Здравейте колеги. Проблема е с газовия инжекцион на ситрон ксантиа който вече една година ми къса нервите. Колата 1.8 16 без обд букса е газовия инжекцион е вега (бардолини ) Когато ми нагласят колата да работи хубаво на газ и да върви, бензиновия комп до седмица се разцентрова много зверски и работи много зле на бензин. Покараш я на бензин оправи се и после пак. Пробвах различни газаджии да я настройват в началото но без успех. Накрая си взех един кабел и я скопих на газ и и дадох самонастройка без да и пипам по картата. Скопил съм я понеже не може да държи студена (под 70 градуса) обороти на газ без да и пипнеш картата. Днес един приятел който има същите проблеми с ги на алфа 156 и някакъв газаджия му е казал или смяна на компа или някак си щял с емулатор да свърже системите и нямало да се случва повече това. Някой наясно ли е за какво се говори и какво е това. Може ли да се отстрани този проблем защото даваш 800 лв за нещо което не го ползваш ефективно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ксантиа 1.8 16 без обд газов инжекцион вега и проблеми
Collapse
X
-
След като се направи да е на бензин добре колата(може с каране на бензин,може и с ресет на адаптациите) се настройва газовата така че да ти харесва как върви на газ.След като се направи настройката на газ се слага едно реле.Релето се свързва така,че като включи газовия клапан да прекъсне сигнала на ламбда сондата.Караш така 2-3 седмици и ако всичко е наред,черпиш една бира!OVB X18XE1 седан+ГИ
-
AthlonXP написа:Колата се кара с разкачена ламбда и се държи идеално. Не съм търсил някой да върже реле или емулатор, но ще се случи скоро време . Дължа една бираOVB X18XE1 седан+ГИ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар