колеги скоро си взех една марейка 1.8 и днес и монтирах обикновенна газова.всичко без емулатор дюзи и ключето.да започна с това че монтирах обикновенна газова защото самата кола струва по малко от газов инжекцион.моля някой да ми каже как да се справя с окабеляването на изпарител клапан емулатор и ключе.общо взето всичко.ще съм благодарен на всеки който помогне с информация.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
мареа 1.8 обикновенна газ.свързване на електрическата част.
Collapse
X
-
янко написа:Какво е ключето?Обикновено са син+към газовото червен+от контакт черен-маса кафяв навиват се няколко намотки на високоволтов кабел,емулатора трябва да е червен + от синия кабел от ключето,черен маса,а другите са по двойки ,примерно бял и бял с черна линия и т.н.fiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
янко написа:На емулатора черното е маса,синия към изпарителя и клапана.Ключето е за вакуумен изпарител и ако изгасне мотора няма да спре газта,вързваш оранжевия на +от контакт и вземаш синия за газта.При това ключе е хубаво да вземеш +от кабела към помпатаfiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
янко написа:Зеления не ти трябва.Добре е да вземеш +от помпата защото ключето е за вакуумен изпарител,и ако изгасне мотора по някаква причина няма да спре газтаfiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
янко написа:Преди няколко месеца си слагах реле да спра помпата на газ,но нямам спомен къде беше кабела,а и моята е 1,6,трябва да поровиш в нета къде е релето на помпатаfiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
Извинявам се,че ползвам темата на колегата,но за да не отварям нова да питам.Колата е Дедра 1,8-131к.с. с АГУ БРЦ.Направих си един ламда тастер ,но не знам от къде да взема сигнала на сондата вътре в купето или в двигателния отсек.Може от самата сонда,но трябва канал и да се опъват кабели.Как да разбера от къде да "хвана" сигнала на сондата?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар