Здравейте!Газова Landi renzo, с изпарител LC02 и ЕКУ пак с 02 накрая, дюзи MED.Симптомите са следните: - При първо превключване на газ сутрин (автоматично при 40 градуса и ок. 2000 оборота) се наблюдава отвратителна работа десетина-двайсет секунди.- Ако не съм на скорост направо си изгасва. След това, не може да запали поне за 10 секунди въртене. - прилича на задавяне.- Не се случва всеки път, но последно време стана все по-често- Газовия компютър не се оплаква- Бензиновия казва "пропуск в запалването" , но то това и аз си го виждам и без да ми го казва.На мен ми изглежда като че газовия комп. забравя по някаква причина да изгаси бензиновите дюзи и на това се дължи задавянето. Все повече си мисля така, защото когато направя следното: не чакам да превключи автоматично, а превключвам ключа на бензин докато е студена и след това превключа пак с него на газ при 40-50 градуса, превключването си става както трябва.Този експеримент го правя от 2-3 дена и още не съм убеден че действа , но ще продължавам с него.Въпроса ми е някой дали е имал подобен проблем?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем при превключване на газ.
Collapse
X
-
samo az написа:същия проблем бе решен след смяна на топлинен датчик , които се намира върху испаритела за гаста и струва 5лвFIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
Няма датчик на изпарителя, температурата я взима по CAN-a.Наскоро забелязах че изпарителя е доста нависоко, даже повече от разширителния съд. Долях антифриз и сега няма проблеми, то и в топлото време си нямаше, така че на зима ще разберем...FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
stanleyhacker написа:Изглежда че по-добре ми познаваш колата от мен самия. Интересно ми е какво ще кара газта в рейката да загрява или изтива при условие, че докато си на бензин, тя спряна от клапана?!OVB X18XE1 седан+ГИ
Коментар
-
,най-вероятно взема сигнал от температурния датчик на мотора,но не по КАН а директно.Ако чаткат то това е подгряване на газта в рейкатаFIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT UNO 1.5
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар