Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Писна ми! Слагам газов инжекцион!!! - ПОСТАВЕН!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Писна ми! Слагам газов инжекцион!!! - ПОСТАВЕН!

Здравейте Колеги,От няколко месеца съм с Брава 1.6 16в на която имах неблагоразумието да сложа обикновена газова уредба с емулатори на дюзи и ламбда сонда, ламбда контрол и ТАП. Благодаря на колегата Янко Киримов за ТАП, това е най-истинското нещо, което съм слагал на колата, проблем с палене и гърмежи не съм имал, но определено това не е същата кола, която купих. Не се лъжете, слагайте си истински уредби - в сряда живот и здраве, дай боже и аз ще бъда с газов инжекцион. Искам колата да върви като на бензин без никакви забележки, изхвърлям старата газова и слагам нов газов инжекцион. От старата ще остане само ТАП-а. Надявам се да сваля разхода и да тръгне както трябва!Много и безаварийни километрни на всички на пътя!
    Фиат Брава 1.6 16в 103 к.с.
    Fiat Punto 2 1.9 JTD 80 h.p.

Какъв е този ТАП?
    Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

Абе да не те плаша, ама моя ГИ засега не дава признаци, че може да върви като на бензин. Сигурно още има какво да му се пипа, ама... Аз поне от цената на км пробег съм доволен
      Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Тайминг Адванс Процесор, Кобра на АЕБ Войла и служи за даване на предварение на запалването при работа на колата на газ или метан. А колко ви е разхода? По книга казват че е колкото на бензин а на практика не знам? Какво Ви харчат колите? Ще сваля ли извънградско до 7/100? Щото в един момент се обезмисля икономически упражнението.

Коментар

Здравей! Колко ти харчи колата та се чудиш дали ще падне на 7л.? А ТАПа е на *АЕБ* *ВОИЛА* е име на ламбда контрол от същата марка.

Коментар

Моята дава 8.2 извънградско с уговорката че настъпвам. Предполагам, че с по-умерено шофиране разхода може да падне с поне литър. Отделно разхода ми е на режим спорт ... на режим икономичен или стандартен може да е още по-лесно да се постигне желания разход. За вървенето обаче и при мен има какво да се желае на газ спрямо бензина.
            Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

tehnoart, незнам какво не си доволен но и аз съм с брава 1.6 с обикновена газова уредба + ламбда контрол и съм си много доволен от вървенето!!! до 3000 оборота на газ върви дори по добре от бензин, вече нагоре от 3к на бензин си върви повече, но като сложа ТАП мисля че ще се поизравнят нещата, за сведение разхода градско ми е като на бензин, а извън градско е с литър повече от бензина.
              Brava 1.6 16v

Коментар

Основно се оплаквам не от вьрвежа а от повишен разход, най ниското е 10,5 извьнградско! Смених си даже миксера от 35мм на 30мм трьгна като самолет, ама разхода отиде на 13 извьнграда, че то е по-добре на бензин в този случай! От това се оплаквам, а не че не вьрви!

Коментар

tehnoart написа:
                  ...... ама разхода отиде на 13 извьнграда, че то е по-добре на бензин в този случай! ....
                  моя след като отиде 2-3 пъти на 20-25 не знам колко точно но и не съм си правил труда да гледам и смятам,от тогава си карам на бензин,с 24 литра 200км градско,като не я жаля много много,извън града 10-10.5 но не падам под 120-130 освен ако минавам през някое село или някой градта или газов инжекцион или си караи на бензин,с тея плочки,ламбда контроли и т.н. абсолютно винаги ще има проблеми колата,най-вече от страна на бензин

Коментар

tehnoart написа:
                    Основно се оплаквам не от вьрвежа а от повишен разход, най ниското е 10,5 извьнградско! Смених си даже миксера от 35мм на 30мм трьгна като самолет, ама разхода отиде на 13 извьнграда, че то е по-добре на бензин в този случай! От това се оплаквам, а не че не вьрви!
                    определено с колата ти има проблемне знам какъвмоята кола е същата като твоятапоследното ми градско беше около 10обикновено е около 11 - 11,5извън града е между 7 и 8,5потърси кой да я погледне, вместо да даваш излишни пари, тъй като вече доста си дал
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Нов антирекорд

Вчера сложих 16,5л в 20л бутилка и минах само 86км градско, климатик и задръстване! Не мога да го сметна, иде ми да си изям елката.Къде ги намерихте тези коли, дето ви горят по 10л/100км, кажете и аз да взема! Май Пугси е прав, минавам на бензин докато сложа газовата инжекция. После ще пеша как е. Айде лека на всички!

Коментар

Със съгурност не е наред нещо с тоя голям разход. На купето на сина аз монтирах газовата и при неговото леко спортно каране даде разход 11 градско при положение че на бензин е правил 10на 100 градско.
                        Обичам си работата.

Коментар

kkp написа:
                          Моята дава 8.2 извънградско с уговорката че настъпвам. Предполагам, че с по-умерено шофиране разхода може да падне с поне литър. Отделно разхода ми е на режим спорт ... на режим икономичен или стандартен може да е още по-лесно да се постигне желания разход. За вървенето обаче и при мен има какво да се желае на газ спрямо бензина.
                          Не е проблем да тръгне и на газ като на бензин ама забрави за тоя разход. При изравняване на вървежа на газта с бензина на дълго вече отива на 10 ка това е за Алфа 1.4 ТС с същата мощност като твоята, а при зверско каране, 4 ри човека и климатик ми удари 12.

Коментар

при този разход, това гориво трябва да изтича/изпуска някъде...
                            2015 Renault Megane Expression GT
                            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Re: Нов антирекорд

tehnoart написа:
                              Май Пугси е прав, минавам на бензин докато сложа газовата инжекция. После ще пеша как е. Айде лека на всички!
                              Това добре се е получило - ще пишеш или ще ходиш пеша? Иначе без елка, на око - разхода гони 20-так, 100% има нещо нередно. Изпарителя на колко години е и в какво състояние са му мембраните?
                              Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Working...
                              X