Вече от 2 дни съм на газ От сумати обикаляне по газ-зервизи и газаджии , които ми казаха че колата не става на газ , освен ако не е газов инжекцион реших да опитам. Снабдих се със всичко нужно за монтирането и запретнах ръкави... Резлултата е на лице колата заработи по добре от на бензин Всеки маистор - газаджия ми казваше че ще гърми , киха , пафка и.т.х да ама не колата не гърми (на няколлко пъти я накарах да гръмне но тя неще ) Вложени материали : Изпарител ловато (за турбо модел) 240 лв цена в магазин , аз го взех 2-ра употреба от приятел за 40 лв + 18 лв за нови мембрани. Общо 58 лв Газова бутилка 25 литра (пура) 50 лв (нова) Сонда БРЦ (имах останала в склада -тъй че е без пара ) (нова) Газов клапан -подарък от приятел Смесител 12 лв (нов) Маркучи газ/вода 20 лв Тръба за газ (пак без пари останала от друг автомобил като нова) Пълначка БРЦ 15 лв Скоби , шини и скрепителни елементи 15 лв Реле за спиране на помпата и дюзите + ключе газ/бензин 10 лв Окабеляване на системата 5 лв Общо 185 лв и 2 дена игра за монтажа (сам човек е кофти, ама поне спокоино) И така резултата е : Първо зареждане 5 литра газ . Около 1 час колата работи на място на 900 стабилни оборота , аз преглеждах за изпускане на газ и след това настроиване на сместа. След това я подкарах в центъра беше 9 вечера и излинах 44 км което е равно на 11.3 разход , но като имаме на впредвид че колата работи час , час и малко на масто и някое друго изфорсиране за настроика на сместа и оборотите. Така че очаквам разход близък до 10 /100 Искам да изкажа особенно голями благодарности на колегите : >>>> qnisZ - които ме отвори на някоя друга хитринка за монтажа >>>>zgabrovski - човека които ме свърза със qnisZ Очакваите снимков материал. П.П: Вървенето на колата се промени с една идея по малко.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Уно турбо на газ ??? Може ,може :) - II част
Collapse
X
-
qnisZ написа:Браво колега успя да го подкараш на газ. Но ще направя някоя забележка ел инсталацията е като паяжина *бандажирай я с тиксо и с свински опашки я превържи* иначе изглежда добре можеш и да скъсиш малко тънките маркучи на газта.Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
2.Audi B4 1.6 (ежедневка)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар