Виж сега, нямат никаква далавера да ме лъжат. Казват това което виждат всеки ден от клиентите си. Аз лично ми се струваше, че беше по-добре и чесно казано винаги съм слагал на колата си по-скъпите горива с идеята, че са по-добри защото за 2ст. не е болка. При мен обаче не е имало проблем, защото системата е нова. Все пак възникването на проблеми е възможно и ме предопредиха да не я слагам. И това и ще направя. Има хора които знам, че си струва да послушам и случая е точно такъв. Който как иска да го разбира. Не налагам мнение, споделих какво знам и съм разбрал за въпросната газ.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Blue Force Gas на Петрол
Collapse
X
-
sachma написа:npace написа:На мене ми казаха до сега е 2000 лева назад така че лафа става "пробвах" хареса ми/не ми хареса.Поради тази причина за бензина мога да кажа само ЕКО сравнението:30 лева на ЕКО са 13 литра (95 най обикновен) с които 110 км не са проблем30 лева на ЛукОйл са пак 12 литра и малко (А9 с които 100 км са митове и легенди30 лева на ШЕЛ никога!!!30 лева на ОМВ 100 км гаранция ->ЕКО винаги , ако няма ЕКО - търся ОМВ.ГАЗ най доволно разход/вървеж дава от ЕКО , най малко гори от ЛукОйл но и по малко гори , а най много върви ама лапа повече от ШЕЛ (виж 5 ред)
Коментар
-
stanleyhacker написа:Не следя темата и може да се изкажа неподготвен, но в Петрола до нас лелката, дето зарежда ми каза че в блуфорса слагали "керосин" ?!?FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
Да събудя една стара тема :D Преди около месец отвориха в Карлово обновената бензиностанция на Петрол и вече се предлага и газ преди нямаше от тази екстра. Един месец карам само с Блу Форс газ на Петрол и мога да кажа че разликата е голяма спрямо това което се предлага в района.Колата когато подам рязко газ тръгва и набира много добре но днес усетих разликата осезаемо Тръгвайки за Пловдив на 10км. от Карлово се сетих че не съм заредил и спрях на една от крайпътните бензиностанции[по точно на тази преди разклона за Хисар посока Пловдив} да заредя.На около 500м. о бензиностанцията започва митичния "Чукурлийски баир"който е еталон за изправна кола като се сравняват два еднакви модела коли и спрямо скороста с която излизат на върха "рацерите" определят върви ли или не върви тази кола Та да се върнем на темата на този баир по неписано правило всички карловци го минава ме с пълна газ 1.7км. прав участък и аз така с другата новозаредена газ. Резултата беше плачевен , винаги влизам в баира със 100км./ч. и излизам с около 130км./ч. но този път нещо не се получи влязох със 100 и с 110 излязох колата не ускоряваше а се мъчеше.Възможно ли е да има такава разлика между двата вида газ Тази газ свърши и заредих пак Блу Форс утре ще направя отново този "тест" {пак ще ходя до Пловдив} но лично мисля че сега се вижда предимствата на Блу Форс. Колата е в добра кондиция не може да се говори за някакъв проблем.Какви са ви впечатленията колеги от Блу Форс вече повече от година се предлага в Петрол.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:влязох със 100 и с 110 излязох колата не ускоряваше а се мъчеше.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Atanas71 написа:влязох със 100 и с 110 излязох колата не ускоряваше а се мъчеше.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
npace написа:Колега Atanas71 при мен не се усети разлика.Май тая разлика я има само при ГИ !?Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
може ,ама дизелимах пасат ,гори си 11 в града ,което не е много,на дълго не съм го засичал ама няма да е под 8 с ниска скоростза нисък разход се сещам за една хонда джаз дето е с мотор 1.2 и голяма колкото тико и гори около 8 газ в пловдив , на един приятел етипо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
Red Storm написа:Наско,моля те сподели какъв разход средно дава Мареята на газ.Имам един колега с Пасат 1,8/90.Говори ми за разход 5,8-6,0 при загрят двигател и при спазване на ограниченията за максимална скорост.До бой сме стигали.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар