Здравейте!Млад шофьор съм.От известно време имам проблем при пълнене на бутилката.Като напълни няколко литра издава характерен шум като да е пълна.Карам газадийте да я оставят да се пълни.Това го прави на определени бензиностанций извън София.В София там където зареждам нямам такъв проблем.Преди време пък се пълнеше супер бавно,но някак се оправи от само себе си,сега това го няма.Бутилката е 30 л.,а се пълни на 26-27 л.като на някой бенз.не се изключва.(ЕКО в Младост и ЕКО в Монтана.Въпроса ми е дали ако се свали сондата да се почисти ако се окаже,че самата тя работи да се постави обратно или да се смени направо с нова.Газовата ми уредба е на 9 г.доколкото знам на 10г.е добре да се смени бутилката и сондата.В един сервиз им зададох този въпрос на който ми отговориха,че зависи.Имам приятели който твърдят,че нещо се сменя когато откаже да работи,а от друга страна тъй като нямам никаква тех.грамотност искам да имам сигурен автомобил на пътя и отивам в другата крайност което по-някога е извън възможностите ми.Като докопам някой и друг лев обаче гледам да го вложа в това което съм решил да сменя.МОЛЯ ЗА СЪВЕТИ!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възможен проблем със сондата
Collapse
X
-
Сондата и бутилката са пряко свързани със сигурността така че сам си прецени.Бутилката, ако няма сериозна ръжда, може да си я оставиш. Обаче сондата вероятно е от старите модели, с които отдавна не трябва да се кара. Новите (евросонда) имат допълнителн защити.Освен, това , ще ти се оправи ппроблема с пълнененто.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
-
кола
Така на криво ли е монтирана .Може капана да прави проблем.Сигурно е от по новите ти с нивомер на ключа или пък обикновена.Остави е веднъж да изгори докрай и като напълниш виж как е.https://www.google.bg/search?q=%D1%81%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0+%D0%B3%D0% B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%B 8%D0%BB%D0%BA%D0%B0&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch& sa=X&ved=0ahUKEwim2bbdgqLMAhVnYpoKHRxuAVoQ_AUIBygB &biw=962&bih=553&dpr=1.33#imgrc=QGcpKByxrXrZhM% 3A[/url]
Коментар
-
Уф, Коце, kluchar-Ю, това видя ли го:"Млад шофьор съм......тъй като нямам никаква тех.грамотност..."Какви линкове даваш? Към автора на темата: Млади човече, ако нямаш доверен газаджия, най добре ни намери на неделна среща тук:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=48498Нещата ще ти се решат по-лесно. А и Коцето ще те посъветва на живо. Повярвайте ми, когато говори, никога не използва това "Остави е веднъж да изгори..." Говори си нормално. Може сачмата на пълначката да е проблемна. Примерно. Но според мен е сондата в бутилката.Т.е. повтарям мнението на колегата stanleyhacker.Така категорично съм се изказал, че логично е да завърша с КАЗАХ.Ама не смея, знам ли от какво може да е този проблем. Трябва да се види.Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
кола
Не знам как ще разбере дали е съчмата на пълначката освен да даде едни 10 лв за нова пълначка със съчмаили за нова сонда поне 55 лв mimgas Евро Сонда Нивомер по хубавите са над 100 лв За сачмата съм виждал като е празна бутилката и натискат на вътре и понякога се оправяВ Младост все ще има газаджии например в СБА Елена газ http://www.elenagas.com/shop/
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар