Колеги мареата е 1,8 97 ма,с г.и. Фобос.По принцип я кара бащата,сега я взех да я покарам аз ,поради оплакването му от висок разход на газ.Имаше теч на газ който отстраних,след това по маршрута от Стара Загора до Варна ,със икономично каране,90-100 извън градско и 110-120 на магистралата ,ми даде 7,7/100 газ и реших че всичко е о.к.Но после дойде изненадата,със 10 лв. газ което са почити 15 л.минавам 90 км градско и газта свършва.Става въпрос за Варна,като маршрута ми е 3,2 км в едната посока до работа.и толкова навръщане.На отиване сутрин минавам по около 1 км ,докато прехвърли на газ,а следобед като се прибирам директно я паля на газ.По принцип не влизам много в задръствания,но се случва следобед тея 3,2 км да ги минавам за 20-30 мин.Закачах колата,всичко по газта изглежда наред,сместа не е богата,от ауспуха на колата не мирише на неизгорена газ..Даже за експеримент сега минах на икономичен режим и леко обедних сместа,но освен че колата придърпва и заглъхва подобрение в разхода не виждам.Някой да има някаква идея,или в града тези коли си горят много.Другата ми мареа е 1,6 на метан и извънградско ми гори 4 кг/100 а градско по същия маршрут ми качва на 7-8 кг/100.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Marea 1,8 ,огромен разход на газ
Collapse
X
-
Колко пари е газта във Варна, защото ако е по 0.88лв/л. означава че за 10лв зареждаш 11.36л. Което означава разход от 12.63/100км.Според мен ако разхода е такъв може би е леко завишен, но той може да варира от стила на каране, задръстваня и т.н. Пробвай да смениш бензиностанцията и засечи разхода няколко пъти, но с по голямо количество газ.
-
Реален разход можеш да получиш единствено извънградско.При положение, че тези 3 км ги минаваш за 20-30 мин, то разхода идва съвсем нормален в предвид работата на място и многото тръгвания/спирания."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:Реален разход можеш да получиш единствено извънградско.При положение, че тези 3 км ги минаваш за 20-30 мин, то разхода идва съвсем нормален в предвид работата на място и многото тръгвания/спирания.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Въздушния ми е на 9к км, а изпарителя...ще те излъжа, но е на много км. Ама тя винаги ми е горяла толкова в града, с уточнението, че говорим за зимата и аз си стоя 2-3 минути на място при палене. На мен маршрутите са ми малки и сборно шравят 20на км на ден. В тях имам 4 паления и много висене по задръствания. Лятото ми гори 12/100. Нз други с този двигател дали с атака, но моята в града е мнооого лакома, а извунграда е икономична. Със скорост 90-100 извънградско и 110-120 на магистрала, ми гори наистина 7-8/100.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар