някой знае ли къде във варна могат да ми направят прецизна настройка на газовото? монтираха ми го преди месец, марката е BRC-обикновенно. колата ми е типо 1,6 двувалка.доволен съм от начина по който върви колата, но разхода ми се вижда висок: 10 - извънградско / 14 - градско. там където ми поставиха газовото, го регулираха "на ухо" - /часът беше 23,30 И всички гледаха като зомбита/Колега писането с главни букви се смята за викане!!!, та кажи ми да си видял някъде тук във форума някой да вика??? Моля те оправи си поста!!! От Админчето
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НАСТРОЙКА НА ГАЗОВО
Collapse
X
-
И аз от седмица съм с газова ... но ми казаха че е нормално в началото да е малко висок и след 400-500 км. да се мине на реглаж .... за Варна незнам къде ... но искам да попитам за Русе къде да отида .... като съм чувал за нашите специалисти в града ........Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369
-
Re: НАСТРОЙКА НА ГАЗОВО
"Ех, колега. Знам как е положението с цените на бензина, но знам и това че двувалката е известна с апетита си когато и се сложи газова. Просто това се получава от начина на работа на инжекционна система. Моторчето за празен ход работи и когато си на газ и по този начин трудно може да се регулира газовата. Количеството въздух се мени постоянно."[/quote]а - не, че се оплаквам - на бензин ми гореше 8 извънградско и 12 градско, тъй, че сега на газ е направо песен :D , ама си мислех, че ако все пак може да се направи още нещо, не е лошо да опитам. проблема е че се "влюбих" безнадежно във Fiat ulysse, 1,9 ТД и на тази май ще й намажа ските съвсем скоро.
Коментар
-
Колега ZMEJ,този разход е нормален за двувалката.Разбира се градско София.Аз карам "двувалка" разхода на извънградско ми е около 8.5-9 до 90 км/ч. След това нараства много,а за градско ти е добър.Провери въздушния филтър и свещите(топлинното число).Двувалките са много капризни. Имаш ли плочка?Обичта е по - силна от омразата. Сърцето е по - силно от огорчението. Усмивката на душата е по - силна от мрака. Великодушието надмогва мъстта.
Трезвен ТУК не пиша!
Un Italiano Vero
Коментар
-
kilar написа:Колега ZMEJ,този разход е нормален за двувалката.Разбира се градско София.Аз карам "двувалка" разхода на извънградско ми е около 8.5-9 до 90 км/ч. След това нараства много,а за градско ти е добър.Провери въздушния филтър и свещите(топлинното число).Двувалките са много капризни. Имаш ли плочка?
Коментар
-
null написа:аз съм с двувалкана градско е като ламя 12-14но на дълъг път цена няма 6/100то за градското може би си има обяснение защото и на безин е като халано отиване и връщане софия шумен за 40лв.двама души с автобуса струва повече.
Коментар
-
ZMEJ написа:това 12-14 ми е познато - под 12 градско не съм я свалял, а зимата 14 си ги прави от раз /говоря за бензин - на газ сега ми гори 14 градско, а зимата не знам/, обаче с тези 6/100 на дълъг път ме изненада - рекордът ми е 6,9/100 варна - плевен при много нежно каране - не повече от 90 км и 2900 оборота. бе няма спор - много си е лакома, но пък е зверче от класа.Tipo 1.6 [149C2046]
Коментар
-
Zmej .. на мен градско ми гори 12-13 ... извънградско доста по-малко ... може би 8. При скорост около 120. Къде ти сложиха газовото и на какво ти прилича плочката? Зе реглаж може да отидеш при елкон "НАСКО" зад бившото училище Морис Торез. Чакай да го потърся на картата.http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=8e...Map36_36.y=181 (дано да става линка)Ще ти вземе около 5 лв. Мери с газоанализатор ... и върти винтовете. Ако ти е добре сложено газовото има файда.Tipo DGT, 1.6 DOHC
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар