Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Газ или метан на Фиат Купе

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    оставете човека да си прави кефа както иска
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

    Коментар


      #17
      Газов инжекцион поне ще е по икономично и няма да се забелязва разликата във вървенето,не мога да разбера какво означава като имаш пари за купе няма проблем с бензина то 5-7000 хиляди са големи пари няма що,то има хора дето карат S-класи и 7-мици БМВ на газ Вие за едно купе било срам не му отива на имиджа голямата спортна кола,единствено само турбо версията може да се каже че е спортна,какво са 150 к.с.за спортна кола,аз карам Крома 2.0 турбо бензин вече 7 години с газова така си я взех от Италия,и там хората уж повече пари взимат пък слагат газ,колата вече е на доста километра а не виждам да и има нещо от газта, ако караш малко няма смисъл защото бавно ще избиеш газовата, но ако правиш по 2-3000 хиляди километра на месец си е доста разликата с бензина.
      Fiat Croma 2.0 i. Turbo

      Коментар


        #18
        Наистина какво и е на газта? Това са предрасъдъци - не можело да се кара на газ спортна кола.... И каква полза да имаш кола за каквато си мечтал, а да не можеш да и се кефиш всеки ден. Нали виждам всеки ден такива примери. Сложат бензин за 10-20лв. и докато се обърнеш резервоара празен А иначе по темата само газов инжекцион и при добра настройка разликата с бензина ще е минимална.
        FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
        ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

        Коментар


          #19
          Колеги ще и сложа само газова уредба...няма да и сменям двигателя!Като искам и имам възможност да я карам спортно ще я карам на бензин! Принципно ще трябва само да сменя копчето с една позиция..., но пък ще мога да и се наслаждавам доста повече ако я карам на газ отколкото на бензин! Не искам да си купя кола и да стой пред блока...а с бензин и дизел от 2лв..... !
          Lancia Lybra 2,4JTD '03
          Фиат Браво 1.9TD75 '97
          Фиат Брава 1.4 Бензин и Метан '97 -ex
          Фиат Купе 1.8 Бензин '97 - ex

          Коментар


            #20
            Много правилно.Защо да имаш хубава кола , а пък да не я караш заради цената на горивото.Пък и какво като е на газ и ли метан ,пак си остава Фиат Купе , нали ?

            Коментар


              #21

              Коментар


                #22
                standox_ написа:
                Колеги ще и сложа само газова уредба...няма да и сменям двигателя!Като искам и имам възможност да я карам спортно ще я карам на бензин! Принципно ще трябва само да сменя копчето с една позиция..., но пък ще мога да и се наслаждавам доста повече ако я карам на газ отколкото на бензин! Не искам да си купя кола и да стой пред блока...а с бензин и дизел от 2лв..... !
                Като твърд привърженик на екологичното евтино гориво те подкрепям напълно!Единствено ще вметна, че при добре подбрана и поставена газова уредба /задължително ламбда контрол или инжекцион - докъдето ти стигнат финансите / колата ти ще има почти същата динамика и вървене както на бензин и няма да се налага да "сменяш копчето с една позиция"! :D
                BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                Среден разход на газ

                Коментар


                  #23
                  По добре е 2.0 по малк главоболия ще имаш после.тези дето си мислят че Фиат е голямата работа да го духат.Това е евтин боклук,който е що годе красив и що годе бърз.За какъв имидж говорим??? Някой пак е заспал във времето.Слагай обикновена газова и да ни ти дреме за дървените философи.Аз съм карал БМВ-та на газ та знаеш ли как ми дреме за пикливия Фиат.наслушах се на фрази-не слагай ГАЗ ще скапеш хубавата кола.Само дето тези които го казват карат по 20 км на ден и то кочини по 100-120 коня макс.Всеки си решава сам.Карал съм Типо на газ просто ми скъса нервите преди 7 години.Късмет просто.2БМВ-та на газ никакви ядове а там какви хули бяха да не ти приказвам.Само дето ходих до морето това лято за 2 часа и половина и за около 11лв на 100км.Правих го почти всеки уикенд.А дървените философи я са отишли на море 2 пъти я не.Колега, по-лекинко с квалификациите...Yavor
                  Bravo 2.0 20V
                  Tipo 2.0 16V SediciValvole

                  Коментар


                    #24
                    BULLDOG написа:
                    По добре е 2.0 по малк главоболия ще имаш после.тези дето си мислят че Фиат е голямата работа да го духат.Това е евтин боклук,който е що годе красив и що годе бърз.За какъв имидж говорим??? Някой пак е заспал във времето.Слагай обикновена газова и да ни ти дреме за дървените философи.Аз съм карал БМВ-та на газ та знаеш ли как ми дреме за пикливия Фиат.наслушах се на фрази-не слагай ГАЗ ще скапеш хубавата кола.Само дето тези които го казват карат по 20 км на ден и то кочини по 100-120 коня макс.Всеки си решава сам.Карал съм Типо на газ просто ми скъса нервите преди 7 години.Късмет просто.2БМВ-та на газ никакви ядове а там какви хули бяха да не ти приказвам.Само дето ходих до морето това лято за 2 часа и половина и за около 11лв на 100км.Правих го почти всеки уикенд.А дървените философи я са отишли на море 2 пъти я не.
                    Колега, ти дето ходиш за 2 часа и половина до морето (ег@ти героизма),въздържай се от груби изрази!
                    Настоящата - Ford Focus ST
                    Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
                    Франкенщайн - R.I.P.
                    Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

                    Коментар


                      #25
                      Ще ти кажа,че моето Купе е 98’ и има газов инжекциаон от 98’.Аз карам тази кола от 4 години и колата върви идеално както на газ така и на бензин,като разхода е почти еднакъв.Извънградско си я карам само на газ и до 200 км/ч върви .Има си е едно бутонче с което във всеки един момент мога да си включа на бензин така че немисля че е проблем да имаш газов инжекцион.
                      COUPE 1.8 16V
                      Volvo XC90 T6

                      Коментар


                        #26
                        Хора които не са карали кола на ГАЗ да не вземат отношение.Една голяма част от Браво ХГТ и Ланчиа Капа 2.0 16V които са вкарани от Италия са с газови уредби и то почти обикновени,с някои добавки по тях само.Ама те Италианците са Прости Селяни.И тук е мястото да отбележа че някои от вас са типични "ГАНЬОВЦИ" хем не разбират хем приказват и са "компетентни"по всички въпроси. Аз си казвам че не ми е по джоба да давам всеки ден между 20 и 30 лева за бензин за 80-130км. Предпочитам да намаля себестойността на горивото от колкото километрите.Ама тук повечето тийнове ходят само на кафе със старите си кошници и е лесно да говорят глупости.Нагледал съм се на пубери дето слагат за по 10лв V-POWER като си мислят че кочинките им ще станат самолети.
                        Bravo 2.0 20V
                        Tipo 2.0 16V SediciValvole

                        Коментар


                          #27
                          Мисля че вески има право да решава сам за себе си на какво гориво да си кара колата .КОлите са лична собственост и ако колегата иска може да си ложи и втори двигател отзад ако иска.Отворил е тема с конкретно питане а не дали е добре да кара на газ.В тази връзка не е нужно да му спамим темата с изказвания които не са по конкретния въпрос.А и както спомена колега по горе една камара други много по реномирани марки и нови модели коли се карат на алтернативни горива (газ/метан).На Колегата успех със слагането на газова и според мен няма значение двигателя от изброените два.Но при всички положения е добре да си е газов инжекцион.Поздрави на всички и да не се обиждате от написаното.
                          Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
                          Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC

                          Коментар


                            #28
                            maiden написа:
                            Ако мотора не е с променливо газоразпределение не би трябвало да има проблеми и с обикновена газова уредба. Ако има VVT са много вероятни гърмежи в смукателните колектори при голямо изпреварване на отварянето на смукателните клапани. При Twin Spark пък на AR нещата клонят от плачевни към трагични с АГУ.
                            При АР са трагични само с газ пропан-бутан но не и с метан...
                            Fiat Brava 1.4 12V '98
                            Alfa Romeo 1.6 t.s. '00

                            Коментар

                            Working...
                            X