Привет на всички!Днес с колегата qnisZ сложихме ламбда контрол на Фиата. Първите впечатления са че динамиката на колата е като на бензин, само че по-евтино . За разхода нищо не мога да кажа още, но в събота в малките часове заминавам на разходка в Италия с колата за десетина дни, и като се върна ще пиша. Стискайте палци всичко мине наред, че Фиатката ми прави прави проблеми напоследък. ПС Някой знае ли как стои въпроса с газостанциите в Италия? Има ли достатъчно, трябва ли да ги търся специално?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
И аз вече съм с ламбда контрол
Collapse
X
-
Re: И аз вече съм с ламбда контрол
tomny написа:ПС Някой знае ли как стои въпроса с газостанциите в Италия? Има ли достатъчно, трябва ли да ги търся специално?
-
Здравейте отново, Върнах се в БГ преди два дни. Екскурзията беше вълшебна. Много съм доволен и от ламбда контрол системата. Колата има нормална динамика в целия диапазон на оборотомера, двигателя е еластичен и реагира адекватно на резки натискания на педала на газта. Преди много се притеснявах когато на магистралата някой ми се лепнеше изневиделица на задната броня при изпреварване, връщах на четвърта и вкарвах оборотите в червеното, сега просто натискам педала и се измъквам. Махнах и досадната клапа на входа на всмукателния колектор, която газаджията беше сложил за да ограничи въздуха и да може да регулира сместа. От това и звука на мотора се промени Сега за разхода. Между 9 и 11 на 100. При скорост 100-120 е около 9, при 160-170 отива към 11. За градско тепърва ще пиша. Това е за сега.
Коментар
-
Е браво явно си струва тази екстра.Но да кажа аз днес гледах един пасат от италия беше дошъл да му заредя климатика та той беше с газова от там имаше електрически клапан с врътка за регулиране отдолу и се захранваше от клапана на изпарителя първо помислих че ланда контрол и като видях как се управлява разбрах че не е а интересно за какво изобщо е сложен.Обичам си работата.
Коментар
-
Valentin_V написа:Е браво явно си струва тази екстра.Но да кажа аз днес гледах един пасат от италия беше дошъл да му заредя климатика та той беше с газова от там имаше електрически клапан с врътка за регулиране отдолу и се захранваше от клапана на изпарителя първо помислих че ланда контрол и като видях как се управлява разбрах че не е а интересно за какво изобщо е сложен.
Коментар
-
Ugi написа:И колко струва един ламбда контрол
Коментар
-
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=14475[/quote] Тази вече свърши и няма да има от нея повече на тази цена.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар