zgabrovski написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инфо: Емулатор на дюзи - защо е необходим! + Ламбда контрол?
Collapse
X
-
-
masterkar написа:zgabrovski написа:Не е стъпково моторче, а нещо на магнитен принцип. Означено е като "Attuatore" тука http://www.fiat-bg.org/Downloads/Boo...1.4i%2012V.PDFСпоред QnisZ е магнитен вентил който се управлява по ток.
Коментар
-
qnisZ написа:Колега при добра ламбда контрол динамиката на колата е единтична с тази на бензин е разбира се и с ТАП. Разхода е молко повече от на бензин и почти сьщия на тези с газ инжекций.
Коментар
-
По името му не се ли ориентираш? :D Променя се ъгъла на предварене и не само при инжекционите,а и при газовите инжекциони не е излишно да се сложи.Аз скоро ще слагам такъв.За метанови уредби пък е почти задължителен!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
masterkar написа:qnisZ написа:Колега при добра ламбда контрол динамиката на колата е единтична с тази на бензин е разбира се и с ТАП. Разхода е молко повече от на бензин и почти сьщия на тези с газ инжекций.
Коментар
-
qnisZ написа:masterkar написа:/за срамота : не знам имам ли такова нещо - да не се окаже елемент на ламбда контрола /? Можеш ли да постнеш някаква снимка или схемичка на такъв процесор?
Коментар
-
masterkar написа:qnisZ написа:masterkar написа:/за срамота : не знам имам ли такова нещо - да не се окаже елемент на ламбда контрола /? Можеш ли да постнеш някаква снимка или схемичка на такъв процесор?
Коментар
-
Понеже гледам има доста хора из форума с брави 1.6 16В на газ може ли някой да ми каже горе долу колко излиза цялото поставяне на газова с всичките му там екстри емулатиори за дюзи ,ламба сонда контрол и т.н ,щото милсех да не слагам газова ако не е газов инжекцион понеже изчетох доста из форума обикновенна газова на 1.6 пълна инжекция и дори и с тия емулатори пак гледам че има доста проблеми. Но пък то вече не се търпи 14-15 градско бенз не се издържа. Имаче една поговорка не ме яд,че 4е карам москвич ,яд ме е че харчи като БМВ :DBrava 1.6 16V 96
Коментар
-
danzkix написа:Понеже гледам има доста хора из форума с брави 1.6 16В на газ може ли някой да ми каже горе долу колко излиза цялото поставяне на газова с всичките му там екстри емулатиори за дюзи ,ламба сонда контрол и т.н ,щото милсех да не слагам газова ако не е газов инжекцион понеже изчетох доста из форума обикновенна газова на 1.6 пълна инжекция и дори и с тия емулатори пак гледам че има доста проблеми. Но пък то вече не се търпи 14-15 градско бенз не се издържа. Имаче една поговорка не ме яд,че 4е карам москвич ,яд ме е че харчи като БМВ :D
Коментар
-
Амис сега както е студено (е то тая година не изтинска зима де) и както минавам само по 5-7 км до работа при голямо кроткане ми дава едвам 12/100 а сега и сипах една добавка за отпушване на дюзите и малко на по високи обороти я карах ми даде към 14 . Иначе ходих на диоагностика 2 пъти и и двата ми казват колата е супер нищо и няма Смених и термостата преди месец,ламба сондата е наред ,....незнам Иначе колега гледам и твоита е EL 1.6 96-та ,първо мислех 4е е от годината, всмисъл че е от първите броики :D ,нали после и правят upgrade-и Иначе намерих една оферта на фобос-а за газова ,какви са някои мойе ли да ми каже впечатления от там? http://www.fobos-bg.com/index.php?l=3.54.178 но офертата е без ламбда контрол,а със ламбда емулатор!!! Ступковото моторче влиза ли е цената на ламбда контрол-а попринцип !Brava 1.6 16V 96
Коментар
-
danzkix написа:Иначе намерих една оферта на фобос-а за газова ,какви са някои мойе ли да ми каже впечатления от там?
Коментар
-
Общо взето разбрах за какво става дума относно TAP-а, обаче въпроса ми за Ламбда контрола остава.Ще се намали ли допълнително разхода на гориво, ако имам TAP и добавя и ламбда котрол?Колко ще ми струва за карбуратор с метан?||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Executor написа:Общо взето разбрах за какво става дума относно TAP-а, обаче въпроса ми за Ламбда контрола остава.Ще се намали ли допълнително разхода на гориво, ако имам TAP и добавя и ламбда котрол?Колко ще ми струва за карбуратор с метан?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар