Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Голям разход бенз.при каране на газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ОФФ, писна ми, не тече никаде а бензина продължава да се изпарява за нула време, за два дена каране на газ, от 1-вата чертичка ми падна точно до нулата, газта намалява с нормални темпове за изминатите километри.сметнах че сам изгорил около 8 литра бензин, за два дни, при каране на газ, ще я карам на сервиз някаде че ми писна вече
    Fiat Marea 1.8 16V

Коментар

кола

ако нещо обади се
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Аз със какво се сблъсках ......карат ми едно БМВ 520i и човека казва колата върви много , ама харчи много и не работи на празен ход добре.Викам му даи я на газ-анализатора . Закачвам я аз и какво да видя 9.99 CO супер богата горивна смес. Викам му нини на газ . Същата работа ...Обаче като се заслушах чух че дюзите си цъкат и на газ Един кабел от релето което прекъсваше дюзите , бенз.помпа се беше откачил и колата работеше и на газ и на бензин.Така че приятелю , прегледаи си горивопроводите и на газта и на бензина.прегледаи ел. инсталацията за прекъсавне на дюзи и помпа Ако искаш да си сигурен че не ти лапа бенизина махни бушона/релето за бензиновата помпа за да не работи и виж дали пак ти изчезва бензина.Ако не ти изчезва значи работи на 2 горива.Ако пак ти изчезва дори когато помпата не върти значи изтича от някъде или някой яко смуче със маркуча каза че си със авт.ключ газ/бензин . повечето ключове имата опция да се пали директно на газ.При брц има едно малко копченце от задната страна на ключа и като си на контакт го натискаш и палиш директно на газ. има такива които нато си на контакт щракаш 6-7 пъти газ бензин газ бензин докато не светне зеления диод за газ и пак палиш директно на газ.както каза колегата по горе пробваи като колата е загряла и е минала на газ да завиеш кранчетата на бутилкта отзад и ако колата не загасне от 3-5 мин значи пак яде здраво и газ и бензин.
        Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
        IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
        1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
        2.Audi B4 1.6 (ежедневка)

Коментар

Виж и тази тема, може да ти помогне http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_7361_0.html
          In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
          Фиат Стило 1.6

Коментар

За съжаление - позната история, моята теория е незатваряща дюза, а ДВГ-то като една "голяма помпа" /щото бутално цилиндровата група е точно това/ засмуква през нея /тях/ бензин - обаче загатка е как колата работи нормално /знам как работи карбураторен автомобил при смесване на горивата/ обаче не знам как работи инжекционен. Мисля че решението е бензинов клапан /както на карборете/ свързан с ключа Газ-Бензин и при преминаване на газ клапана да затваря, така колата ще изгори само горивото което е в рейката /50-60 мл./
            Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
            Uno 75 1.5i.e.8V 88`

Коментар

здравейте. и все пак дори и да гори и от двете горива това не обяснява супер големия разход на бензин. ако гори и от двете горива то ще дърпа много малко бензин, за да работи добре двг-то. ако дърпа наистина толкоз бензин (което на мен не ми се вярва) то двг-то със сигурност няма да работи стабилно поне при ниските обороти.

Коментар

Я провери и капачката на резервоара данеби да се изпарява ?Направи си още един експеримент: Запали колата по нормалния начин , прехвърли на газ , извади бушона на бензиновата помпа и карай да видим тогава дали ще ти изчезва бензина . Ако и тогава изчезва и си сигурен че не се изпарява и не тече от никъде - смени платения паркинг
                Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
                части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
                части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
                тел. 0883437022

Коментар

Проблема е фиксиран,ключето показва че е на газ, ама к**ец е на газ, мерси мн. за помоща на всички ако в сервиза я оправят да се надяваме ще пиша.Поздрави
                  Fiat Marea 1.8 16V

Коментар

оказа се че се е прецакала някаква си незнам какво която казва на дюзете да не пускат бензин, ама този майстор нещо не могъл да се справи с този проблем и ми спря дюзите и сега си карам само на газ, гадното е като свърши газта тр. да вкл.дюзите за да мога да се прибера. моля за помощ кажете някой свястен сервиз кадето да разбират от електроники симулатори и т.н
                    Fiat Marea 1.8 16V

Коментар

при мен го има сащиq проблем. Колата е на газ но гори и бензин. Дори не се усеща, но за 200км излапа 20литра бензин + газта ж нормалните норми 10 на 100. И незнам каде ми е проблема.А наи-4удното ми е 4е бензиножата помпа като палq на газ не работи, а жпраскжа бензин, е как стажа тожа. Ако нqкои има нqкакжа идеq нека пише плс. А и разбира се да кайе как да опражq този проблем.Писането на кирилица е задължително!Модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

Искам да кажа какво точно и се бе случило на мойта фиатка- прецакан кабел на емулатора на дюзите(ако така се казва това чудо не сам много сигурен). аз ходих в един сервиз в Горна Баня мисля че се казваше ЕУРО ГАЗ или ЕУРО ГАЗ СЕРВИЗ или нешто от сорта визитката ми е в колата и не мога да кажа с точност, но ми решиха проблема за 5 минути, просто ми запоиха кабела кадето беше прекъснат, а в един сервиз преди това искаха да ми сменят направо цялата газова - имал съм частитите може ли да ми я направят без никакви електроники и допълнителни симулатори, и аз като запалих гумите и сега ги заобикалям да не би в движение да направят нещо
                        Fiat Marea 1.8 16V

Коментар

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                            Чакайте малко .... Ако смесва горивата - знаете ли каква бандитска смес се получава и как ще работи колата, ако изобщо успее да запали де ...
                            Колега идва едно БМВ 525i човека вика много върви , ама и много харчи. На газ и на бензин беше БМВ-тоЗакачам се аз с газанализатора и му викам превключи на газ - супер богата смес 9.99 % CO махам аз + на газовия клапан и колата си работи (без дори да променя звука и оборотите)и гледам на монитора как пада CO-то , оказа се че релето което спира дюзите и бензпомпа е залепило и колата и на бенз и на газ.Но побеше е I6 мотор и 2500см3 не го усеща,докато на по-малките мотори се усеща давене от много гориво .

Коментар

Dimitko написа:
                              Искам да кажа какво точно и се бе случило на мойта фиатка- прецакан кабел на емулатора на дюзите(ако така се казва това чудо не сам много сигурен). аз ходих в един сервиз в Горна Баня мисля че се казваше ЕУРО ГАЗ или ЕУРО ГАЗ СЕРВИЗ или нешто от сорта визитката ми е в колата и не мога да кажа с точност, но ми решиха проблема за 5 минути, просто ми запоиха кабела кадето беше прекъснат, а в един сервиз преди това искаха да ми сменят направо цялата газова - имал съм частитите може ли да ми я направят без никакви електроники и допълнителни симулатори, и аз като запалих гумите и сега ги заобикалям да не би в движение да направят нещо
                              Дам , колегата Жоро(Еуро Газ) е много чат :D

Коментар

Колеги при мен проблема беше съвсем друг, има едно клапанче за регулиране на налягането на горивото, то е на рейката , от него ми изпускаше и връщаше в колекторните тръби, ии се оказа ето така за няколко дена ми изгаряше и по 4-5 литра бензин, и накрая случайно установих за него , но при мен също имаше и това че колата не палеше много добре ...Дано съм помогнал

Коментар

Working...
                                X