Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Blue Force Gas на Петрол

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Г-н Йосифов,един чисто технически въпрос:Как и къде зареждахте газта?Двигателите са били на стенд в ТУ-Русе?Закарахте стенда до някоя ваша газстанция?от къде занете колко литра газ сте сложили?Аз виждам какво пише на колонката,но никога не знам реално колко е.Разхода ми е винаги различен,макар и приблизително точен.Знаете ,че значение има налягане и т.н.Интересно ми е как сте засичали разхода!На час?Това не са реални условия!
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Г-н Йосифов, до някъде заради експеримента вече четвърти път зареждам от тази прословута газ. При първото зареждане бях доволен заради подобряване на динамиката и намаляване на разхода. Бях го докарал до 9,7/100 градско при положение, че иначе под 10,5 не падам. Хубаво ама до там. Второто и третото зареждане отново ме върнаха на стария разход, а за динамика да не говорим. За четвъртото зареждане мога да кажа, че динамиката пак я няма (дали заради зимната??? газ), а за разхода ще видим. Пропуснах да кажа, че зареждам на едно и също място. Та в тази връзка питах момчетата на бензиностацията: слагате ли от "синьото", при което естествено отговора беше .... ами слагаме....Въпросът ми е как контролирате и доказвате, че добавката се слага, щото удобно е да се продава газ без добавка на цената газ с добавка?И можете ли да коментирате поведението на автомобила при условие, че по техническото му състояние нищо не е променено?
      FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
      ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

yosifov написа:
        Господин masterkar, имам много митове относно Петрол, мисля че е нормално за 75 годишна компания. Едно обаче е със сигурност вярно - ние не правим нещата copy/paste...
        Tornado написа:
        Всичко е реклама колеги не се заблуждавайте.Постовете на колегата са във всички автофоруми ето някой от тях:http://www.citroen-bg.net/forum/view...ic=32880&st=30
        Без коментар!!!
        masterkar написа:
        И все пак мисля, че Вие отлично си вършите Вашата работа, но отговори на конкретните ми технически въпроси трябва да дават други хора - разработчиците на продукта Ви?!
        sev написа:
        агитация, но си вкара автогол :D
        Абсолютно съм съгласен с теб sev! Бях се замислил дали да не я пробвам тази Blue force, но след писанията на г-н yosifov... ... ще изчакам по-добри времена /продукти/! Г-н yosifov явно има нагласата, че тук и в другите автофоруми "трева пасем"... и с една добра PR-кампания ще вдигне вниманието към "новия" им продукт!Не ми се говорят повече празни приказки и водят безсмислени дискусии с г-н yosifov!!!
        BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
        Среден разход на газ

Коментар

Е вие пък за 3 бона заплата какво искате да ви каже човека? Истината?
          Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Forsaken написа:
            Аве тоя за 3 бона не си навива сутрин часовника ве сигурно! Това са пари за кафенце за него ве. А от цялата работа наи ми е чудно дали тои кара на газ? Кои го знае ква ли печка кара Мерчедес....

Коментар

idm написа:
              Forsaken написа:
              Аве тоя за 3 бона не си навива сутрин часовника ве сигурно! Това са пари за кафенце за него ве. А от цялата работа наи ми е чудно дали тои кара на газ? Кои го знае ква ли печка кара Мерчедес....
              Ама не споменах валутата - а - а - а! В интерес ба истината сега по бензиностанциите на Лукойл-Петрол пускат патрончета с добавка на Хелиос за газта! Зимаш си едно флаконче, завинтват ти го на цукалото и ти го вкарват в бутилката! Кеф ти добавка от 2 лева, кеф ти само газ! Само от добавки да не се превърнем на нитро системи, че тогава нямаме стигане!
              Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Господа, Виждам, че се е породила сериозна дискусия, за която бих направил само едно предложение- приемам всякакви коментари за продукта, но бих искал личностните нападки да ги оставим извън дискусията. Въпреки че имам претенции да познавам продукта признавам, че на някой от въпросите ви ще ви отговорят специалистите, които са разработвали продукта. Но ще опитам няколко отговора доколкото ми стигат силите: 1. Добавката разбира се е в течно състояние и се поставя в съд, през който под налягане преминава количеството газ, което трябва да се зареди в газовата инсталация, от където след това вие зареждате автомобилите си. 2. Продукта ще бъде подобрен значително след като се уеднакви базовият продукт в България. Единственото гориво, за което няма твърди регулации е LPG. Ние като компания се стремим да прокараме такова решение. 3. Имаше въпрос за колонките и колко точно ви се налива в резервоара. Вие всички не се съмнявате, че всички държавни институции изпълняват плановете си за проверки, актове и предписания върху най-големите компании и в частност нашата. Понеже точността на колонките се появи в няколко постинга много е възможно да организираме публично замерване на колонките с представители на Държавна Агенция по Метрология, за да се разбере веднъж за винаги лъжат ли нашите колонки или не. Съжалявам че дискусията е отегчила много от форумците и след като отговорим на специализираните въпроси ще се оттегля от вашия форум, за да няма излишно напрежение. Също така ще направим тест драйв, за да могат повече хора да опитат продукта безплатно за всички желаещи да участват във големите градове. Програмата и датите ще бъдат публикувани на сайта ни, който в момента претърпява промени и не е в най-добра форма, но и това ще се поправи. Поздрави и внимателно шофиране

Коментар

до преди да въведат Блу форс газта зареждах само на Петрол... сега задължително го избгвам... при положение, че мога да зареждам на поморийската бензиностанция, където Блу форса е с 1 ст. по-ефтина от Лукойл , а не 1.17 както обикновено - щото конкуренция майка - на 10 м. е газстанцията на Топливо и нещо май хич не им вървят продажбите...п.п. в петък заредих на Топливо в Поморие - 3 коли опашка - 1.11 лв. за литър. на Петрол - 1.11 лв. - нито 1 кола - без коментар...
                  Fiat Punto 1.1-Синята птица
                  Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                  Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Точно на топливо в Поморие не бих сложил никога повече газ!Веднъж заредих на техният петрол блуфорс,свърши ми газта и отивам да слагам пак на петрол,но им се беше повредила помпата и хайде на топливо.Момчетата ми наляха 32 литра газ,при положение,че бутилката ми е 30 литра с изправен нивомер и побира максимум 27литра.Как ги вкараха тези 5 литра повече не знам,но на тази газстанция съм сложил голям Х и никога повече!
                    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Точно на топливо в Поморие не бих сложил никога повече газ!Веднъж заредих на техният петрол блуфорс,свърши ми газта и отивам да слагам пак на петрол,но им се беше повредила помпата и хайде на топливо.Момчетата ми наляха 32 литра газ,при положение,че бутилката ми е 30 литра с изправен нивомер и побира максимум 27литра.Как ги вкараха тези 5 литра повече не знам,но на тази газстанция съм сложил голям Х и никога повече!
                      въх мър божкеееееееее..... аз пълня там, щото колата върви добре с тяхната газ.... и скоро не съм я засичал как гори, щото сутрин хладно и карам малко на бензинец... пък и зимните гуми са по-големи отколкото трябва и километража лъже... пък и в последно време пълня все по 20 лв. / последния път - 18 л. / и не пълня догоре... ша взема другия път да напълня до горе да ги видя тея мушмуроци... ти ся ме вкара в приключение... трябва пак да търся къде за зареждам...

Коментар

Няма нужда да ми я предлагат за тест,аз съм един от първите дето съм я пробвал и даже съм сипвал няколко пъти за да си създам някакво мнение, ама не мога.Друго което съм споделил е че като си сложа добавката на Хелиос за газ колата се променя веднага,говора за по-добра динамика.Е как става тогава Блу-форс е с такава добавка а няма разлика.Или нея слагат в необходимите количества или въобще отсъства от състава на газта.Кой контролира колко добавка се слагаи на какво количество.Мисля че това е въпроса.Щом по бензиностанциите сами ще я слагат тая добавка в цистерната се съмнявам в коректноста им.Иначе Халиос е 20мл. и е за 20л.Слагал съм и на 30 л. и пак си има ефект.Май много се разприказвах- в контрола му е майката.

Коментар

Абе тая добавка Хелиос от къде я купувате- в Хасково никъде не съм виждал да я продават.
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Яворе добавките се продават на бензиностанцийте на ЛУК ОИЛ ПЕТРОЛ мисля че цената е 1.33лв. или 2.33лв там някъде. Ако се интересуваш мога да ти изпратя някоя бройка *колкото искаш*.

Коментар

абе май вичко е като в рекламите за спирала за мигли - до 70 % повече обем... т.е. от 0 до 70 %, най-често 0% и са я пуснали 4-5 ст. по-скъпа газта за да изплатят хонорарчето на инж.Тенчев и другия сладур как се казваше не помня, както и рекламното време по телевизии и радиа....

Коментар

Коментар

Working...
                                X