Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Blue Force Gas на Петрол

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

При мен също нямаше разлика нито в разхода, нито във вървежа. Да кажа че е по-лош - не е, но и не усетих подобряване. Само дето е по-скъп с 5-6 стотинки. Мисля, че не си струва парите - на пълен резервоар дава близо 2 лв разлика - иначе ще сипя още 2 литра газ...По моите наблюдения, колата се държи най-добре с газ от ОМВ и Лукойл. И колеги, моля ви, газ е МЪЖКИ род. Пълното име е втечнен въглеводороден газ...

Коментар

и аз пробвах... не ми хареса, няма да повторя... колата става само по-шумна и през цялото време ми се струваше, че е заминало някое от гърнетата...
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Казвам се Светодар Йосифов, работя за Петрол и съм един от екипа направил възможно реализирането на проекта Blue Force Gas. Blue Force Gas е създаден съвместно с един от нашите стратегически партньори фирма АИБО, създателите на добавки Хелиос. Техническите тестове бяха проведени в Русенския Технически Университет, учебното заведение най-добре подготвено за физико-химически анализ на сложни химически съединения и реакция на ДВГ на различни характеристики на горива. Ще се опитам да отговоря накратко на основните оплаквания на клиенти от продукта и функция на какво са те: 1. ,,Не е възможно Петрол да са се сетили първи за подобен продукт, а OMV и Shell да нямат такъв

Коментар

[quote:b5bf72a199="yosifov"]Казвам се Светодар Йосифов, работя за Петрол и съм един от екипа направил възможно реализирането на проекта Blue Force Gas. Blue Force Gas е създаден съвместно с един от нашите стратегически партньори фирма АИБО, създателите на добавки Хелиос. Техническите тестове бяха проведени в Русенския Технически Университет, учебното заведение най-добре подготвено за физико-химически анализ на сложни химически съединения и реакция на ДВГ на различни характеристики на горива. 2. ,,Няма никаква разлика, когато се кара на Blue Force Gas и друга газ
          BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
          Среден разход на газ

Коментар

Г-н Йосифов,добре дошли в клуба!Защо ми се струва,че вие не сте собственик на фиат и целта ви е безплатна реклама на продукт,който част от нас се подлъгаха да изпробват и не намериха никаква разлика.Е как ще ме убедите тогава да зареждам с 5-6 стотинки по-скъп продукт?Защо не се опитате да предложите продукта си на цената на ОМВ примерно?Не ми казвайте,че не е възможно!На "вашата" бензиностанция в Поморие зареди преди време на 99 стотинки,когато цената навсякъде другаде беше 1,06лв!Мина времето когато българина вярваше в илюзии!Интересно ми е дали ще влезнете отново в този форум?Извинявам се,че този телст не ви го изпратих на лично съобщение!
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Г-н Йосифов, казвам се инж.Иван Цветков и съм Докторант в Катедра "Двигатели с вътрешно горене" в Русенския Университет.Интересно какви опити сте правили ,когато аз незнам нищо Второ ,Катедра "ДВГ" е катедрата с най-лоша база и с най-малък бюджет,от там отново идваме на въпроса какви изследвания сте правили ?За цената на продукта няма да повдигам въпрос ,защото това си е Ваша работа ,все пак е Ваш продукт.По въпроса за изправността на АГУ-то и двигателя на автомобила като цяло,ще кажа само че лично моят автомобил е с двигател да не кажа в перфектно ,но в отлично състояние ,а АГУ-то му е буквално на 4000км.Но резултатите от използването на Вашия продукт са напълно отрицателни - по-висок разход, по неравномерна работа на празен ход, обедняване от средните обороти нагоре(повярвайте това за моя мотор е пагубно) .Аз както и колегите ще сме доволни да напишете някой и друг пост с по-точни цифри ,за да можем ние да си направим преценка от ефективноста на Вашия продукт въз основа на тестовете които сте провели.
              Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

Искам да ви благодаря за интереса на всички ви към продукта и към компанията като цяло. След това предизвикателство съм длъжен да отговоря подобаващо. Господин/госпожо mastercar, имам много митове относно Петрол, мисля че е нормално за 75 годишна компания. Едно обаче е със сигурност вярно - ние не правим нещата copy/paste, не следваме, а водим. Не се опитваме да обслужваме клиентите си еднакво, независимо дали са в Англия, Австрия или Русия. Такъв ни е и продукта нов, рискован даже революционен - без аналог. Радвам се, че сте прочели внимателно написаното от мен и сте коментирали почти всеки параграф. Петрол инвестира в българската наука, за да подобряваме продукта и за да продължава да е конкурентен на пазара. Конкретни технически характеристики ще можете да намерите на новия сайт на Петрол, който ще е специално за продукта. Господин/госпожо dudulia благодаря за посрещането. Целта ми е единствено клиентите, които могат да формират мнение като вас да получат максимално количество информация, така че да вземат решение базирано на факти. Продукта, който предлагаме съдържа в себе си развойна дейност, инвестиции в активи и инвестиция в добавка. Подобрява динамиката и разхода на автомобилите, които я използват. Като инвеститори преоборудвали автомобила си за работа с LPG вие най-добре разбирате тези особености на по-добрия продукт. Петрол поддържа активна търговска политика и има стратегически цели в отделни региони на България, от които не могат да се правят глобални изводи. Инж. Цветков, вие като учен знаете, че е при определен условия даден продукт може да реагира положително или отрицателно в двата края на спектъра. Не знам какъв е броя опити, който сте извършил с вашия автомобил и нашия продукт, но да се изказва категорично отрицателно мнение за продукта от човек с вашата позиция е доста сериозно и аз бих предпочел да изпратите резултатите, които имате на office@petrol.bg за по-детайлен коментар от наша страна. Също така съм уверен, че съзнавате, че незнанието на даден факт не го прави несъществуващ и с цялото ми уважение към вас, мисля че е възможно да не са ви известни всички изследвания, които прави катедра ДВГ на Русенския Технически Университет. Изследванията в Русенския Технически Университет с проведени под ръководството на Доц. Д-р. Инж. Христо Станчев и Доц. Д-р. Инж. Иван Колев.Дискусии като тези са полезни и гарантирам, че всичките коментари във автомобилните форуми за взети предвид и ще последват конкретни действия. Искам още веднъж да използвам възможността да ви благодаря за активната позиция и да ви уверя, че вашето мнение е коректива нужен за бъдещо развитие.

Коментар

Г-н Йосифов, аз като търговец, не като учен, искам да коментирате факта писан по-горе от един колега:
                  maiden написа:
                  Снощи минавам покрай един Петрол - газ 1.00лв, сутринта след рекламата снощи минавам , BLUE POWER GAS - 1.04 СМЯХ :D:D:DСигурно са източили нощес цистерните и са сипали от новата - буахахах!
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Я колко интересно станало в тази тема.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Че то иа аз съм инженер ма кел фаида от това Набързо прочетоь коментарите и ми стана иасно 4е г-н Йосифов е "мениджър" и не може да отговаря на технически въпроси, ама то му и нетрябва на човека. А вие мениджър на рекламната кампания ли сте г-н Йосифов, защото маи като гледам ниамате друга работа освен да се ровите из форумите и иако PR акций. А ви драги консъматори на продукта сами преценете искате ли да плащате заплата на този човек като купувате продукта който го рекламира. Какво ми дреме на мен за акзиза включен ли е в зената или не е като преди него и след него дупки пак има. Как не ви е срам Йосифов какви са тея цени на LPG-то , заради акциза било, заради митата , борсовата зена.......Я ми казете сега аз доколкото знам LPG в Булгаристан не се произвежда ......... е сега ве4е може, а се внася от Гърция. Русия, Украйна може би, а в България има нам колко си фирми дето предлагат нам кви си марки газ, замислаяте ли се че източника на продукта е един и същт. На кво уснование има разлика в цените иа ми ги прояснете тези не6та ааааа и с пазарна икономика съм запознат та не ми говорете тинтири минтири.
                      high speed peck drill

Коментар

yosifov написа:
                        Радвам се, че сте прочели внимателно написаното от мен и сте коментирали почти всеки параграф. Петрол инвестира в българската наука, за да подобряваме продукта и за да продължава да е конкурентен на пазара. Конкретни технически характеристики ще можете да намерите на новия сайт на Петрол, който ще е специално за продукта.
                        За конкретните технически характеристики ще почакаме - за сега не виждам нищо - http://www.petrol.bg/
                        yosifov написа:
                        Дискусии като тези са полезни и гарантирам, че всичките коментари във автомобилните форуми за взети предвид и ще последват конкретни действия. Искам още веднъж да използвам възможността да ви благодаря за активната позиция и да ви уверя, че вашето мнение е коректива нужен за бъдещо развитие.
                        Чудесен отговор! :D Дано е наистина така! И все пак мисля, че Вие отлично си вършите Вашата работа, но отговори на конкретните ми технически въпроси трябва да дават други хора - разработчиците на продукта Ви?!И един друг въпрос: Някакви промоции /привилегии/ за редовни клиенти предлагате ли? За пример: Имам карта която ми осигурява отстъпка 2ст/л за газ и 5ст/л за бензин и дизел на "чистите" бензиностанции ЛУКОЙЛ! При Вас нещо подобно? Миналите промоции на сайта Ви ми се струват, меко казано, смешни. П.С. Господин съм.Темата наистина става доста интересна! :D
                        BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                        Среден разход на газ

