Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЗА-Данъчна промяна!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Политиците и богатите (от които най-много зависят нещата) не искат да има евтини гороива (без значение газ/бензин/дизел), защото колкото по-евтини горивата, толкова повече автомобили на пътя, от там повече задръствания, което значи повече неудобства с движението за политиците и богатите... Така че за мен това е както какзват братята италянци - кауза пердуте...
    Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
    --- в сърцето завинаги... ---
    Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

    Коментар


      #17
      Аз също съм ЗА, но да ви кажа няма да стане. Имам опит с газта и акциза й, и знам че там оправия НЯМА.Колегата по-горе не е много прав за акциза. Акциз се слага на стоки, без които човек МОЖЕ. т.нар луксозни стоки.Не се слага акциз на стоките за ежедневна употреба - храна, гориво за отопление, дрехи. А някой от вас да знае КЪДЕ по дяволите продават безакцизна нафта за отопление??? В Гърция 1 литър нафта за отопление струва около 60 цента (или 1.20 лв), а за колите си е колкото тука - около евро. На всяка бензиностанция продават нафта за отопление.В България по закон не трябва да има акциз на газта, ако се ползва за отопление. Да , но ако резервоарът ти е с единична вместимост над 10 кубика - това не важи ?! Логиката къде е? Ми няма логика... Ако имаш 2 резервоара по 10 кубика - няма акциз, ако имаш един 20 кубиков - има. Ей в такава държава живеем...Пък вие чакате да свалят акциза за автомобилната газ. То се говори, че ще слагат акциз и на метана, който се зарежда на автомобилите - причината - ми видите ли, много по-евтино излизало от останалите горива, затова дайте да му турим акциз и да прибираме на хората паричките...Ай на бас, че каквото и да се направи, дори и масови протести да има, пак няма да махнат акциза. Кой се хваща?

      Коментар


        #18
        Immortal написа:
        Ай на бас, че каквото и да се направи, дори и масови протести да има, пак няма да махнат акциза. Кой се хваща?
        Има и по-радикален метод от протеста. Организираме партия, печелим изборите и си приемаме каквито си искаме закони.
        Fiat Ritmo 105TC
        1600cc 105к.с.

        Коментар


          #19
          В потвърждение на написаното по-горе от колегите:Проект на Бюджет 2008"В съответствие с договорения с Европейската комисия график за промени в нивата на акцизните ставки през следващата година се предвиждат изменения.За безоловния бензин акцизът ще бъде увеличен от 635 лв. за тон на 685 лв./т; за газьола от 535 лв./т на 600 лв./т; за керосина от 485 лв./т на 535 лв./т; за кокса и въглищата от 0,30 лв. за 1 гигаджаул на 0,40 лв. за гигаджаул топлотворна способност; за електрическа енергия за стопански и административни нужди от 1 лв. за мегават час на 1,20 лв. за мегават час.Предвижда се намаляване на някои акцизни ставки: за смеси на бензин и биоетанол, в които съдържанието на биоетанол е от 2 до 5% включително - 671,3 лв. за тон, при стандартна ставка за бензина от 685 лв.; за смеси от газьол и биодизел, в които съдържанието на биодизел е от 2 до 5% включително - 588 лв. за тон при стандартна ставка за дизеловото гориво от 600 лв."
          BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
          Среден разход на газ

          Коментар


            #20
            Харесвами че се почва нещо,само да спомена че идеята ми беше по-скромна,ако е възможно някакво данъчно облекчение за нас собствениците на лични моторни средства преоборудвани за работа на пропанбутан или метан.Това за акциза не е лошо само дето някой друг ще му се радва,например търговеца на ЗЕЛЕНОТО гориво.Мисля че всеки ще е по-доволен ако му намалят данък МПС с ...% ,дай боже повече проценти.Дебата е отворен предлагайте.

            Коментар


              #21
              specialista написа:
              Мисля че всеки ще е по-доволен ако му намалят данък МПС с ...% ,дай боже повече проценти.Дебата е отворен предлагайте.
              Ами обикновенно, данъка за мощности под 100к.с. е доста малък, така че няма много полза. Съдейки от колите с катализатор - при тях данъчните облекчения са пак за под 100к.с. Виж, ако данъчните облекчения са за всички двигатели, независимо от мощността, тогава ще си струва. Но не ми се вярва да стане.
              Fiat Ritmo 105TC
              1600cc 105к.с.

              Коментар


                #22
                А защо не? Аз съм с кола над тия прословути 100 к.с.Значи все пак има полза от мисленето.

                Коментар


                  #23
                  Щом по темата не е дискутирано от ноември 2007г. значи е затънала в тресавището на отчаянието и безнадежността. Аз съм доста по голям от вас и си спомням зората на газовите уредби. 80-85г. на миналия век литър газ струваше 0,18-0,20лв.Газостанциите се брояха на пръсти.Тогава държавата наложи 3-4пъти по-висок пътен данък на автомобилите с газови уредби за да не им бъде по-евтино. Тези които сега налагат тези цени , акцизи и т.н. са потомци на тогавъшните управляващи.Но тогава те бяха малко в сръвнение със сегашните и все пак "мислеха" за хората. А сегашните мислят само за себе си ,за внуци и правнуци. Няма нищо ново под слънцето. За това предлагам начин на протест. Всички сте умни момчета и момичета.Все някой ще изнамери необходимите електронни адреси на финансовото министерство, на правителството и други подобни кожодери и да им задръстим пощенските кутии с протестни писма. Поздрави, чичо Нено
                  Fiat Punto 1,1- 1996г.
                  газ-бензин , "Lovato"

                  Коментар


                    #24
                    Да ти кажа чесно това не е лоша идея но трябва и всяко писмо да отива и до някоя национална медия че без тях ще сме като глас в пустиня. Да има задръстим имейлите и да надигнем глас. Пък да бил и той в пустиня но да им напомним че не сме глупаци за каквито ни смятат. А най вече ни смятат за някоя банкова сметка от която могат да източат и те нещо.

                    Коментар


                      #25
                      Аз има едно предложение към модераторите. Тази тема да се премести в обши приказки и да снане важна пък да видим каво можа да направим няколко човека.

                      Коментар


                        #26
                        Твърдо за по темата за акциза
                        F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
                        F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

                        Коментар


                          #27
                          за данъчна промяна

                          Какво става момичета и момчета? Ще протестираме ли срещу акциза върху газта? Предлагам интернет адресите на които да изпращаме нашите протести: -министерски съвет: gis@governmentm.bg ; primeminister@government.bg -министерство на финансите: feedback@minfin.bg -министерство на икономиката и енергетиката: docs@mee.government.bg -министерство на околната среда и водите: feedback@moew.government.bg ; contact@moew.government.bg Може и да ни чуят!!!!! чичо Нено
                          Fiat Punto 1,1- 1996г.
                          газ-бензин , "Lovato"

                          Коментар


                            #28
                            БРАВО чичо НЕНО ти си номер 1. Сега вече всичко зависи от нашата активност!!!!

                            Коментар


                              #29
                              Ура,темата възкръсна!!!След като се събуди интереса отново по тази тема,и след като има къде да се пращат гневни мейли,предлагам,за общото благо да приобщим и колегите от останалите автомобилни форуми(сигурен съм че всяка марка си има такъв),в крайна сметка няма значение каква кола караш,а колко ти струва горивото и колко ти е данъка за това че си ЕКОЛОГИЧЕН спрямо другите.Моля тези които знаят адресите на (чуждите )форуми да драснат там по един ред за идеята подета от НАС.

                              Коментар


                                #30
                                specialista написа:
                                Ура,темата възкръсна!!!След като се събуди интереса отново по тази тема,и след като има къде да се пращат гневни мейли,предлагам,за общото благо да приобщим и колегите от останалите автомобилни форуми(сигурен съм че всяка марка си има такъв),в крайна сметка няма значение каква кола караш,а колко ти струва горивото и колко ти е данъка за това че си ЕКОЛОГИЧЕН спрямо другите.Моля тези които знаят адресите на (чуждите )форуми да драснат там по един ред за идеята подета от НАС.
                                Колега,какво значи да си екологичен спрямо останалите?Като имаш катализатор,не значи че си екологичен!Една кола,която е с 3 литров двигател и има катализатор,в повечето случай ще излъчва повече вредни емисии отколкото кола с катализатор и 1 литров двигател.Ето защо трябва да има акциз върху мощните двигатели.Принципно акцизи се слагат на ликсозните стоки,без които човек може.Това дава обяснение защо има акциз върху алкохол,цигари и т.н.,а няма такъв върху хляб,мляко,месо...
                                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

                                Коментар

                                Working...
                                X