Момчета (с малки пишлета),Имам следния проблем (не знам дали е защото карам на газ). Като потеглям от спряло положение (на първа предавка) двигателя ми "заглъхва" за секунда въпреки, че подавам достатъчно "газ" с педала. Това става понякога и на втора предавка когато колата са движи с по-ниска скорост.Преди да сложа газовата го правеше и на бензин, но по-незабележимо.Какъв е проблема? Има ли решение?Карам Фиат Типо 1.6 ie (75 к.с.) на близо 15 години. Газовата ми уредба е Star Gaz.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Двигателя ми "глъхне" при потегляне...
Collapse
X
-
Re: Двигателя ми "глъхне" при потегляне...
Divo написа:Момчета (с малки пишлета),Имам следния проблем (не знам дали е защото карам на газ). Като потеглям от спряло положение (на първа предавка) двигателя ми "заглъхва" за секунда въпреки, че подавам достатъчно "газ" с педала. Това става понякога и на втора предавка когато колата са движи с по-ниска скорост.Преди да сложа газовата го правеше и на бензин, но по-незабележимо.Какъв е проблема? Има ли решение?Карам Фиат Типо 1.6 ie (75 к.с.) на близо 15 години. Газовата ми уредба е Star Gaz.Alles in Ordnung
-
"Zaphod написа:Пренебрегвайки първата част на поста ти , се опитвам да помогна:Провери ли вакуум-регулатора - той обикновено прави такива проблеми и е най-лесен за смяна?Tipo 1.6 i.e 159A3.046
Коментар
-
И на мен ми се върти нещо в главата за вакуумите, щото на дедрата имах подобен проблем, така че огледай хубаво.Относно "скучния " форум не знам какво имаш впредвид, на мен лично си ми харесва, ако искаш пиши си в Тунинга, там има материал за "развеселяване" колкото искашПауър из нотинг уитаут гума
Cinq 16v , Delta 1 2.0
Коментар
-
mariobg
-
mariobg написа:Ами имай си го проблема. С отнощението което имаш към всички тук трудно ще ти помогне някой. Но въпреки всичко като начало си резетни комп-а. После запали направо на газ и виж как е. Дай повече инфо за газовото, имаш ли емулатор на ламбдата??? Като си на газ свети ли ти някаква червена лампа по таблото? Винаги ли е правила така или само напоследък? Двикателят ти не е ли на Ланчия 835С1000, Бош мономотроник? Провери си свещите на колко хиляди са??? кабелите вечер дали светят???На първо време е това, пиши после какво е станало.Tipo 1.6 i.e 159A3.046
Коментар
-
Divo написа:mariobg написа:Ами имай си го проблема. С отнощението което имаш към всички тук трудно ще ти помогне някой. Но въпреки всичко като начало си резетни комп-а. После запали направо на газ и виж как е. Дай повече инфо за газовото, имаш ли емулатор на ламбдата??? Като си на газ свети ли ти някаква червена лампа по таблото? Винаги ли е правила така или само напоследък? Двикателят ти не е ли на Ланчия 835С1000, Бош мономотроник? Провери си свещите на колко хиляди са??? кабелите вечер дали светят???На първо време е това, пиши после какво е станало.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
"stef написа:не прави тази грешка да ходиш в динекспрес вакум регулатора маже да го провериш като му извадиш маркучето и смукнеш с уста ако ти засмуче езика значи е добре ако не значи мамбранката се е пробила и си взимаш новTipo 1.6 i.e 159A3.046
Коментар
-
Divo написа:stef написа:не прави тази грешка да ходиш в динекспрес вакум регулатора маже да го провериш като му извадиш маркучето и смукнеш с уста ако ти засмуче езика значи е добре ако не значи мамбранката се е пробила и си взимаш новминимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения
Tipo 1.4 карбуратор 350 000km без ремонт на двигателя. По последни данни-вероятно достоверни, но не 100%, май километрите са 250 000км.
Коментар
-
peter написа:Колега, все пак трябва да прочетеш някоя книжка (с картинки :D ) за автомобили преди да се захванеш да пипаш по колата. Тук има една готина книжка (на английски) погледни в нея http://info.datacom.bg/insectctr/Pro...0Manual/или http://belcars.seventhside.org/?p=1h...ok-chap1.pdfа най-добре, ако си съвсем начинаещ да започнеш от тук:http://auto.howstuffworks.com/under-...nnel.htmили пък да се присъстваш на някое от събиранията на клуба тук:http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=1605Tipo 1.6 i.e 159A3.046
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар