Другия въпрос ми е кранчето на газта което е на изпарителя (за пускане на повече газ и въздух) го регулира автоматично в зависимост от подаването на газ ли? Демек като си кретам бавно си харчи малко колата,а като и подам газ пуска яко газ и колата върви във високи,че сега съм много зле на високите,принципно на бензин силата ми идва след 3500,а сега тази сила въобще не идва
При мен върви като на бензин - ускорява нормално, няма проблеми нито в ниските, нито във високите обороти, на магистралата - 180км/ч ... сигурно можеше и още, но ... мил ми е живота .
BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
Среден разход на газ
Хмм тарикатска работа,но нещо 150лв ми се струват прекалено много,то толкова струва цяла газова
Зависи какви километри навърташ. Ако ти свали разхода с литър за 15000 ще му "избиеш" парите а да не говорим че вървежа ще ти е коренно различен аз минавам 50000 на година и веднага бих го сложил, но при теб - трябва сам да вземеш решение.
Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце) http://forum.fiat-bg.org
Хмм тарикатска работа,но нещо 150лв ми се струват прекалено много,то толкова струва цяла газова
Зависи какви километри навърташ. Ако ти свали разхода с литър за 15000 ще му "избиеш" парите а да не говорим че вървежа ще ти е коренно различен аз минавам 50000 на година и веднага бих го сложил, но при теб - трябва сам да вземеш решение.
Абе колкото и да "избиеш" това си е голяма сума пари за нещо,което дори не ти е гаранция,че ще помогне
Аз си купих от qnisZ - ЛКСБлагодарени на неговата помощ успяхме да я вържем )аз съм с ТIPO 1.6мога да кажа следното - колата върви като черта - по добре дори и от бензин - перфектно на икономичен режим - нагласена - без проблеми 150 - без давене - извънградско - 7,7 / 100км преди 8,8 /100 а за града още тествам но за сега е около 11,5 преди 13,5 - но теста за градско продължава - зависи и от разстоянията.мисля че спря да прави и грешки - карам я от 3 седмици и щях да усетя - с емилатор - включен Още един път благодарност към qnisZ
Колеги имам един такъв въпрос при наличието на ламда контрол възможно ли е да се намалят детонациите?(гърмежите), понеже притока на газ вече става контролируем, т.е. подава се необходимото количество газ отчетено от ламбдата.
Не съм съгласен!!!Намалява се доста възможноста за тия гърмежи но не изчезва на 100%!Мисля че и Янко ще потвърди.Проблема може да въникне от неправилна настройка или обучение на контрола.
Не съм съгласен!!!Намалява се доста възможноста за тия гърмежи но не изчезва на 100%!Мисля че и Янко ще потвърди.Проблема може да въникне от неправилна настройка или обучение на контрола.
Да гърмежи може но вече е само от запалването не и от бедна горивна смес.
Коментар