Здравейте колеги,Както повечето от вас знаят си карам Мареата с Фобос ГИ и досега всичко е в рамките на обещанотоВчера Ивайло ми инсталира и последната версия на софтуеъра и................при теста с лаптопа ми каза, че при работа на газ ламбда сондата дава верни данни, но на бензин ...............не, а сондата е наред според показанията на газВъпрсът ми е, какво всъщност се случва.ламбдата е здрава, но ......ПоздравиМ.К.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задачка с повишена трудност - айде да ви видя сега
Collapse
X
-
И при мен когато ходих на комп. диагностика ми казаха че ламбдата била пред "заминаване". Но газовия инжжекцион не репортва никакви проблеми и колата си е на пушка. Като работи няма да го пипам.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
-
zgabrovski написа:И при мен когато ходих на комп. диагностика ми казаха че ламбдата била пред "заминаване". Но газовия инжжекцион не репортва никакви проблеми и колата си е на пушка. Като работи няма да го пипам.Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG
Коментар
-
Richard Burns написа:zgabrovski написа:И при мен когато ходих на комп. диагностика ми казаха че ламбдата била пред "заминаване". Но газовия инжжекцион не репортва никакви проблеми и колата си е на пушка. Като работи няма да го пипам.
Коментар
-
При мен отиват около 10 кила бензин на месец. Не сме следили сигнала с осцилоскоп, а при диагностиката с Visa имаше някакъв екран, от който се следяха моментните показания, и от там Бобо видя и ми каза че ламбда била пред "заминаване". А на диагностиката на БРЦ-то всичко си беше в нормите.А ако при тебе гледате с осцилоскоп сигнала, напълно е възножно да са точно симптомите дадени от mastercar. При тези системи (инжекциони и ламбда-газ) еку-то за газта при работа на бензин подава сигнала от ламбдата на бензиновото еку, а при работа на газ - генерира сигнал към бензиновото еку, който го "лъже" че ламбдата работи. В твоя случай не е зле да видиш сигнала директно на ламбдата, а не на входа на безиновото еку, и ако е ОК вероятно има драма с комутацията на тоя сигнал.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Richard Burns написа:zgabrovski написа:И при мен когато ходих на комп. диагностика ми казаха че ламбдата била пред "заминаване". Но газовия инжжекцион не репортва никакви проблеми и колата си е на пушка. Като работи няма да го пипам.Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e.8V 88`
Коментар
-
Аз пък си мисля,че докато загрее до 40 градуса за да мине на бензин минаваш 1км,а през зимата и повече,което прави средно по минимум 2км на ден на бензин и ето от тук,от там ти се навъртат 100км на месец,градско,студен двигател..... Вариант с незатваряща дюза не е изключенBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Благодаря за мненията колеги
Здравейте колеги,Много Ви благодаря за мненията колеги.Колега mastercar, замерването беше направено на топъл двигател , даже се включваше перката. Каква ми е сондата не знам ........Трябва да подчертая че показанията за които ви говоря бяха получени не чрез замерване на бензиновото ЕКУ а на газовото, тоест лаптопа беше вързан към газовото ЕКУ.Емулатора на ламбдата е вграден доколкото знам в него, а доколкото съм запознат газовото еку взема данни и от ламбда сондата за работа на газ.Много странно е, че преди да сложа газовия инжецион колата ми си гореше към 11.5-13 градско и си мислех , че нещо не е в ред и ходих на диагностика и всичко си беше наред. Септември като монтирах уредбата, а и ноември при предпоследниа ъпдейт на софта нямаше проблеми - тоест такива показания.Май ще трябва пак да ида на диагностика, за да отпаднат съмненията.Малко оффтопик:Говорих и за адванспроцесор който не се монтира фабрично с Фобос-а, Ивайло ми каза че е карал 4 месеца хондата си с такъв и разликата не е била осезаема нито в разхода нито във вървежа на колата.ПоздравиМ.К.Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар