Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

графитен филтър на газта

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

графитен филтър на газта

здравейте приятели и колеги фенове на италианското автомобилостроене след много лют спор с баща ми които твърди че е минал с 10 лева 140 километра с скорост 120 а колата е брава 1.4 12в оня ден даде разход 18 на сто със същата скорост на същия маршрут и това разубеди въобще да я държа тази кола а не да я продам та въпроса ми е дали този графитен филтър които се намира в електромагнитния клапан на газта ми дига разхода като мен лично ме съмнява, но с кола която на 100 е с 3100 оборота няма как да е икономична
    fiat brava 1.4 12v 80 hp моно инжекция с газ на brc

Ако сложиш някоя главна буква и няколко точки и запетаи,щеше по-добре да се разбере какво искаш да кажеш.Графитен филтър няма,а ако е задръстен филтъра може да ти се вдигне разхода!
    OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Тя и мареята е на 100 с 3100,ама с климатик на 120 гори 10.Нещо не ти е наред
      FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

При мен 8-8,5/100 при скорост 90-100 на междуградски и 120-130 (на моменти 140) на магистрала. При междуградски участък от 110км и магистрала 60-70км. Ако смъкна скоростите съответно на 80-90 и 110, разхода ми пада на 7-7,5/100. С две думи, моите наблюдения са, че този мотор е икономичен при скорост 80-100. От там на горе (не, че може много да вдигне) става прекалено лаком като 120кончета.Само едн уточнение за отношението скорост/обороти. При мен са така 80/2500, 90/3000, 100/~3250, 110/3500.
        ФИАТ- Пътят е само формалност
        ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
        -----------------------------------------------------
        FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

ами исках да ви попитам защо гърми като я карам на газ значи достатъчно силно се усеща, доста, мисля че е в колектора при фият пластмасов ли е? как да видя дали има кихалки , щом я пусна по инерция и преди да вкарам на скорост гърми някои път дали не е от свещите но бобината ми е нова а на тъмно кабелите не искрят може да е богата сместа да не я изгаря и да гърми как мислите

Коментар

Josef Gazara написа:
            ами исках да ви попитам защо гърми като я карам на газ значи достатъчно силно се усеща, доста, мисля че е в колектора при фият пластмасов ли е? как да видя дали има кихалки , щом я пусна по инерция и преди да вкарам на скорост гърми някои път дали не е от свещите но бобината ми е нова а на тъмно кабелите не искрят може да е богата сместа да не я изгаря и да гърми как мислите
            ако е колата ти от подписа не е пластмасов. Чугунен е ! Гърми защото ти е бедна горивната смес на гориво . Имаш повече въздух ... Правилно си се насочил , но проблема може да е и в изпарителя , може в графитния филтър , а може и в сондата в бутилката ... А може и от свещи и кабели . (не е изключено) Зависи колко е експлоатирана , лично при мен всичко смених и си имам проблеми остана да отворя бутилката да видя сондата как е но не съм имал проблеми 8 години почти ... Вероятно сондата ми се е запушила.
            >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

По скоро е бедна
              FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Тоя филтър....на 60-70 хиляди км съм го докарвал до смяна.Една шепа графит вътре, но не се отразяваше изобщо на мотора.Отразявал ми се е обаче кофти изпарител-с прецакани мембрани и събрал една чаша масло вътре-поне 50 хиляди никой не го беше погледнал даже.

Коментар

отивам на газстанцията и бутилката ми е празна тя е 40 литра пълня догоре събира 41 литра газ на колонката и пак трака тази сонда, изпарителя ми се нагрява бързо това нормално ли е, не мирише на газ колата като е запалена и работи, брц ми е изпарителя предърпва и глъхне като е студена и като сменя от газ на бензин или обратно сигурно е от бедна смес на за такъв разход не ми се вярва!

Коментар

Тя бедната смес няма да ти е постоянно бедна. Ще обеднява в някакъв режим-примерно на празен ход или изпарителя няма да реагира адекватно и ще обеднява при рязко отваряне на дросела. С тоя разход аз бих направил диагностика да видя в реално време какво показва газовата.Не е нормално да харчи толкова.

Коментар

То и на бедна смес ти се качва разхода. По принцип щом двигателя е моно инжекция, би трябвало да може да работи добре с газова с изпарител. На мен обаче ми се струва, че нещо сте сбъркали при сметките за разхода. защото единия път ти е дало малък разход после много голям. Това ме навежда на мисълта, че първия път като сте дозареждали бутилката е било топло и е влязла малко газ, на втория път е била студена (сега захладня) и реално се вижда колко е изгорено.
                      FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
                      FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

аз уча в пловдив и пътувах от силистра минах през шумен сунгуларе риш и зимница до автобана са 230 км съм карал точно с 90-95 кмч а на магистралата която е с дължина 170 километра карах с 100км/ което е някъде към 406-7км, сутринта я заредих събра 40 това идва към 10 на 100 със 98 кредна скорост

Коментар

мерси за отговорите ще я проверим

Коментар

Моя графитен филтър (то с българската газ се казва точно така) издържа точно 10000км. Клапан ловато. После не върви и гърми. Провери пластмасата която е близо до дросела да не е гръмнала, ако няма кихалка.
                            FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                            FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                            FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
                            FIAT UNO 1.5

Коментар

доста силно изгърмя днеска както си карах без нищо, усетих го от кутията но е плътно затворена тези кихалки не знам къде са как да ги видя те са навряни там в кучия гъз

Коментар

Working...
                              X