Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За и против изключването на бензиновата помпа на газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И аз карам вече 2 г като изключвам помпата 1 км след потегляне.Няма проблеми досега,не знам защо се колебаеш да и сложиш едно ключе.Нещо охлаждала помпата като се въртяла-тя като не работи е студена,а инжекторите се изключват при преминаване на газ.Важното е да палиш всеки път на газ и да я караш около 1-2 км,така ще си я запазиш по-дълго време здрава.
    Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

lu40 написа:
      ....не знам защо се колебаеш да и сложиш едно ключе....
      Не се колебая и отдавна сложих реле Колкото до паленето и карането на бензин, това го правя от самото начало след като ми монтираха газовата с тази разлика, че не гледам да мина един километър, а температурата на антифриза да прехвърли 50 градуса.
      FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
      ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

При мен при преминаване на газ инжектора и помпата се изключват. А иначе и аз ползвам системата, която гледам, че доста от колегите ползват, а именно - паля на бензин, карам 1-2 км и после прехвърлям на газ. Изключих помпата, защото колата гореше колкото газ толкова и бензин, и като ходих на газ анализатор ми казаха, че сместа е адски богата, а и се усещаше как колата се дави когато е студена. Предполагам, че помпата държи необходимото налягане, а инжектора е пропускал гориво и за това се е получило така. След като сложих едно реле и изключих помпата бензин не се губи.
        Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
        Fiat Stilo '02 1.6 16V

Коментар

Моята помпа на стария ми Форд беше спряна. Паля на бензин, превключвам на газ и помпата спира... Да, но имаше един проблем, който всички майстори го отдаваха на газовото - на ниски обороти и при тръгване - глъхнеше и изискваше повече газ... доста често гаснех по сфетофари и след това гърмях .Споделих проблема си с няколко човека, като един единствен даде идея, която се оказа и вярна:При EFI двигателите на Форд, бензина регулира (отваря) дроселната клапа за въздуха... Като е спряна помпата - бензин няма, няма въздух и имаме бедна смес, която не гори... Срещу 80лв. ми сложиха "К-стоп реле", което при работа на газ връща бензина към резервоара. По този начин хем колата върви почти като на бензин- има си достатъчно въздух, хем помпата работи и се охлажда, хем газовото не гърми... Та според мен - бензиновата помпа трябва да работи. Щом имате 10-15литра бензин в резервоара - не е проблем... Но пък ако ви свиди...
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
          X