Не ме разбирайте погрешно - не се жалвам - но от последните два месеца засичам разход 8,5 - 8,7 градско. При положение, че преди се радвах на 10,5/100 градско сега просто не мога да повярвам и да се начудя от къде се получава така? Нищо не съм пипал или променял по газовата. Сменил съм три бензиностанций - Лукойл, Еко и ОМВ като критерия беше резервоарите им за газ да се намират под земята и на трите в бутилката наливаха еднакво количество газ - 19,5 литра (толкова събира бутилката преди да "чукне" поплавъка) плюс, минус 200 - 300мл. За уточнение мога да кажа, че на бензин (по спомени от преди две години) трудно го докарвах под 9/100 градско (те толкова го дават и по книжката).Имате ли някакви идеи на какво може да се дължи този намален разход - дали на горещото време или пък родните газаджий са започнали да продават по-качествена газ
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Падна ми разхода - на какво може да се дължи?
Collapse
X
-
brat_John написа:johnfound написа:На задкормилното устройство? Олекнал ти е крака.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
johnfound написа:brat_John написа:johnfound написа:На задкормилното устройство? Олекнал ти е крака.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
rinsuind написа:Sandeto написа:София отиде на морето и намаляха задръстванията... може би от намалелия трафик ще да е...Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
brat_John написа:Хммм интересно... Никой ли не може да даде някакво правдопобно тълкуване или пък народа е по морето и няма кой ...Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
И аз да вметна нещо - ако скоро не си сменял въздушния филтър и е започнал да се задръства, тогава количеството въздух намалява и сместа се обогатява. От тук и по-слабото натискне на педала при нормалното каране. При мен винаги след смяна на филтъра се вдига разхода и след 2-3 хил. км се нормализира!Поздрави!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Forsaken написа:И аз да вметна нещо - ако скоро не си сменял въздушния филтър и е започнал да се задръства, тогава количеството въздух намалява и сместа се обогатява. От тук и по-слабото натискне на педала при нормалното каране. При мен винаги след смяна на филтъра се вдига разхода и след 2-3 хил. км се нормализира!Поздрави!FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар