Имам Браво 1.6 16В на бензин си върви супер,ама на газ не може да вдигне повече от 130 и харчи 14/100 газ. Уредбата е на BRC и почти никъде в софия не могат да и направят диагностика, според тях проблема е в изпарителя ,ама такъв ремонт не се правил тук,а трябва да се замени с нов. ДА ама с това няма да се повиши скоростта. Какво да правя ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спънато Браво, на гас не вдига повече от 130 и харчи 14/100
Collapse
X
-
аз съм със същото браво. обикновенна газова, дори и изпарителя ми е вакуумен и колата върви чудесно. сам си правих настройката на газта, харчи ми 7.5-8.5 извънградско. ако мембраните ти са стари много е възможно да имаш такъв проблем. другото е, че при мен има един малък "проблем" ако може така да се нарече- наложи ми се да затворя малко въздуха. ако не бях сложил ограничител на въздухосборника отпред и то не върви хич, харчи пак толкова, но със скорост 20 км по -ниска, никаква динамика и като види байр се дърпа. след като ограничих въздуха с малко повече от 1/3 чрез едно фолио и всичко си доиде на място върви като змей. все пак проблема ти вероятно е в мембраните или кофти настройка, ако искаш ще ти помогна или някоя вечер или събота като съм в сф.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
Re: Спънато Браво, на гас не вдига повече от 130 и харчи 14/
Адриан написа:Имам Браво 1.6 16В на бензин си върви супер,ама на газ не може да вдигне повече от 130 и харчи 14/100 газ. Уредбата е на BRC и почти никъде в софия не могат да и направят диагностика, според тях проблема е в изпарителя ,ама такъв ремонт не се правил тук,а трябва да се замени с нов. ДА ама с това няма да се повиши скоростта. Какво да правя ?Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
Re: Спънато Браво, на гас не вдига повече от 130 и харчи 14/
kkp написа:Адриан написа:Имам Браво 1.6 16В на бензин си върви супер,ама на газ не може да вдигне повече от 130 и харчи 14/100 газ. Уредбата е на BRC и почти никъде в софия не могат да и направят диагностика, според тях проблема е в изпарителя ,ама такъв ремонт не се правил тук,а трябва да се замени с нов. ДА ама с това няма да се повиши скоростта. Какво да правя ?Brava 1.6 16v
Коментар
-
Според мен вероятността да попаднеш на ментеливи мембрани е огромна. Отделно с времето от газта навсякъде се задръства и иазпарителя вече не е това което е бил. Аз съм на мнение че един нов Волтран примерно за 60-70 лв. е много по-добре от 30 лв. за ментеливи мембрани.Въпеос на избор. Аз вече съм патил с ментеливи мембрани на Ловато - повече няма да ми се случи - гарантирам!Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
kkp написа:Според мен вероятността да попаднеш на ментеливи мембрани е огромна. Отделно с времето от газта навсякъде се задръства и иазпарителя вече не е това което е бил. Аз съм на мнение че един нов Волтран примерно за 60-70 лв. е много по-добре от 30 лв. за ментеливи мембрани.Въпеос на избор. Аз вече съм патил с ментеливи мембрани на Ловато - повече няма да ми се случи - гарантирам!Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Колега, по принцип съм съгласен с теб, но мога да ти кажа че ти си си намерил мембраните и си взимаш и то на добра цена. Аз не знаех от къде да взема и отидох в сервиз за смяната - резултата - никога повече няма да го правя. Съгласен съм че може да се намери, но като не намериш познат който да се занимава с това и не може да ти каже кои са читави и се набуташ с 30 лв ... и скъсаш много нерви - не мерси. За мен другия вариант е по-удачен. Съгласен съм, че за много хора варианта със смяната на мембраните може да е по-удачен, но за мен не е. Всеки сам си решава.Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
Адриан написа:много ми се иска да ми обясниш малко по-подробно как точно си ограничил въздуха с фолио или как да направя сам настройката . Иначе на БРЦ не могат да сменчт менбраните , дажат им дават максимално 6 месеца да издържат , така че май ще сменям изпарителяLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Адриан написа:.... Иначе на БРЦ не могат да сменчт менбраните , дажат им дават максимално 6 месеца да издържат , така че май ще сменям изпарителяFIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
Колеги едва ли е от мембраните ако е от тях ще си променя и тихите след като го изфорсира малко повече. Най вероятно има друг проблем. За мембраните по завотско предписание се сменят на 60/70 000км. но издържат доста повече. Има според мен 2възможности едната е да се е запушил филтъра на капана на газта другия е да се е напълнил изпарителя с боклуци *БРЦ има един канал който е затапен с една бронзова тапа може да е се запълнил с боклуци доста често срещано явление*.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар