Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Падна ми разхода - на какво може да се дължи?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Падна ми разхода - на какво може да се дължи?

Не ме разбирайте погрешно - не се жалвам - но от последните два месеца засичам разход 8,5 - 8,7 градско. При положение, че преди се радвах на 10,5/100 градско сега просто не мога да повярвам и да се начудя от къде се получава така? Нищо не съм пипал или променял по газовата. Сменил съм три бензиностанций - Лукойл, Еко и ОМВ като критерия беше резервоарите им за газ да се намират под земята и на трите в бутилката наливаха еднакво количество газ - 19,5 литра (толкова събира бутилката преди да "чукне" поплавъка) плюс, минус 200 - 300мл. За уточнение мога да кажа, че на бензин (по спомени от преди две години) трудно го докарвах под 9/100 градско (те толкова го дават и по книжката).Имате ли някакви идеи на какво може да се дължи този намален разход - дали на горещото време или пък родните газаджий са започнали да продават по-качествена газ
    FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
    ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

На задкормилното устройство? Олекнал ти е крака.
    Fiat Ritmo 105TC
    1600cc 105к.с.

Коментар

johnfound написа:
      абе много не се е променило Сега го карам да спазва ограниченията, че с тези нови глоби...

Коментар

brat_John написа:
        johnfound написа:
        абе много не се е променило Сега го карам да спазва ограниченията, че с тези нови глоби...
        Именно. Между другото не скоростта прави разхода, а ускорението. Пробвай да караш до 60км/ч обаче ги вдигай на 2-ра. Ще удариш 13л - като мене.
        Fiat Ritmo 105TC
        1600cc 105к.с.

Коментар

Бегай направо в сервиза за основен ремонт, тва е недопустимо
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

johnfound написа:
            brat_John написа:
            johnfound написа:
            Именно. Между другото не скоростта прави разхода, а ускорението. Пробвай да караш до 60км/ч обаче ги вдигай на 2-ра. Ще удариш 13л - като мене.
            Имах предвид, че не съм си променил "пенсионерския" стил на градско каране, а пък и с мойте 70 кончета това 60 на 2-ра просто познай

Коментар

Slavi_Lancia написа:
              Бегай направо в сервиза за основен ремонт, тва е недопустимо
              Започвам да се съмнявам, че връща обратно газ в бутилката

Коментар

Я вземи и отвори една газ станция! Поне ще си на далавера.

Коментар

София отиде на морето и намаляха задръстванията... може би от намалелия трафик ще да е...
                  Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                  --- в сърцето завинаги... ---
                  Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Sandeto написа:
                    София отиде на морето и намаляха задръстванията... може би от намалелия трафик ще да е...
                    Да, ама човека е от Русе
                    In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
                    Фиат Стило 1.6

Коментар

rinsuind написа:
                      Sandeto написа:
                      Да, ама човека е от Русе
                      Верно... Пфу к’ъв съм прост и не гледам... Все пак явно твоето е прецедент, щото аз съм си все така -> 11,5л/100км газ.
                      Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                      --- в сърцето завинаги... ---
                      Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Хммм интересно... Никой ли не може да даде някакво правдопобно тълкуване или пък народа е по морето и няма кой ...

Коментар

brat_John написа:
                          Хммм интересно... Никой ли не може да даде някакво правдопобно тълкуване или пък народа е по морето и няма кой ...
                          Ами както си го написал, не може да се каже точно. Може да са няколко причини:1. Както вече казах - караш го по-леко, заради жегите, възрастта, ненатоварено движение и др.под. (и ти си призна)2. Преди не ти е била правилно настроена уредбата, но поради естествени причини (омекнали пружини, промяна на еластичността на мембраните, високите температури и т.н.) настройката леко е избягала към по-оптимална.3. Любимата ти газ станция очаква проверка и са калибрирали правилно колонките.Ако причината е в точка 2 - изпарителя ти е с лошо качество и след време може пак да се влоши разхода.Ако причината е в точка 3 - също ще е временно - докато мине проверката.
                          Fiat Ritmo 105TC
                          1600cc 105к.с.

Коментар

И аз да вметна нещо - ако скоро не си сменял въздушния филтър и е започнал да се задръства, тогава количеството въздух намалява и сместа се обогатява. От тук и по-слабото натискне на педала при нормалното каране. При мен винаги след смяна на филтъра се вдига разхода и след 2-3 хил. км се нормализира!Поздрави!
                            Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Forsaken написа:
                              И аз да вметна нещо - ако скоро не си сменял въздушния филтър и е започнал да се задръства, тогава количеството въздух намалява и сместа се обогатява. От тук и по-слабото натискне на педала при нормалното каране. При мен винаги след смяна на филтъра се вдига разхода и след 2-3 хил. км се нормализира!Поздрави!
                              Филтърът го сменях пролетта и наистина от тогава да съм навъртял към 3000. Като се замисля, когато сменя филтъра, колата тръгва някак по-леко (по обясними причини ) ама пък какво ще излезе сега - мръсен филтър - по-нисък разход, а тук тръбим да се сменя филтъра на 6-8000км ..... Вярно не ходя по полето, но пък Русе си е прашен град (като много други ) и го сменям поне два пъти в годината на около 6000-7000, но за пръв път такъв чудесен разход :D Предната седмица направих около 900 км извънградско. Карал съм без да се зоря 100 - 110, на магистралата 120 -130 и разхода ми беше около 7,1 ..... Дай Боже всеки му!

Коментар

Working...
                              X