Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Писна ми! Слагам газов инжекцион!!! - ПОСТАВЕН!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Веско,и ще пиша и пеша ще ходя ако се наложи, проблема е че не зная кой автобус къде ходи и има реална опасност да се загубя при пътуване. Изпарителя е Ловато на 2 месеца, нов е дето се казва, едва ли е от него, по скоро си мисля нещо от сорта на ламбда сонда за смяна или вече не знам. Нека да сложа инжекциона в сряда и после ще видим какво ще даде. А пък че ситуацията не е нормална е повече от ясно.
    Фиат Брава 1.6 16в 103 к.с.
    Fiat Punto 2 1.9 JTD 80 h.p.

Коментар

Защо не си провери колата на стенд първо и тогава да слагаш инжекциона? А ламбда сондата не играе никва роля при работа на газ освен ако не си с ламбда контрол но и там ролята и е никаква защото ТПС то командва стъпковия мотор. Твърде вероятно е да не е наред изпарителя.
      Обичам си работата.

Коментар

Valentin_V написа:
        Твърде вероятно е да не е наред изпарителя.
        Мен ако пита проблема по-вероятно е в майстора.Колега tehnoart, ако слагаш и газовия инжекцион при същия майстор не очаквай кой знае какво.
        Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

Благодаря КолегиЩе отида на стенд преди да сложа инжекцията, дано да хванем проблема.Ще ви пиша как се развиват събитията при мен!Желая Ви лека седмица!

Коментар

Ми те колегите вече са го казали, ама аз да не съм капо - ламбдата не играе ако нямаш ламбда контрол. От друга страна ако имаш ламбда контрол и проблема е в ламбдата точно като сложиш ГИ нищо няма да постигнеш, щото той взема предвид показанията на ламбда сондата и ако тя не работи чудеса не чакай. При положение, че АГУ-то ти е на колата - мисля, че има смисъл да се опиташ да я закрепиш. Ако трябва мини при двама майстори поотделно. Има вероятност втория да каже нещо за предните некадърници и как може така, ама ти се поослушай, посъбери инфо, пък и тук сме дъвкали това-онова, току виж изскочил заекът. Късмет...
            Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Те това последното и аз си го мисля за сигнала от ламбда сондата, който отива в компютъра, ама да видим, защото като махнах контрола разхода пак не е малък, чакам я да свърши днес газта и ще пиша.

Коментар

КолегиЩе излезете прави, има друг проблем, още се разследва, вече сьм в сервиза, дано да се отьрва по-леко. Пак ще има пеша!!! Стискайте палци.

Коментар

Хъм, спомена ли някой стария принцип, че кола се прави на газ като всичко й е наред на бензин? Ако проблемата е в ремъка то би трябвало и на бензин да го усетиш. Аз съм оптимист. Тия нашите двигатели да не са кой знае колко специални та да не могат да се направят на газ? Да бе, да.
                  Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

tehnoart написа:
                    КолегиЩе излезете прави, има друг проблем, още се разследва, вече сьм в сервиза,
                    ще се сетиш ти :D
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

БЛАГОДАРЯ!!! Ще почерпя, а инжекциона пак ще сложа, това е истината!

Коментар

Колега ще споделиш ли с нас за какво става дума?

Коментар

Янко,Утре ще имам пьлната информация за дефекта За сега сигурно презацепване на ремьк в следствие на не коректна смяна + отказ на датчик за обороти - не от коляновия вал, а горния датчик. Предположение за счупване на датчика при смяна на ангренажа. Компа дава постоянна грешка не може да се самообучава и не може да се трие. Моля те ако имаш някоя книга в която да свзржем по някакьв начин този отказ - пиши!!! Положението е доста сериозно. Помагай ако можеш! Предварително благодаря Пламен

Коментар

Коя грешка дава да видя за какво става дума. Че на този мотор ЕКПУ дава 1000 грешки.

Коментар

Selflearning problem

Коментар

Трябва ми номера на грешката и аз ще ти кажа какъв може да е проблема.

Коментар

Working...
                                X