, ма мина време оттогава...Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
vesko написа:... Иначе и мойта е на мястото на резервната гума, пък резервната гума може да я тикнеш навсякъде като се наложи. ...FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!
Коментар
-
stivst написа:vesko написа:... Иначе и мойта е на мястото на резервната гума, пък резервната гума може да я тикнеш навсякъде като се наложи. ...TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Колега,не ти трябва бутилка тип "резервна гума"-по-скъпо е а ефекта е никакъв.Аз самия се убедих в това и си сложих бутилка тип "буренце"-по-височко и по късо ,27 литра.Заема много малко място в малкия багажник на Типо-то,защото използваш височината на багажника,която така или иначе за друго не става.А,резервната гума заема точно толкова място.Ти си прецени!Ако искаш да ти пратя снимка и да видиш,или иди направо и пробвай бутилки!Fiat Croma 1.9 MultiJet 120 hp
Коментар
-
dr_wolfy написа:Колега,не ти трябва бутилка тип "резервна гума"-по-скъпо е а ефекта е никакъв.Аз самия се убедих в това и си сложих бутилка тип "буренце"-по-височко и по късо ,27 литра.Заема много малко място в малкия багажник на Типо-то,защото използваш височината на багажника,която така или иначе за друго не става.А,резервната гума заема точно толкова място.Ти си прецени!Ако искаш да ти пратя снимка и да видиш,или иди направо и пробвай бутилки!TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
stef написа:dr_wolfy написа:Колега,не ти трябва бутилка тип "резервна гума"-по-скъпо е а ефекта е никакъв.Аз самия се убедих в това и си сложих бутилка тип "буренце"-по-височко и по късо ,27 литра.Заема много малко място в малкия багажник на Типо-то,защото използваш височината на багажника,която така или иначе за друго не става.А,резервната гума заема точно толкова място.Ти си прецени!Ако искаш да ти пратя снимка и да видиш,или иди направо и пробвай бутилки!Fiat Croma 1.9 MultiJet 120 hp
Коментар
-
dr_wolfy написа:stef написа:dr_wolfy написа:Колега,не ти трябва бутилка тип "резервна гума"-по-скъпо е а ефекта е никакъв.Аз самия се убедих в това и си сложих бутилка тип "буренце"-по-височко и по късо ,27 литра.Заема много малко място в малкия багажник на Типо-то,защото използваш височината на багажника,която така или иначе за друго не става.А,резервната гума заема точно толкова място.Ти си прецени!Ако искаш да ти пратя снимка и да видиш,или иди направо и пробвай бутилки!TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
stef написа:dr_wolfy написа:stef написа:dr_wolfy написа:Колега,не ти трябва бутилка тип "резервна гума"-по-скъпо е а ефекта е никакъв.Аз самия се убедих в това и си сложих бутилка тип "буренце"-по-височко и по късо ,27 литра.Заема много малко място в малкия багажник на Типо-то,защото използваш височината на багажника,която така или иначе за друго не става.А,резервната гума заема точно толкова място.Ти си прецени!Ако искаш да ти пратя снимка и да видиш,или иди направо и пробвай бутилки!Fiat Croma 1.9 MultiJet 120 hp
Коментар
-
dr_wolfy написа:stef написа:dr_wolfy написа:stef написа:dr_wolfy написа:Колега,не ти трябва бутилка тип "резервна гума"-по-скъпо е а ефекта е никакъв.Аз самия се убедих в това и си сложих бутилка тип "буренце"-по-височко и по късо ,27 литра.Заема много малко място в малкия багажник на Типо-то,защото използваш височината на багажника,която така или иначе за друго не става.А,резервната гума заема точно толкова място.Ти си прецени!Ако искаш да ти пратя снимка и да видиш,или иди направо и пробвай бутилки!TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Благодаря stef, точно това имах предвид.stivst, съгласен съм, че "насвякъде" може да е малко пресилено, но зад облегалката на някоя от предните седалки или в краката на пасажера отпред (в случай, че се налага да свалиш задната облегалка) мисля са достатъчни варианти. Колкото до разсъжденията ти за резервната гума - спор да няма. Мойта специално просто си лежи в багажника и признавам, че не е добре закрепена.Иначе от позицията на човек карал:Москвич с напречно разположена голяма бутилкаОпел кадет (хечбек) с надлъжно разположена малка бутилка и Фиат типо с бутилка на мястото на резервната гума искрено препоръчвам последнотоАнтверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
И моята бутилка е на мястото на резервната гума. Резервната гума просто съм я сложил легнала в багажниика. 99% от времето така си седи. много рядко ми се налага да ползвам багажника, така че резервната гума не ми пречи. Пък и то си има достатъчно място около нея. примерно всякакви там боклуци съм ги натрупал встрани около бутилката и няма проблеми. Когато се наложи да мъкна обемисти багажи просто разкарвам бутилката от багажника и я оставям вкъщи.Помислете колко често се ползва багажника? Аз обикновено ползвам задната седалка - хем е по-удобно, хем няма как да си забравиш багажа в колата.минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения
Tipo 1.4 карбуратор 350 000km без ремонт на двигателя. По последни данни-вероятно достоверни, но не 100%, май километрите са 250 000км.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар