Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет къде в Пловдив да си сложа газова оредба

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвет къде в Пловдив да си сложа газова оредба

Здравейте.Решил съм да си сложа газова уредба.Колата е FIAT BRAVO 1.4 12v моноинжекцион 1997г. Ако може да ми кажете каде и каква да си сложа,ще съм ви много благодарен.Все още се двуома, защото чета че за този двигател бил доста лаком на газ.На мен при смесено каране ми гори 8л/100,бензин, Годишно минавам около 7000,хил.километра. И не знам дали ще ми е рентабилно,затова искам и вашето мнение защото все пак има доста хора с такъв мотор на газ.Всички мнения ще са ми от полза.защото ако ще спестя 150/200 лв. на година си мисля че няма смисъл.то ще ми трябват 3/4 години за да е избия.
    STILO 1.4 16v.

Re: Съвет къде в Пловдив да си сложа газова оредба

ivan77 написа:
    Здравейте.Решил съм да си сложа газова уредба.Колата е FIAT BRAVO 1.4 12v моноинжекцион 1997г. Ако може да ми кажете каде и каква да си сложа,ще съм ви много благодарен.Все още се двуома, защото чета че за този двигател бил доста лаком на газ.На мен при смесено каране ми гори 8л/100,бензин, Годишно минавам около 7000,хил.километра. И не знам дали ще ми е рентабилно,затова искам и вашето мнение защото все пак има доста хора с такъв мотор на газ.Всички мнения ще са ми от полза.защото ако ще спестя 150/200 лв. на година си мисля че няма смисъл.то ще ми трябват 3/4 години за да е избия.
    Смятай бе човек.7000/100X8=560 литра бензин на година(при разход 8л/100км)7000/100X10=700 литра газ на година(при разход 10л/100км)При цена на бензина 2.00лв/л и цена на газта 0.9лв/л се получаваБензин-1112лв на годинаГаз-630лв на годинаРазликата за година е 482лв.Ако газовата ти излезе 482лв.,за една година се изплаща и след това караш на далавера!Ако някъде греша ме поправете!
    OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

въпроса е че чета за този мотор ,че горял около 13/14 газ на 100км.итерисува ме някой колега да каже с такъв мотор колко му гори.
      STILO 1.4 16v.

Коментар

Нормалния разход на газ е до +20% отгоре спрямо бензина.Дали ще е така вече от газаджията зависи!
        OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

ivan77 написа:
          въпроса е че чета за този мотор ,че горял около 13/14 газ на 100км.итерисува ме някой колега да каже с такъв мотор колко му гори.
          Аз съм с такъв мотор и никога 13-14 не е стигал. Тавана ми беше на връщане от морето с включен климатик и скорост 130-140 на магистралата с трима души и багаж- 12.5 разход. Иначе при нормално каране -120 км в час е 10 на сто. Градско в София-час пик хващам сутрин и вечер-11 на сто. За село като ходя по първокласни пътища със скорост максимум до 100 км в час разхода е 9 на сто.

Коментар

благодаря ти колега,точно такива отговори ми са необходими.
            STILO 1.4 16v.

Коментар

Колеги този мотор имали нужда от ландо контрол,компютъра трупа ли грешки като се кара на газ.Защо то имам един приятел с /пежо/ има постояно проблеми с борд компютъра и непрекъснато ходи да му трият грешки,защото и на бензин не иска да пали след 1000км.каране на газ.
              STILO 1.4 16v.

Коментар

Working...
              X