Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо на Мареа 1,8 се повреждат бобините дали от газта

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Защо на Мареа 1,8 се повреждат бобините дали от газта

Здравейте колеги има ли някой с подобен проблем да му избиват бобините една след друга.Дали е от газовата уредба,вече втори собственик с такава кола се оплаква.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Не колега неможе най вероятно са менте бобините или има проблем с ограничаването на мак. ток *трябва да е ограничен на 6А.*

Коментар

ама горят или избиват(пробив)щото има различни обяснения за двете неща?
      типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
      хюндай акцент 1.5 CNG
      киа каренс +метан

Коментар

знам, че не му е тук мястото, но ми се ще да попитам колко пара приблизителво вървят бобините?
        "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.

Коментар

Ами избиват хайде/не работят/.Една бобина за този двигател е 60лв.втора ръка и около 190лв.нова.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Колега, може ли малко повече инфо относно проблема? Нови бобини ли слагаш и те избиват или втора ръка. Питам защото ми излиза грешка за избила бобина и до 2-3 дни ще я сменям, та да знам какво да не купувам. Аз съм с брава 1,6 16в. Мислех да я сменя още като разбрах, но майстора препоръча да покарам 3-4 дни така за да видим дали грешката ще се натрупа пак.
            Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

kkp написа:
              Колега, може ли малко повече инфо относно проблема? Нови бобини ли слагаш и те избиват или втора ръка. Питам защото ми излиза грешка за избила бобина и до 2-3 дни ще я сменям, та да знам какво да не купувам. Аз съм с брава 1,6 16в. Мислех да я сменя още като разбрах, но майстора препоръча да покарам 3-4 дни така за да видим дали грешката ще се натрупа пак.
              Мисля, че на двигател 1,6 бобините не са 4 както е при двигател 1,8. Няма никакъв избор - бобините са Hitachi и нови вървят към 200 лв., втора употреба - 120 лв. (поне на мен за толкова са ми предлагали). Не знам дали компютърът дава грешка за избила бобина, но двигателят почва да работи на 3 цилиндъра и веднага се усеща от тресенето, че има проблем. Според мен щом можеш да си караш колата и не ти тресе двигателя, нямаш проблем с бобина.
              Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

Ами вчера я смених. Не ми се рискуваше. 152 лв. - Магнети Марели. Двигателя стана по-спокоен. Мощността на газ се покачи. Смених я, защото ме е страх да не ме остави някъде на пътя и тогава ще стане весело. Аз лично искам да мога да разчитам на колата максимално.
                Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

Working...
                X