Извинявам се че пускам темата и тук , но първоначално проблема беше диагностициран като AFM а не от газоватаЗдравейте,скоро взех Bravo ’95 1.8 16V GT, монтиран е газов инжекцион Zavoli от предишния собственниккарам предимно на газ, пали се само на бензин и имам следния проблем:сутрин колата пали трудно - запалва но глъхне и обикновено гасне 1 или 2 пъти,след трудното запалване работи зле на бензин, няма динамика , придърпва и след около 30 секунди като превключи на газ се оправя - бум и всичко е наред, върви си добре .По съвет на бившия собственик карах 1 ден на бензин и на другата сутрин си запали нормално,но като реших да превключа на газ - не искаше да върви , при пълна бутилка газовата уредба изключи и започна дапищи като че ли е свършила газта , трябваше да изгася двигателя и да запаля отново, да изчакам да поработи около 1 минута на газ НА ПРАЗЕН ХОД и се оправи вървенето на газ, НО на сутринта отново трудно запали на бензин Sad
РАЗВИТИЕ:такаааа оня ден бях в Castrol севиза в Кючука (доста хвален) ичовека на елкон-а след като замери налягането на бензиновата помпа и се оказа че тя е в ред , направи следнотооткачи буксата на дебитомера (Air flow meter ... CAPACITY MEASURER... Hitachi 60601206), след което колата си тръгна както трябва на бензин - без проблеми - с изключение на светеща лампа на инжекторите,но като я превключих на газ ... изненада - на газ се скапа вървенето .Заключението му беше - сменяй дебитомера .дам ама 570 лв. не ми се дават ЗАЩОТО:оказа се че след ресетване на компютъра ( 30 минути откачен - на акумулатора) и последващо 5 минути работене на празен ход на бензин = самообучение , то КОЛАТА РАБОТИ ПЕРФЕКТНО но след 2 дни каране на газ нещата отново се скапват до следващия ресет според мен ЯВНО ECU - то се самообучава да работи на газ и бензина му става проблем,а онзи (ахмак е наЙ-МЕКОТО ЗА КОЕТО се сещам) от сервиза като откачи AFM- а то си минава в авариен режим и си рабоооти - а умника заключва мъдро да си сменя AFM - a ...някой ако е имал такъв случай - моля споделете.
![Crying or Very sad](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_cry.gif)
Коментар