Колеги по другите форуми се коментира доста за свещи създадени за двигатели работещи на газ. Аз тук не можах да намеря такава тема. Та да минем на темата, има свещи създадени да работят в двигатели работещи на газ с който се избягват доста от проблемите при работата им с този тип гориво. Подобрява се запалването на сместа *като се има предвид че газта се запалва по трудно от бензина* съответно подобрява изгарянето, намалява се вероятноста от запалване на сместа в смукателния колектор и други от този тип проблеми. Искам да спомена че за да работи двигателя добре и да е сигорно запалването да се намали вероятноста от запалване в колектора е добре да ги сменяме на 30 000км. Тук може да намерите по ефтини и достъпни на нашия пазар свещи *внимавайте че от 2/3месеца се появиха ментета произведени в КИТАЙ*http://www.brisk.biz/index.php?page=svicky_silver.html А тези на прикачения са според мен най добрите свещи * за сега* създадени за работа с газ. А тук може да намерите подходящите за вашия автомобил http://www.brisk.biz/index.php?page=...uta_serie.html
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой свещи са най добри за двигатели работещи на газ
Collapse
X
-
Колега явно тези хора нещо не са видяли както трябва. Тези свещи са с фабтично по тънак електрод *дебелината на сребърния електрод е 0.55мм.* а това е доста по малко от стандартния. Сигорно са ги свнявали с обикноведните а те са доста по дебели което намалява продухването на свеща. Именно по тази причина са по тънки за да може да се запалва сместа по сигурно и с това са избягва запалването в смукателните тръби.
Коментар
-
Една година карах на газ с Бош - 4 полюсни. Никакъв проблем. Смених ги тъй като бяха прехвърлили 40 000 и разстояните между полюсите и електрода се беше увеличило видимо. Сега пак съм с Бош, но този път са еднополюсни с итриев електрод. Някъде бях чел из форума, че се препоръчвал итриевия електрод за работа на газ. Към момента нямам никакви проблеми на газ с тези свещи. На бензин също. Имам малко проблем с разхода, но за това с колегата qnisZ все не можем както се казва да се "улучим". Когато той имаше ТАП втора употреба аз нямах възможност (финансова ) после той пък свърши ТАП-овете втора употреба и така пак трябва да догонвам ...FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
един глас в подкрепа за бриска,само от смяна на свещи ми падна разхода с около 1литър и мотора работи по-добре, само че мойте не са специално за газ,от обикновенните са ,по 1.50едната,дори са без резистор,ама са по добри от предишните ми -шампион и марели или са ме набутвали с ментета, аз свещи повече от 20-25 000 не карам,а от бриска май няма?(ментета де) :Dтипо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар