Газов инжекцион поне ще е по икономично и няма да се забелязва разликата във вървенето,не мога да разбера какво означава като имаш пари за купе няма проблем с бензина то 5-7000 хиляди са големи пари няма що,то има хора дето карат S-класи и 7-мици БМВ на газ Вие за едно купе било срам не му отива на имиджа голямата спортна кола,единствено само турбо версията може да се каже че е спортна,какво са 150 к.с.за спортна кола,аз карам Крома 2.0 турбо бензин вече 7 години с газова така си я взех от Италия,и там хората уж повече пари взимат пък слагат газ,колата вече е на доста километра а не виждам да и има нещо от газта, ако караш малко няма смисъл защото бавно ще избиеш газовата, но ако правиш по 2-3000 хиляди километра на месец си е доста разликата с бензина.
Наистина какво и е на газта? Това са предрасъдъци - не можело да се кара на газ спортна кола.... И каква полза да имаш кола за каквато си мечтал, а да не можеш да и се кефиш всеки ден. Нали виждам всеки ден такива примери. Сложат бензин за 10-20лв. и докато се обърнеш резервоара празен А иначе по темата само газов инжекцион и при добра настройка разликата с бензина ще е минимална.
FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Колеги ще и сложа само газова уредба...няма да и сменям двигателя!Като искам и имам възможност да я карам спортно ще я карам на бензин! Принципно ще трябва само да сменя копчето с една позиция..., но пък ще мога да и се наслаждавам доста повече ако я карам на газ отколкото на бензин! Не искам да си купя кола и да стой пред блока...а с бензин и дизел от 2лв..... !
Много правилно.Защо да имаш хубава кола , а пък да не я караш заради цената на горивото.Пък и какво като е на газ и ли метан ,пак си остава Фиат Купе , нали ?
Колеги ще и сложа само газова уредба...няма да и сменям двигателя!Като искам и имам възможност да я карам спортно ще я карам на бензин! Принципно ще трябва само да сменя копчето с една позиция..., но пък ще мога да и се наслаждавам доста повече ако я карам на газ отколкото на бензин! Не искам да си купя кола и да стой пред блока...а с бензин и дизел от 2лв..... !
Като твърд привърженик на екологичното евтино гориво те подкрепям напълно!Единствено ще вметна, че при добре подбрана и поставена газова уредба /задължително ламбда контрол или инжекцион - докъдето ти стигнат финансите / колата ти ще има почти същата динамика и вървене както на бензин и няма да се налага да "сменяш копчето с една позиция"! :D
BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
Среден разход на газ
По добре е 2.0 по малк главоболия ще имаш после.тези дето си мислят че Фиат е голямата работа да го духат.Това е евтин боклук,който е що годе красив и що годе бърз.За какъв имидж говорим??? Някой пак е заспал във времето.Слагай обикновена газова и да ни ти дреме за дървените философи.Аз съм карал БМВ-та на газ та знаеш ли как ми дреме за пикливия Фиат.наслушах се на фрази-не слагай ГАЗ ще скапеш хубавата кола.Само дето тези които го казват карат по 20 км на ден и то кочини по 100-120 коня макс.Всеки си решава сам.Карал съм Типо на газ просто ми скъса нервите преди 7 години.Късмет просто.2БМВ-та на газ никакви ядове а там какви хули бяха да не ти приказвам.Само дето ходих до морето това лято за 2 часа и половина и за около 11лв на 100км.Правих го почти всеки уикенд.А дървените философи я са отишли на море 2 пъти я не.Колега, по-лекинко с квалификациите...Yavor
По добре е 2.0 по малк главоболия ще имаш после.тези дето си мислят че Фиат е голямата работа да го духат.Това е евтин боклук,който е що годе красив и що годе бърз.За какъв имидж говорим??? Някой пак е заспал във времето.Слагай обикновена газова и да ни ти дреме за дървените философи.Аз съм карал БМВ-та на газ та знаеш ли как ми дреме за пикливия Фиат.наслушах се на фрази-не слагай ГАЗ ще скапеш хубавата кола.Само дето тези които го казват карат по 20 км на ден и то кочини по 100-120 коня макс.Всеки си решава сам.Карал съм Типо на газ просто ми скъса нервите преди 7 години.Късмет просто.2БМВ-та на газ никакви ядове а там какви хули бяха да не ти приказвам.Само дето ходих до морето това лято за 2 часа и половина и за около 11лв на 100км.Правих го почти всеки уикенд.А дървените философи я са отишли на море 2 пъти я не.
Колега, ти дето ходиш за 2 часа и половина до морето (ег@ти героизма),въздържай се от груби изрази!
Настоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ... Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
Ще ти кажа,че моето Купе е 98’ и има газов инжекциаон от 98’.Аз карам тази кола от 4 години и колата върви идеално както на газ така и на бензин,като разхода е почти еднакъв.Извънградско си я карам само на газ и до 200 км/ч върви .Има си е едно бутонче с което във всеки един момент мога да си включа на бензин така че немисля че е проблем да имаш газов инжекцион.
Хора които не са карали кола на ГАЗ да не вземат отношение.Една голяма част от Браво ХГТ и Ланчиа Капа 2.0 16V които са вкарани от Италия са с газови уредби и то почти обикновени,с някои добавки по тях само.Ама те Италианците са Прости Селяни.И тук е мястото да отбележа че някои от вас са типични "ГАНЬОВЦИ" хем не разбират хем приказват и са "компетентни"по всички въпроси. Аз си казвам че не ми е по джоба да давам всеки ден между 20 и 30 лева за бензин за 80-130км. Предпочитам да намаля себестойността на горивото от колкото километрите.Ама тук повечето тийнове ходят само на кафе със старите си кошници и е лесно да говорят глупости.Нагледал съм се на пубери дето слагат за по 10лв V-POWER като си мислят че кочинките им ще станат самолети.
Мисля че вески има право да решава сам за себе си на какво гориво да си кара колата .КОлите са лична собственост и ако колегата иска може да си ложи и втори двигател отзад ако иска.Отворил е тема с конкретно питане а не дали е добре да кара на газ.В тази връзка не е нужно да му спамим темата с изказвания които не са по конкретния въпрос.А и както спомена колега по горе една камара други много по реномирани марки и нови модели коли се карат на алтернативни горива (газ/метан).На Колегата успех със слагането на газова и според мен няма значение двигателя от изброените два.Но при всички положения е добре да си е газов инжекцион.Поздрави на всички и да не се обиждате от написаното.
Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC
Ако мотора не е с променливо газоразпределение не би трябвало да има проблеми и с обикновена газова уредба. Ако има VVT са много вероятни гърмежи в смукателните колектори при голямо изпреварване на отварянето на смукателните клапани. При Twin Spark пък на AR нещата клонят от плачевни към трагични с АГУ.
При АР са трагични само с газ пропан-бутан но не и с метан...
Коментар