Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за газ или метан

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

puhinio написа:
    Здравейте колегиЗначи доколкото аз разбирам от системата си и от колата си бих казал че за газовия инжекцион има отделни от бензиновите дюзи.Обаче не съм мн сигурен.Но май май наистина е така.
    Да, точно така е - http://www.memtextom.dir.bg/aguinfo.htm - АГУ 3-то поколение - LPG инжектор.А за холандската Vialle - http://www.google.bg/ "Vialle" , а за който го мързи да се рови - http://carsoft.yoree.org/index.php?P...opic=72.msg214 За biker_81: За метан не знам, но на газ при мен с ламбда контрол /АГУ второ поколение/ върви "на пушка". :D А и цената на такава система е предполагам около 2-3 пъти по-ниска в сравнение с газовия инжекцион и метановата уредба!
    BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
    Среден разход на газ

Коментар

Колеги налага се да си продавам колата.Знам че тука не е мястото за тая обява но .....Та някои ако се интересува - Пежо 406 1.8i 16v с газовия инжекцион и това онователефон за връзка 0889540204 или skypeuhinioЦена по договаряне

Коментар

И аз скоро бях пускал въпроси скоро относно този вид уредба и ме интересуваше цената, според мен 3000 лв и горница е прекалено завишена цена за този вид уредба, реално не се слагат повече неща, а дори по мало. Не съм сигурен, но имало вариант при който се използва компа на колата и оригиналните дюзи, просто системата и тръбите са постабилни заради високото налягане. Честно казано не бих заложил на метанова уредба, защото все пак живеем в България, кой знае какви данъци ще им измислят на тези уредби и какъв акциз ще сложат на метана.
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

То и да не му сложат акциз, сега е 1.20лв а има предложение да го увеличават с 32% от април. Пак ще е по-евтино от бензин, но може да стане по-скъпо от газ.
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Дали няма да вдигнат и газта,ако вдигнат метана?За сравнение цената на метана в Германия е 82 цента,а на газта е 65 цента.Не мисля,че цената ще надскочи тукашната.Друг е въпроса дали при такава разлика си струва да се минава на метан.Ако някой знае на колко литра се равнява 1кг метан ще е добре. да сподели.
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

1кг е 6л. Разхода ми е 6кг градско и 1.50лв да го направят метана пак към 9лв/100км ще излиза. Пък на моното една обикновена газова за 500лв колко му е. Почнах да не съжалявам, че си взех моно
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

абе цените са така че само се чудя да слагам ли метан или да остана на пропан -бутан разликата в цената е около 3.50лв на 100 градско ,на типото багажника е малък......днес газта падна малко.....1.09 в пловдивметана ще го дигат май лятото......,уредбата идва около 1000....само се чудя и не мога да реша
                типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
                хюндай акцент 1.5 CNG
                киа каренс +метан

Коментар

Ами сметката ти е много проста.Какво има да се чудиш?Ако разликата остане 3,50лв на 100км,то след 20 000км разликата между метан и газ ще бъде избита.Сметни колко караш и за колко години ще направиш тази разлика.Имай предвид,че все пак на метна ще е малко по-спъната колата и ако това не те притеснява слагай метан.Само да не го вдигнат,след като го сложиш.
                  Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                  Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                  X