Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Емулатор на дюзи Типо 1.8 16 клапана - откъде да се закупи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Емулатор на дюзи Типо 1.8 16 клапана - откъде да се закупи

Engine management системата е Weber-Marelli IAW 04. Двигателя е 160A5.000.Никъде не намирам читави газаджии, където да мога да си закупя такъв емулатор и евентуално да си го сложа сам. Навсякъде са едни уклончиви отговори - еми май имаме, ама може и да не стане, буксите са за GM, те Фиат ... бъра бъра дрън дрън... в този стил. Ако знаете читав магазин/сервиз в района на симеоново/младост/студенстки град ще съм благодарен!

Re: Емулатор на дюзи Типо 1.8 16 клапана - откъде да се заку

maiden написа:
    Engine management системата е Weber-Marelli IAW 04. Двигателя е 160A5.000.Никъде не намирам читави газаджии, където да мога да си закупя такъв емулатор и евентуално да си го сложа сам. Навсякъде са едни уклончиви отговори - еми май имаме, ама може и да не стане, буксите са за GM, те Фиат ... бъра бъра дрън дрън... в този стил. Ако знаете читав магазин/сервиз в района на симеоново/младост/студенстки град ще съм благодарен!
    Колега на теб ти трябва задьлжително 4 канален симулатор на дюзи и цената е около 35/40лв. Този симолатор се свьрзва лесно понеже само включваш буксите еднин проводник на маса и другия за + на газ клапана и се налага да настроиш рьчно вренето за застьпване на двете горива *прависе с един тример в самия симолатор* и с това реключва маниполацията. Незнам от каде в София можеш да намериш това аз го имам при мен. поздрави

Коментар

Можеш да попиташ тук /за съжаление нямам телефона им/: магазин "Автогаз" - бул. Йерусалим блок 51 /близо е до сегашния обръщач на тролей 5, но трябва да минеш от към локалното на Цариградско - бул. Андрей Сахаров пред пазара на Младост-1 е затворено - копаят за Метрото/. Сигурно ще имат, но не знам как са им цените ?Другия вариант: колегата gnisZ вече ти е писал - аз му имам пълно доверие :D И трети вариант http://www.fobos-bg.com/index.php?l=3.166.181 /консултирай се става ли за теб?/
      BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
      Среден разход на газ

Коментар

masterkar написа:
        Можеш да попиташ тук /за съжаление нямам телефона им/: магазин "Автогаз" - бул. Йерусалим блок 51 /близо е до сегашния обръщач на тролей 5, но трябва да минеш от към локалното на Цариградско - бул. Андрей Сахаров пред пазара на Младост-1 е затворено - копаят за Метрото/. Сигурно ще имат, но не знам как са им цените ?Другия вариант: колегата gnisZ вече ти е писал - аз му имам пълно доверие :D И трети вариант http://www.fobos-bg.com/index.php?l=3.166.181 /консултирай се става ли за теб?/
        Колега тези на ФОБОС имат един недостатак нямат настройка за застьпване на горивата и се получава едно предьрпване когато преминава от бензин на газ *в истинските има една електроника за задьржане, застьпване на двете горива понеже плочката се поставя по напред в системата и трябва извесно време на газта да достигне до цилиндрите*. Иначе стават куплунгите са сьщите.

Коментар

maiden написа:
          и аз да се намеся в темата с едно въпросче към разбиращите моята темпра 1,8 но 8 V 159А400 инжекция вебер марели има ли нужда от такъм емулатор газовата ми е слагана в италия и там не са сметнали за необходимо явно да ми сложат такава джаджа благодаря предварително
          TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
          UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
            maiden написа:
            и аз да се намеся в темата с едно въпросче към разбиращите моята темпра 1,8 но 8 V 159А400 инжекция вебер марели има ли нужда от такъм емулатор газовата ми е слагана в италия и там не са сметнали за необходимо явно да ми сложат такава джаджа благодаря предварително
            Колега ето ти една схема на цялата АГУ ти сам прецени какво ти трябва още.

Коментар

Много благодаря за отговорите! Днес се сдобих с FOBOS-ския вариант за 35лв от БРЦ сервиз - Дружба. Утре ще го слагам. Нещо ми омръзна да губя бензин като карам на газ и затова прибягвам до емулатора (дюзите ми работят нон стоп, а се изключва само помпата и като мина от бензин на газ, количеството, което е по тръбопроводите попада в двигателя, така при често превключване бензин-газ-бензин... бензина намалява течове няма

Коментар

maiden написа:
                Много благодаря за отговорите! Днес се сдобих с FOBOS-ския вариант за 35лв от БРЦ сервиз - Дружба. Утре ще го слагам. Нещо ми омръзна да губя бензин като карам на газ и затова прибягвам до емулатора (дюзите ми работят нон стоп, а се изключва само помпата и като мина от бензин на газ, количеството, което е по тръбопроводите попада в двигателя, така при често превключване бензин-газ-бензин... бензина намалява течове няма
                Колега как така не са спряли дюзите. Знаешли колко много се износват когато работят на сухо? И при мен преди време дойде един човек и като видях какво бяха сложили направо се бяха подиграли с неговита кола на двигател 122кс. бяха сложили изпарител за 70кс. и на него дюзите работеха и други такива решения направо се срамувам да кажа че са ми колеги.

Коментар

maiden написа:
                  Хммм, наистина интересно "майсторско" решение ??? А не се ли "дави" двигателя при преминаване бензин-газ? maiden, сигурен ли си в горе написаното???
                  Среден разход на газ

Коментар

masterkar написа:
                    maiden написа:
                    Хммм, наистина интересно "майсторско" решение ??? А не се ли "дави" двигателя при преминаване бензин-газ? maiden, сигурен ли си в горе написаното???
                    Колега може да се позачуди само в началото до като спадне налягането и след това работи нормално но бензина влиза по много малко и неможе да се осети.

Коментар

qnisZ написа:
                      masterkar написа:
                      maiden написа:
                      Колега може да се позачуди само в началото до като спадне налягането и след това работи нормално но бензина влиза по много малко и неможе да се осети.
                      Е сигурно е така ! Но все пак си е "майсторско" решение ! Ако наистина дюзите не се изключват не му трябва емулатор на дюзи ! Та ако си сложи емулатор трябва да се погрижи да си оправи ел. схемата - при преминаване на газ да се изключват дюзите! Иначе за какво му е този емулатор???
                      Среден разход на газ

Коментар

Абсолютно съм сигурен в горенаписаното Емулатора е сложен, работи "Майстори" - нямам какво повече да кажа!

Коментар

газ

това последното нееза вярване, но може де имам И Ситроен газовата е от Италия няма нищо общо с газовата от България и двете ми са BRC италянската има всичко необходимо и всичко е BRC а тази от тук има и Руски части .Гола обикновен карбуратор става като е на газ .слагал съм допълнително лемулатор за сонда и дюзи . не е зъдължително но е добре да ги има.
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

maiden написа:
                            Абсолютно съм сигурен в горенаписаното Емулатора е сложен, работи "Майстори" - нямам какво повече да кажа!
                            masterkar написа:
                            Та ако си сложи емулатор трябва да се погрижи да си оправи ел. схемата - при преминаване на газ да се изключват дюзите! Иначе за какво му е този емулатор???
                            Надявам се, че си послушал и този съвет! Ако не - виж по-нагоре какво е писал gnisZ
                            Среден разход на газ

Коментар

Естествено, че съм си оправил ел.инсталацията, все пак съм инженер

Коментар

Working...
                              X