Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли смисъл да слагам газова уредба?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Има ли смисъл да слагам газова уредба?

Колата е Брава 1.8 и мислех да слагам газова уредба, докато не се замислих днес дали има смисъл. Преди докато бях с типото зареждах средно за около 20-30 лева на месец газ. Имаше и някои по-големи зареждания като пътувам някъде, но това се случва рядко - през 2-3 месеца. Аз тази кола мисля да я държа максимум 2 години и след това ще я сменя. Затова се чуда дали ще съм на сметка да взема газова уредба. Колко пари ще излезе тя? Ако е към 400-500 лева мисля че си заслужава, но ако е над 650-700 както ми каза един, май няма смисъл. Задължително ли е да се слагат там другите глупости за ламда сондата или може и без това да мина. Аз на Типото бях с газова уредба без нищо допълнително и си ми вървеше и така.

градско този мотор като не се ръчка харчи малкощом ще я караш 2 години лично според мен няма смисъл от газоваако минаваш на месец по 700-800 км си заслужава

Коментар

щом караш малко и ще сменяш колата след 2 години - няма смисъл
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Също така се замислих и за варианта да взема газова уредба и след това като продавам колата да си я сваля и да продам колата без нея. После може на следващата кола да я сложа.

Коментар

И аз мисля да направя така. Затова инвестирах даже в газов инжекцион.
          Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

В момента на газ се пести по лев на литър (приблизително). Значи 700 лв. се спестяват от изгарянето на 700 литра гориво, което градско за такъв мотор е под 6000 км. Направи си сметката дали ще си я избиеш.
            Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
            Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

Ами щом зареждаш по 20-30 лева на месец, направо продавай колата отсега, няма какво да чакаш две години, за какво ти е кола при това каране :D
              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

sugarboy написа:
                Ами щом зареждаш по 20-30 лева на месец, направо продавай колата отсега, няма какво да чакаш две години, за какво ти е кола при това каране :D
                хаха, аз сега я купих ти искаш да я продавам

Коментар

Шегичка, да не си се обидил, но ако намеренията ти са, както си ги описал, няма смисъл. Още повече есенес като тръгне цената на газа нагоре - не ти трябва на баира лозе, аз минавам по 2000 километра на месец и пак не съм сложил газ.
                  Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Working...
                  X