Коментар

Господа, Единствената цел да си позволя да напиша няколко реда във вашия форум е, за да се опитам да информирам и да отговоря на често появяващи се коментари/въпроси. Нямам за цел нито да се ,,ровя

Коментар

yosifov написа:
                            Господа, Г-н Yavor като търговец - търговец ви питам вие като предлагате напълно нов продукт еквивалент на стар на пазар, който обслужвате, от първия ден ли го поднасяте на клиента или има период, в който клиента го опитва и се запознава с неговите качества на цената на стария или по възможност безплатно на група потребители. Помислете върху това, мисля си че ще откриете отговора - като добър търговец. Лека работна седмица, до следващия weekend.
                            Г-н Йосифов,аз пък ще ви запитам - като искате да промотирате нов продукт, не е ли редно първо да го пуснете на старата цена, да се разгласи, че това Е новия продукт на СТАРАТА цена и след това да вдигнете цената. А не хоп, изведнъж новия продукт, на новата цена, с новите качества... Ако говорехме за потребителски, опакован продукт, нямаше изобщо да коментираме, но във вашия случай съм 100% сигурен че подмяната ако не невъзможна, то тя е много трудна и скъпа. Докато т.нар. ритейл продукт много лесно се изтегля или направо си остава в продажба на много по ниска цена, до изчерпване, вие нито имате отделни колонки, нито сте подменили продукта. Сега ще ми обясните че вие първо сте го подменили, а после обявили, но това противоречи на здравата логика - ако го бяхте подменили, щяхте да разгласите максимално, а не ’по терлички’ само да смените табелите.Не искам да сравнявате по такъв опростенчески начин нещата.И още нещо, имайте предвид че в нашия форум, а и навсякъде из българските автофоруми има хора които могат да ви сварят толкова неподготвени с какви ли не въпроси и коментари, колкото нито един маркетинг специалист не може да си представи. За мен лично навлизането по такъв начин в коментарите от ваша страна е продиктувано от нуждата на защита на един лош, слаб и бих казал, неуспешен продукт.Не знам дали сте забелязали, но форумите са невероятна ’клюкарница’ и когато се появи наистина добър продукт, дори и без реклама, се появяват множество теми и коментари и много от нас започват да го използват. Но от друга страна, когато един много рекламиран (и то скъпо, защото добре знам какви са цените на телвизиооното рекламно време и на вестникарските карета), но със спорни качества продукт се представя неубедително, то тогава коментари и рекламни акции като вашата, само могат тотално да го ’потопят’. Потребителите започват да се настройват ’против’ него и да го ’рекламират’ и извън рамките на форума.Освен това лично мен много ме подразни идеята че вашия продукт има положителен ефект само при ’нови’ АГУ - ами съжалявам ама 95% караме със ’стари’ АГУ, били те и с ламбда контрол и т.н. Значи вие сами признавате за неуспеха на продукта - никой не прави масов продукт, "...но виждате ли , предназначен само за 5% от вас, щото за останалите не се препоръчва...."
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Г-н Йосифов,защо мислите,че продукта ви е революционно нов?В интерес на истината преди 2 години в пловдивска бензиностанция,намираща се по пътя към Асеновград (ако не ме лъже паметта) рекламираха,че горивата им са с добавка ХЕЛИОС.Естествено това беше малка частна бензиностанция и като такава допускам възможноста наистина да е имало такава добавка в тяхната газ.Казано накратко не предлагате нищо ново и нямате развойна дейност за каквато твърдите.Доколкото ми е известно Хелиос е продукт на фирма различна от петрол.Приветствам да се поставя такава добавка,но пуснете газта на нормална цена и тогава вижте резултата.Иначе никога няма да ме убедите да сложа от вашата газ.Груба сметка показва,че за една и съща сума пари получавам грубо 1л повече газ на коя да е друга бензиностанция.Не си мислете ,че очаквам да постигна икономия "до 10%".Това "до 10%" може да означава и 0% Коментари от рода на"трябва да си пренстроите уредбата" не минават при хора с газов инжекцион и най-отговорно мога да заявя,че от вашата газ аз не постигнах икономия на гориво при един и същ стил на каране!
                              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Голям спор се заформи.Аз пък зареждам само от Световно неизвестната фирма Газком зад Била Младост и досега не съм имал проблем с вървеж и разход на колата.Винаги едно и също.Извънградско 11,градско 15 на сто.Напълно ме устройва.Не смятам да си правя експерименти с горивото.Успех на всички.
                                FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

Working...
                                X