Имам си новичка газова уредба на около 2000км. вече. Като съм на газ нямам абсолютно никакви проблеми(да чукна на дърво), но виж с бензина е др. нещо. В началото си палех на бензин и после на газ минавах, но сега на бензин пали и зигасва, пали и изгасва и така... Като карам на газ и сменям на бензин и колата е една такава, като запушена, придърпва, гасне като не подавам газ - абе не върви. Обаче някой път, след поредното пробване да превключа на бензин, колата си тръгва все едно винаги на бензин съм я карал. Върви си екстра-празните обороти нормални, ускоряването нормално, въобще супер. Така съм изминал около 200км(два пъти карах така) осле пак на газ и после пак заеква на бензин. Кажете от какво може да е това!?!?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем като съм на бензин
Collapse
X
-
Ако разровиш ще намериш една дузина с теми с такъв проблем и решението му. А то е натрупване на грешки в компа при работа на бензин (предполагам).Извади клемата на минуса от акумулатора за да се резетне компа. Ако се оправи след това, търси емулатор за ламбда и инжектор.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
-
Еми аз май нямам такъв емулатор. Щото майторите казаха, ако има проблем да съм отишъл при тях и да ми монтират някво допълнително у-во за 30лв. Аз ходих 1-2 пъти, но за късмет тогава колата не даваше ниаккви проблеми и те нищо не направиха-казаха, като ти се появи проблема тогава ела да я видимTipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
Fiat Bravo 1.4 120k.с.
Коментар
-
КолегаСпоред мен проблема ти идва от ламбда сондата, тя не играе при работа на колата на газ, но ако е за смяна може да ти прави проблем, това са симптоми на неизправно отопление на сондата. Доколкото разбирам това се случва на студена кола, а отоплението на сондата е за да достигне при студен двигател 300 градуса и да подава правилни сигнали в компютъра. Закарай я на компютърна диагностика да ти кажат какво е точно!УспехФиат Брава 1.6 16в 103 к.с.
Fiat Punto 2 1.9 JTD 80 h.p.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар