Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трябва ли емулатор на Брава 1.4 12v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Трябва ли емулатор на Брава 1.4 12v

Трябва ли емулатор на Брава 1.4 12v. Това ми е питането дали трябва защото ми казаха едни майстори че не трябва а други че трябва.

емулатор

щом го правят и се слага значи има за какво е върви без ами слага се лесно аз си слагах почти сам емулатора за дюзите и за сондата има и още където може да се сложи, но за сега толкова на Ситроена имам един блок който е и ECU на колата и си върви идеално и не харчи много, но е докарана от Италия
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: Трябва ли емулатор на Брава 1.4 12v

delyan_delev написа:
      Трябва ли емулатор на Брава 1.4 12v. Това ми е питането дали трябва защото ми казаха едни майстори че не трябва а други че трябва.
      Може и без,но трябва да се прекъсва времевата памет на ЕКУ-то,когато минаваш на газ,иначе запаметява грешка.Ако слагаш емулатор,то ще трябва да сложиш 2 и ставааа...ВНИМАНИЕ! Бъди сигурен,че майстора наистина разбира,ама наистина!Аз пострадах около седмица,защото ми беше казал,че и без нищо да прекъсва по ЕКУ-то ще си бачка и по някое време,колата ми спря да върви на бенз!
      1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

Коментар

На моята Брава 1.4 12v когато си монтирах газовата сложих емулатор на л.сондата. След година безпроблемно каране един ден колата спря да палидобре на бензин, а за вървенето да не говорим (също на бензин). След диагностика се оказа, че емулатора се е скапал и комп.трупал грешки. Смених емулатора и колата се оправи, та поради тази причин асмятам, че поне на л.сондата трябва емулатор.
        BRAVA 1,4 12V
        Nissan Navara

Коментар

Най-накрая и аз си сложих газово. Lovato. Майсторите които ми поставяха уредбата казаха,че за този модел не е необходим емулатор. и така и го направиха. Вече от четири дни я карам на газ и няма никакви проблеми,само сутрин като я паля на бензин мотора не държи ниски обороти и прекъсва. Като загрее се оправя.преди да сложа АГУ колата работеше перфектно на бензин. ОТ какво може да е проблема при положение,че стъпковият ми мотор работи

Коментар

Проблема е че компа трупа грешки докато караш на газ. Решението е да отидеш при тези които са ти слагали газовата уредба да ти сложат емулатор на ламбда сондата и всичко трябва да се оправи.
            Brava 1.4

Коментар

delyan_delev написа:
              Най-накрая и аз си сложих газово. Lovato. Майсторите които ми поставяха уредбата казаха,че за този модел не е необходим емулатор. и така и го направиха. Вече от четири дни я карам на газ и няма никакви проблеми,само сутрин като я паля на бензин мотора не държи ниски обороти и прекъсва. Като загрее се оправя.преди да сложа АГУ колата работеше перфектно на бензин. ОТ какво може да е проблема при положение,че стъпковият ми мотор работи
              Колега ще ти потрябва емулатор вервай ми
              HONDA I-VTEC

Коментар

Todor_Gagovski написа:
                delyan_delev написа:
                Добре де,ами с този емулатор,не трябва ли и бензиновата помпа да работи?

Коментар

nadq написа:
                  Добре де,ами с този емулатор,не трябва ли и бензиновата помпа да работи?[/quote]зависи как ти я направи майстораможе да е спряна, можи и да работи
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
                    nadq написа:
                    Добре де,ами с този емулатор,не трябва ли и бензиновата помпа да работи?
                    зависи как ти я направи майстораможе да е спряна, можи и да работи[/quote] Спряна,разбира се...не знам,за сега съм решил проблема с грешките и нещо не ми се занимава отново,като се сетя какво ми беше,когато не искаше да върви на бенз...,а сега си пали на бенз като птиченце събуждащо се и започващо да чурулика пролетта...хаха...и казваш,че са евтинки емулаторите за моноинж и само на ламбдата трябва,така ли? около 50-60 лв?

Коментар

По скоро струват към 20-25 и то с монтажа!
                      Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
                      Uno 75 1.5i.e.8V 88`

Коментар

nadq написа:
                        Спряна,разбира се...
                        мнения за това има многовсяко с + и -
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Колега за твоята кола не трябеа емулатор но се слага едно реле за ресет на компа. Подкрепям тезата сьс снимка *на нея е цялата ел. схема на АГУ на на твоята кола*. Както виждате има само реле за ресет на компа. И всяко палене е с ресетнат комп *релето е нормално отворено на компа а за дюзата е нормално затворено*. УСПЕХ в направата! Забравих да спомена за помпата според мен е най добре да я спреш *това че дюзите се охлаждат и смазват от бензина са глупости* иначе се товари и се амортизира.

Коментар

qnisZ написа:
                            Колега за твоята кола не трябеа емулатор но се слага едно реле за ресет на компа. Подкрепям тезата сьс снимка *на нея е цялата ел. схема на АГУ на на твоята кола*. Както виждате има само реле за ресет на компа. И всяко палене е с ресетнат комп *релето е нормално отворено на компа а за дюзата е нормално затворено*. УСПЕХ в направата! Забравих да спомена за помпата според мен е най добре да я спреш *това че дюзите се охлаждат и смазват от бензина са глупости* иначе се товари и се амортизира.
                            Колега,точно така ми е в момента - със спряна помпа ,че ще сдаде заради якото връщане и със такова реле...дразня се, обаче, че когато искам да я покарам на бензин, след като съм се движил на газ, трябва да изчакам на място, със загасен двг 10 мин да се ресетне компа! Ако можеше да се ресетва веднага като цъкна на бензииин...И за това разпитвам за емулатор.

Коментар

qnisZ написа:
                              *релето е нормално отворено на компа а за дюзата е нормално затворено*. ....Забравих да спомена за помпата според мен е най добре да я спреш
                              Поправете ме ако греша но след като се прекъсне захранването към инжектора регулатора на налягането на бензина би трябвало да изключи помпата при 1 атм. Относно постоянното ресетване на компа - при всяко палене ЕКУ зарежда заводската МАР таблица и се губят данните които то е събрало до този момент, т.нар адаптивност

Коментар

Working...
                              X