Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Настройка газов инжекцион мареа 1.8 16в

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Извади маркучето от вакумния регулатор и виж дали е напълно сухо. Ако е дори само влажно сменяй регулатора.
    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

fuel injekcion написа:
      колеги днес бях при един майстор да видим това давене на бензин но не го разбрахме точно от къде е за сега ,но само разбрахме че на контакт в резервоара ми бълбука ,и при махане на капачката на резервоара има страшно много налягане много як въздух излиза ??? що е то
      Отговор на гатанката: бензинова помпа ( най-вероятно спукан маркуч на кошницата) Премерете налягането на бензиновата помпа, но най-вероятно давенето идва от там.
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
        fuel injekcion написа:
        колеги днес бях при един майстор да видим това давене на бензин но не го разбрахме точно от къде е за сега ,но само разбрахме че на контакт в резервоара ми бълбука ,и при махане на капачката на резервоара има страшно много налягане много як въздух излиза ??? що е то
        Отговор на гатанката: бензинова помпа ( най-вероятно спукан маркуч на кошницата) Премерете налягането на бензиновата помпа, но най-вероятно давенето идва от там.
        добре тия дни ще го мерим
        FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Темата умря? Открихте ли причината за давене?
          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
            Темата умря? Открихте ли причината за давене?
            не сме , така и така не я намираме при двама газаджий графиките са на ред и не им давам да ми пипат настройката на газта тъй като ми харчи колата 9/100 и графиката била на ред ..студена държи 300оборота и тресе яко , и след 10 секунди ги дигне без да пипам газта ,мирише на бензин , подам ли и газ се задавя тръгна ли едвам върви няма как , загрее ли всичко е точно колата си върви ако я карам леко до 3000оборота после се задавя умира тръгва тресе ,такива работи
            FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Да не са я обогатили много, че и мойта беше много обогатена на газ във високи и прекъсваше, като я намалиха и във високи вече си върви до прекъсвач без проблем.
              punto HGT

Коментар

[quote="didich"]Да не са я обогатили много, че и мойта беше много обогатена на газ във високи и прекъсваше, като я намалиха и във високи вече си върви до прекъсвач без проблем.[/quote ] не знам , двама различни газаджий ми казват едно и също и вече нз кое да смена , да свала дюзите за чистене освен ,ама закакво така бълбука в резервоара и има толко много вакум в него
                FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Колеги от 2-3 дни колата работи нестабилно на газ и мотора един вид леко потропва само на ГАЗ , и до 1300 оборота придърпва , свалих свещите и 2 бяха в масло и съм поръчал гарнитура на капака на клапаните и свещи НЖК , позабърсах свещите и бобините ама пак така си работеше нестабилно на газ , ако не се оправи след смяна на свещи дали е нещо по газовата щото тея инжекциони не съм карал до сега и нзнам а като пусна климатик или парното и колата прекъсва още една идея повече ?
                  FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Карай колата на майстор.Така по интернет няма кой да я ремонтира.
                    OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

бих закарал ако е по газовата , днес смених свещи колата на бензин заработи като хората но мирише пак малко , но поне не се задавя за сега , в студено време най се дави - иначе колата на бензин не прекъсва ,на газ обаче прекъсва .. бобина ако е не знам как да я хвана , но ми направи впечатление че инжекторчетата на газовата си мислех че всички цъкат , но докато работи колата махах един по един всички и на 2ри цилиндър колата спря да цъка а другите цилиндри не издават цъкане , дали проблема е в инжекторче ( клапанче ) или е бобина
                      FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Ако е бобина колата ще работи еднакво зле и на двете горива, след като на бензин е ок, значи проблема е в някоя част на газта, инжекторите ако чукат много силно може и да си за смяна, ама това трябва да го каже някой газаджия.
                        punto HGT

Коментар

с новите свещи на бензин е по добре но пак има задавяне но малко по леко , на газ ще сменя проблемния инжектор дето мисля че е , има ремонтни комплекти гледах в неделя ще пиша за резултата
                          FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

fuel injekcion написа:
                            с новите свещи на бензин е по добре но пак има задавяне но малко по леко ,............
                            Като има макар и незабележим проблем на бензин,на газ този проблем се увеличава многократно.На мен ми е ясно,че проблема(основния) не е в газовата.Оправи си първо мотора и тогава гледай газовата!
                            OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

ivan_pop написа:
                              fuel injekcion написа:
                              с новите свещи на бензин е по добре но пак има задавяне но малко по леко ,............
                              Като има макар и незабележим проблем на бензин,на газ този проблем се увеличава многократно.На мен ми е ясно,че проблема(основния) не е в газовата.Оправи си първо мотора и тогава гледай газовата!
                              не обичам да ходя при непознати уж майстори такаче се опитвам да разбера какво става сам - сегга в жегите като я паля няма проблеми с обороти само дето се задавя понякога на 4000оборота някъде , колата е от година и половина на газ преди това само на бензин невярвам дюзите да са за чистене ..
                              FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Тази кола е с комп на ХИТАЧИ и така като чета си мисля че си омазал адаптацията на бензин. И си прав да ходиш при газаджия да я оправи. Колегите са прави че най добре е да я покараш няколко дни на бензин да се оправи бензина и после по него да се направи газовата карта. Има още едно важно нещо да кажеш каква е газовата и как е оборудвана.

Коментар

Working...
                                X