Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заредиха ми 23 литра в 25 литрова бутилка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Заредиха ми 23 литра в 25 литрова бутилка

досега не беше ми се случвалопо принцип бутилката трябва да събере 20 литрано винаги на около 18 пълненето спираиначе наистина са 23 литра - съдя по разходаопасно ли е?или е било нещо моментно?
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Re: Заредиха ми 23 литра в 25 литрова бутилка

sev написа:
    досега не беше ми се случвалопо принцип бутилката трябва да събере 20 литрано винаги на около 18 пълненето спираиначе наистина са 23 литра - съдя по разходаопасно ли е?или е било нещо моментно?
    Не се притеснявай колега, и на мен ми се е случвало преди години - не е проблем, бутилките са тествани на доста по-високо налягане, все пак за твое спокойствие мини 20-30 км за да ти отпадна притесненията.Другия вариант е тези 23 литра всъщност да са по-малко.........
    Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG

Коментар

23 саако не бяха 23 разхода щеше да скочиа си е същия както при другите зарежданияа 5 литра разлика са доста в % по принцип може ли да се настрои поплавък или там каквото е, за да си се пълни бутилката до 20 литра, а не до 18?

Коментар

sev написа:
        23 саако не бяха 23 разхода щеше да скочиа си е същия както при другите зарежданияа 5 литра разлика са доста в % по принцип може ли да се настрои поплавък или там каквото е, за да си се пълни бутилката до 20 литра, а не до 18?
        Да възможно е, на мен ми го правиха преди години, 50 литровата бутилка събираше 36 литра, при което отидох при майсторите, отвориха бутилката и нещо мръднаха вътре - предполагам поплавъка, след което бутилката събираше 44 литра.
        Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG

Коментар

Възможностите са две - или поплавъка нещо се е пр....ал или пък колонката е била фалшива. Но казваш, че изминатите километри отговарят на литрите значи ако пак ти налеят 23 литра ще трябва да видиш поплавъка. Аз също съм с 25 литрова бутилка и с зор събирам 20 литра. Обикновено на 19.5 литра спира.
          FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
          ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

яснозначи е както си мислех

Коментар

При мен още от самото начало 25 л бутилка се пълни "до капата" събира 23.5 че и малко от горе.
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

и аз съм с 25 литра като зареждам от празна до горе винаги събиря между 23,3 и 23,6лнито повече нито по малко

Коментар

Вижте си клапаните на бутилките, че както се задава пролет да няма "бум"! Стандарта за пълнене е 80% от капацитета. В някои стари книги съм срещал и 90%, но според мене за автомобили 80% е по-добре. Трябва да има достатъчно газова фаза, иначе при нагряване на бутилката налягането може да се вдигне драстично - дори до стотици атмосфери - никоя бутилка не може да го издържи това. Положението се влошава напролет, когато колите се зареждат със зимна газ, а слънцето вече пече силно. Всяка пролет чета по вестниците за гръмнали бутилки на паркинг - това е именно от развалени клапани и пълнене догоре.
                  Fiat Ritmo 105TC
                  1600cc 105к.с.

Коментар

johnfound написа:
                    Вижте си клапаните на бутилките, че както се задава пролет да няма "бум"! Стандарта за пълнене е 80% от капацитета.
                    Точно! И моята бутилка е 60 литра и си събира точно 48 литра газ! Е това не попречи една сутрин при около - 3 градуса да ми сложат 49 литра! А иначе сериозно - не си махайте поплавъците в бутилките /виждал съм го това при някой "умници"/ за да няма "бум"!
                    BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                    Среден разход на газ

Коментар

masterkar написа:
                      Точно! И моята бутилка е 60 литра и си събира точно 48 литра газ! Е това не попречи една сутрин при около - 3 градуса да ми сложат 49 литра! А иначе сериозно - не си махайте поплавъците в бутилките /виждал съм го това при някой "умници"/ за да няма "бум"!
                      да не сме луди :D иначе твоята си е като по учебниквсе пак европейска работа :D

Коментар

Това за 80% е стандарт не само при автомобилите, а за всички цистерни за втечнени въглеводородни газове - разбирай в случая "пропан-бутан".Иначе моята е 50 литрова, но на различните газостанции събира различно На Топливо събира точно 40 л. На ОМВ обикновено спира на 36-37. Обаче... при тарикатите от ШЕЛ най-често пълнят до около 45 литра, при което им казвам да спрат. След което разхода обаче отговаря на 40 литра . Това е не само на ШЕЛ Ямбол, но на всички ШЕЛ, на които съм се лъгал да заредам. Вече не го правя

Коментар

Immortal написа:
                          Иначе моята е 50 литрова, но на различните газостанции събира различно На Топливо събира точно 40 л. На ОМВ обикновено спира на 36-37. Обаче... при тарикатите от ШЕЛ най-често пълнят до около 45 литра, при което им казвам да спрат. След което разхода обаче отговаря на 40 литра . Това е не само на ШЕЛ Ямбол, но на всички ШЕЛ, на които съм се лъгал да заредам. Вече не го правя
                          А на Лукойл пробвал ли си?
                          FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                          ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Без клапан пак става ама да знаеш колко да наливаш защото преди време една Лада 2105 беше станала като сайвант.Водата се стичаше от върха към лайсните само улуци и липсваха.Не е смешно и да работи клапана винаги знаете колко имате и колко да заредите по лека с пълненето идват горещи дни.
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

brat_John написа:
                              А на Лукойл пробвал ли си?
                              Често зареждам на Лукойл, но на магистралата и няма как да засеча точно колко събира, щото никога не ходя до там с празна бутилка Иначе газта им е хубава.В Ямбол има само един Лукойл, но не ми е много на път и не зареждам там.

Коментар

Working...
                              X