Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Blue Force Gas на Петрол

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тъй като газовата уредба се настройва за конкретен състав на газта, а той варира зима/лято и дори между различните газ станции, то следва, че единствените меродавни резултати могат да дадат само колеги с инсталиран ламбда контрол или газов инжекцион (който също сам се настройва според ламбда сондата).Другият обективен начин е да се зареди от Петрол, да се настрои газовата уредба и след това да се засече на по-голям интервал - поне 100..200км и "от пълно - до пълно".Не че защитавам Петрол, но така е и за всички други газ станции.
    Fiat Ritmo 105TC
    1600cc 105к.с.

Коментар

johnfound написа:
      Тъй като газовата уредба се настройва за конкретен състав на газта, а той варира зима/лято и дори между различните газ станции, то следва, че единствените меродавни резултати могат да дадат само колеги с инсталиран ламбда контрол или газов инжекцион (който също сам се настройва според ламбда сондата).
      Е да съгласен съм напълно с теб, но лично аз при разлика от порядъка на 10ст/литър не виждам смисъл да си зареждам Blue Force, че да си правя експерименти на ламбда контрола при положение, че досега повече от година зареждам само на Лукойл /чистите, имам карта за отстъпка - 2ст/литър/ и Шел и нямам никакви проблеми! :D Ако я пуснат Blue Force и на Лукойл, тогава бих пробвал евентуално ...
      BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
      Среден разход на газ

Коментар

Така да си дам и аз мнението.Мойта кола го понася лошо,т.е. не върви с тази блуфорс газ.Навъртях 100км и разхода си остана същия дето само не върви повече,че и по-малко отколкото с нормалната.Отгоре на това ми направи впечатление че пълнят на по-малко налягане.
        Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

В тази тема има линк от един колега за добавки Хелиос.Останах повече от очарован след като сложих тази добавка в гаста.По принцип съм скептик и експериментатор,но това наистина работи.Опаковката е 20мл. и е за 20л. газ.Естественоаз немога сам даго сложа а тези дето зареждат си имат презпособлението.С две думи ДОВОЛЕН СЪМ МНОГООООО !!!!

Коментар

Един приятел пък, днес (без да съм подхващал темата) ми казва: "А пък аз заредих от новата газ на Петрол и да знаеш - коренна разлика! Спря да тресе, със 120 си карам без да се мъчи. Направо излита!"Колата му е Москвич в средно добро състояние. Но си върви де - често се возя с него.Аз съм в бокса, така че засега не съм я пробвал пустата "BlueForce".
            Fiat Ritmo 105TC
            1600cc 105к.с.

Коментар

От днес последни новости за този прехвален блуфорс .Аз и един приятел който е 1.6 ХФ установихме моментни загуби на мощност и нестабилна работа на празен ход.Няма да обяснявам какво значи за турбо мотор обедняване при надув и последствията от него.От днес отново си караме на ОМВ и Кълвача газ и проблемите изчезнаха.NO more blue force!!!

Коментар

ivanko_rs написа:
                От днес последни новости за този прехвален блуфорс .Аз и един приятел който е 1.6 ХФ установихме моментни загуби на мощност и нестабилна работа на празен ход.Няма да обяснявам какво значи за турбо мотор обедняване при надув и последствията от него.От днес отново си караме на ОМВ и Кълвача газ и проблемите изчезнаха.NO more blue force!!!
                Пак сте попаднали на менте
                FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

brat_John написа:
                  ivanko_rs написа:
                  Пак сте попаднали на менте
                  Няма смисъл да коментираш!И двамата с Йото заредихме от двете бензиностанции на Петрол където я има тая префалена газ и резултата е един и същ.Никой не може да ме убеди че е по-добра от другите при положение че колата се държи по-зле с нея

Коментар

Хайде и аз да се произнеса по темата.Имах чувството,че върви една идея по-добре,но може би е измама.Със сигурност петрол са големи шмекери и знаят как да лъжат,та ако таъи добавка се слага допзлнително,не е ясно дали е сложена!Относно разхода не мога да кажа нищо,понеже заредих на Поморие,където е най-ниската цена в региона,но при опит ъа повторно зареждане не им работеше колонката и се набутах на топливо,та ми даде един разход.....но мисля,че ме удариха в количеството на топливо.С две думи не съм убеден,че си струва слагането на такава газ!
                    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Blue Force Gas - way man !

Така, Понеже аз подхванах темата, дойде и моят ред да кажа и моето впечатление от Петролската газ.Разходът остана без промяна - карах само извънградско и ми даде стандартния разход, а именно 8,9/100 като маршрутът беше София - Благоевград - околностите на Рилския манастир ( ходих да побракониерствам за пъстърва :D ) - Благоевград - София .Сега идва и моментът, в който може би доста колеги, които са с негативни впечатления за новата газ ще скочат срещу това което ще напиша.Марийката върви по-добре, като я тествах на места където имам наблюдения и с нормална газ и трябва да съм честен че колата има по-голям ряз и се ускорява по-бързо.Мисля си че факта че съм с газов инжекцион допринася за по-качественото изгаряне на сместта - замислете се и над това, дали тествайки новата газ газовата ви инсталация е на 100% изправна и работеща .Така или иначе си зареждам със служебната Транс само от Петрол, така че съм доволен!Поздрави!М.К.
                      Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG

Коментар

Re: Blue Force Gas - way man !

Колега не може да става и дума за скачане и сърдене.Все пак нали форума е за да се запознаем и да обменяме опит и да си помагаме.Проблема е че не се тества един автомобил ,а различни,които са оборудвани с различни газови уредби , зареждат на различно място и маниера на каране не е еднакъв.Това всичкото плюс моментното техническо състояние на автомобилите ,прави невъзможно едно такова оценяване на един такъв продукт като газта.Както беше писал един колега по-горе тази добавка в газта я слагат в момента на пълнене на газта в балона на газстанцията.Тук идва мълниеносно въпроса - аджеба дали въобще са я сложили тая добавка или не са,или са сложили нещо друго?Всеки дава коментари за неговите замервания.Те могат да послужат единствено за това да ни ориентират нас потребителите на форума къде по БГ можем да зареждаме качествена газ и за нищо друго.Темата може да продължи до там докато или Петрол не я спрат тая газ или навсякъде не зареждат с нея.Всеки си има мнение и си го изразява.Мойто съм го дал по-горе ,само ще вметна че ми остават още около 5л и бутилката свършва и отново минавам на изпитаните газстанции П.П. Разхода мисля че не е от значение за оценяването на тази газ.По-това което рекламират трябва да се оценява вървенето на колата.

Коментар

Е аз вече си казах мненито по тази тема и сега не се различава от преди, аз лично съм доволен от новата газ при нас няма бензиностанции на петрол, но когато съм в друг град винаги зареждам от новата газ и за мен разлика има не съм я засичал толкова като икономия защото за мен по важно е, че колата е с доста по-добра мощност. А що се отнася до това дали слагат добавката не виждам причина да не я слагат защото няма за какво друго да я ползват.

Коментар

Ей сега заредих от тая газ , не знам за вас , ама мойта кола литна - баир(10% наклон) на 5та и ускорява - това до сега не е било , за разхода не мога да кажа нищо , защото още не съм изпразнил бутилката , а и нма да е реално , защото си я понастъпих извод :1.4 12v + blue force gas = добра комбинация това е от мен ахх.. не , късно е ама отивам да врътна още едно кръгче
                            Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
                            части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
                            части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
                            тел. 0883437022

Коментар

заредих от новата гас. София-Ботевград 10/100-120км/ч. Гас от ОМV същия резултат
                              di

Коментар

За съжаление нямам опит с blue force gas на Мареята защото тя няма газова, но заредих 60л на Вектрата и трябва да кажа, че втори път такава грешка няма да направя. Толкова се спъна тая кола, че не мога да я позня, за динамика изобщо няма да говоря защото я няма никаква. Така, че това ми е първо и последно зареждане на blue force gas.
                                Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
                                Chevrolet Aveo

Коментар

Working...
                                X