Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

мнение за избор на газова уредба

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

мнение за избор на газова уредба

Здравейте.Предлагат ми ловато на 460лв и турска на 360лв,казват ми че между турската и италианската нямало разлика,само където ще си дам парите.Какво е вашето мнение,и двете имат гаранция 2г и двете са нови.
    STILO 1.4 16v.

Братовчед ми си се отвози с някаква турска за 350 лв. Със сигурност има разлика, но дали си заслужава, нямам никаква представа.При положение, че търсиш икономия, слагай турската, след двете години можеш да си сложиш какъвто искаш изпарител, ако нещо не те кефи.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Аз бих си сложил Ловато. На турските изгъзици нямам доверие. ПП На типото 2005-та сложих BRC . За тези години само веднъж е почиствана заради насъбралия се графит. Никакъв друг ремонт не и е правен. Дълго време също, колата беше стартирана директно на газ. В момента все още върви без проблеми.

Коментар

От БРЦ и аз съм доволен, но цената на ATE 90E 2010 беше 550 лв.
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Идеята ми е някой ако е карал или има познат с турска да каже как се държи като разход и работа.
          STILO 1.4 16v.

Коментар

Аз карах с турска, аналог на ловато, няколко години. Проблеми никакви, вървеше почти като на бензин. Като я монтираха харчеше като змей и веднага и сложих ламбда контрол, от което разхода падна дръстично. Така цената може да мине тази на ловато, но и на него му трябва ламбда контрол, ако искаш нисък разход. Говорим за обикновена газова, не ГИ.
            The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
            Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
            Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

днес минах през поне петима газаджии и всички ми казаха че на този мотор ламбда контрол неможе да се сложи.Направо съм бесен всеки ми развива теории,еди ми викат чека ще ти свети постояно,други иска да ми режат кабелите на компютара за да можел на всяко палене и гаснене да се рестартира,трети ми викат този мотор грешки не трупа нека си свети.Е как в цял пловдив няма един кадърен майстор да е направи като хората незнам.
              STILO 1.4 16v.

Коментар

Цената на газовата уредба на 1,4 12V се определя от 3 части: изпарител, клапан за високото налягане и сондата за бутилката. 6 години карах с турска сонда, клапан и изпарител BRC. Тая година махнах изпарителя и сложих турски от 45 лв. Смених го щот ми толкоз акъла, реших че за 6 години са му заминали мембраните и колата затва гори малко повече и не върви. Сега с турския е същата работа пак гори 13 в града. Като казвам върви нямайте предвид летеж, колко да върви 1.4. Просто от време на време карам дизели с турбина и си мисля, че мойта не откъсва . При положение че ти искат 360 с монтажа, аз не бих се замислил за миг - тея 100 са ти две смени на изпарител напред във времето. Като си мисля че тия евтинджоза карат средно по две зим,и сметни с колко време си удължаваш живота на уредбата. И не им вярвай на тея дет ти казват, че тоя мотор не трупа грешки. Трупа и то яко. Най-интелигентното решение е реле на ламбда сондата, което да и спира сигнала (сигнала, а не захранването) когато колата е на газ.
                Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Колега и аз това им убеснявам,че се прекъсва сигнала от ландо сондата или се слага симолатор ,но кой те слуша те си знаят тяхното прекъсваме захранването на компютъра и това е.За това ви моля ако имате някакви отзиви за кадърен майстор в Пловдив ми кажете.
                  STILO 1.4 16v.

Коментар

Янко от Септември

Колега и аз като теб живея около Пловдив,но един ден запалих колата и отидох до Янко от Септември, пазарджишко.Това му е профила "qnisz"Пиши му или му потърси тела из форума и се спитай с него.Ще ти монтира каквота искаш, както ти го искаш и ще ти бъде обяснено всичко, което те интересува.С това мога да бъда полезен, учудвам се че вече не ти беше препоръчан.Успех.ПП:Това изкочи набързо в търсачката, не знам дали е актуално!
                    boian_406 написа:Имам проблем с газовата си уредба. Запушена ми е една от дюзите и прочетох, че Янко от гр.Септември ви е помогнал. Ако можете да ми дадете негов телефон, за да се свържа с него. Писах му на мейла, но не ми отговори. Благодаря предварително.http://kolteclpg.8forum.net/forum-f1/topic-t1.htm (телефон 0878 601688 имейл: qnis3@abv.bg)
                    Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
                    Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

Коментар

Благодаря
                      STILO 1.4 16v.

Коментар

Яни е човека
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

А защо не сложиш ГИ?
                          OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Неможело,нестава поне така ми казаха.
                            STILO 1.4 16v.

Коментар

ivan_pop написа:
                              А защо не сложиш ГИ?
                              1.4 е моноинжекция
                              Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                              Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97