Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Blue Force Gas на Петрол

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Виж сега, нямат никаква далавера да ме лъжат. Казват това което виждат всеки ден от клиентите си. Аз лично ми се струваше, че беше по-добре и чесно казано винаги съм слагал на колата си по-скъпите горива с идеята, че са по-добри защото за 2ст. не е болка. При мен обаче не е имало проблем, защото системата е нова. Все пак възникването на проблеми е възможно и ме предопредиха да не я слагам. И това и ще направя. Има хора които знам, че си струва да послушам и случая е точно такъв. Който как иска да го разбира. Не налагам мнение, споделих какво знам и съм разбрал за въпросната газ.
    KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
    Land Rover Discovery 2.5TD '94
    EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
    EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
    EX: Fiat Regata 1.7D '84

Коментар

sachma написа:
      npace написа:
      На мене ми казаха до сега е 2000 лева назад така че лафа става "пробвах" хареса ми/не ми хареса.Поради тази причина за бензина мога да кажа само ЕКО сравнението:30 лева на ЕКО са 13 литра (95 най обикновен) с които 110 км не са проблем30 лева на ЛукОйл са пак 12 литра и малко (А9 с които 100 км са митове и легенди30 лева на ШЕЛ никога!!!30 лева на ОМВ 100 км гаранция ->ЕКО винаги , ако няма ЕКО - търся ОМВ.ГАЗ най доволно разход/вървеж дава от ЕКО , най малко гори от ЛукОйл но и по малко гори , а най много върви ама лапа повече от ШЕЛ (виж 5 ред)
      На мен на Еко-то на бул. България в София един път ми сложиха в трилитрова тубичка 3.300 литра бензин, и тубичката не се напълни до горе баш. А друг път на третия литър прелива малкичко.
      Точно поради тази причина има различни бензиностанции различни цени и различно недоволни клиенти!Зареждай там откъдето ти е най изгодно.Карай на такова гориво каквото ти позволява личния/семейния бюджет.В БГ всички сме еднакво прецакани (изключван нафтовите зверове те са икономични).Изхода от кризата в БГ е ЛЕТИЩЕ СОФИЯ! :D

Коментар

блуе форце гас на петрол

какBо очаквате да литнете ли с тая газ аз лично сам много доволен варви като бензин които не вярва може да го повозя
        fiat brava 12w 1.4 55kw

Коментар

Re: блуе форце гас на петрол

vvl1 написа:
          какBо очаквате да литнете ли с тая газ аз лично сам много доволен варви като бензин които не вярва може да го повозя
          Е зависи как ти върви на бензин Примери много...
          Peugeot 407 2.0 HDI

Коментар

два-три пъти последно зареждам такава газ... като че ли върви една идея по- добре....
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Не следя темата и може да се изкажа неподготвен, но в Петрола до нас лелката, дето зарежда ми каза че в блуфорса слагали "керосин" ?!?
              FIAT BRAVO II 1.4 GPL
              FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
              FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
              FIAT UNO 1.5

Коментар

stanleyhacker написа:
                Не следя темата и може да се изкажа неподготвен, но в Петрола до нас лелката, дето зарежда ми каза че в блуфорса слагали "керосин" ?!?
                Тая лелка и тя е чула недочула..... Добавката по думите на "Петрол" е разработвана уж специално ама пък знае ли човек Yellow_Flash_Colorz_PDT_30
                FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Да събудя една стара тема :D Преди около месец отвориха в Карлово обновената бензиностанция на Петрол и вече се предлага и газ преди нямаше от тази екстра. Един месец карам само с Блу Форс газ на Петрол и мога да кажа че разликата е голяма спрямо това което се предлага в района.Колата когато подам рязко газ тръгва и набира много добре но днес усетих разликата осезаемо Тръгвайки за Пловдив на 10км. от Карлово се сетих че не съм заредил и спрях на една от крайпътните бензиностанции[по точно на тази преди разклона за Хисар посока Пловдив} да заредя.На около 500м. о бензиностанцията започва митичния "Чукурлийски баир"който е еталон за изправна кола като се сравняват два еднакви модела коли и спрямо скороста с която излизат на върха "рацерите" определят върви ли или не върви тази кола Та да се върнем на темата на този баир по неписано правило всички карловци го минава ме с пълна газ 1.7км. прав участък и аз така с другата новозаредена газ. Резултата беше плачевен , винаги влизам в баира със 100км./ч. и излизам с около 130км./ч. но този път нещо не се получи влязох със 100 и с 110 излязох колата не ускоряваше а се мъчеше.Възможно ли е да има такава разлика между двата вида газ Тази газ свърши и заредих пак Блу Форс утре ще направя отново този "тест" {пак ще ходя до Пловдив} но лично мисля че сега се вижда предимствата на Блу Форс. Колата е в добра кондиция не може да се говори за някакъв проблем.Какви са ви впечатленията колеги от Блу Форс вече повече от година се предлага в Петрол.
                  Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Atanas71 написа:
                    влязох със 100 и с 110 излязох колата не ускоряваше а се мъчеше.
                    Как успя да набереш до 100 от бензиностанцията до наклона.Намирисва на неспазване на правилника на този раклон често има патрул на КАТ.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                      Atanas71 написа:
                      влязох със 100 и с 110 излязох колата не ускоряваше а се мъчеше.
                      Как успя да набереш до 100 от бензиностанцията до наклона.Намирисва на неспазване на правилника на този раклон често има патрул на КАТ.
                      За тез ченгета съм станал като радар засичам ги[надушвам] от километри но този път ги нямаше студено им е А по въпроса може и повече от 100 до баира ще пробвам :D
                      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Колега Atanas71 при мен не се усети разлика.Май тая разлика я има само при ГИ !?

Коментар

npace написа:
                          Колега Atanas71 при мен не се усети разлика.Май тая разлика я има само при ГИ !?
                          Свикнах един месец и като заредих от другата колата се чуди малко какво да прави

Коментар

Наско,моля те сподели какъв разход средно дава Мареята на газ.Имам един колега с Пасат 1,8/90.Говори ми за разход 5,8-6,0 при загрят двигател и при спазване на ограниченията за максимална скорост.До бой сме стигали.
                            Octavia RS
                            Evo 10-служебната играчка.

Коментар

може ,ама дизелимах пасат ,гори си 11 в града ,което не е много,на дълго не съм го засичал ама няма да е под 8 с ниска скоростза нисък разход се сещам за една хонда джаз дето е с мотор 1.2 и голяма колкото тико и гори около 8 газ в пловдив , на един приятел е
                              типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
                              хюндай акцент 1.5 CNG
                              киа каренс +метан

Коментар

Red Storm написа:
                                Наско,моля те сподели какъв разход средно дава Мареята на газ.Имам един колега с Пасат 1,8/90.Говори ми за разход 5,8-6,0 при загрят двигател и при спазване на ограниченията за максимална скорост.До бой сме стигали.
                                Извинявай ама пасат 1.8/90 (монотрагедията) гори като ламя!Не ти го казвам щото съм го чул от някъде а ми се налагаше да го карам.В момента и един приятел кара такъв (комби) и в градски условия този пасат гори 11.5-12! Твоя човек ти казва цифри на половина на реалноста.Колите за които ти казвам че горят 12 са в перфектно здраве и с обикновенни газови уредби като на жигула и москвич!Пасат 1.8/90 да гори 6 градско е като Браво 2.0 20V да гори 7 градско!

Коментар

Working...
                                X