Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ксантиа 1.8 16 без обд газов инжекцион вега и проблеми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ксантиа 1.8 16 без обд газов инжекцион вега и проблеми

Здравейте колеги. Проблема е с газовия инжекцион на ситрон ксантиа който вече една година ми къса нервите. Колата 1.8 16 без обд букса е газовия инжекцион е вега (бардолини ) Когато ми нагласят колата да работи хубаво на газ и да върви, бензиновия комп до седмица се разцентрова много зверски и работи много зле на бензин. Покараш я на бензин оправи се и после пак. Пробвах различни газаджии да я настройват в началото но без успех. Накрая си взех един кабел и я скопих на газ и и дадох самонастройка без да и пипам по картата. Скопил съм я понеже не може да държи студена (под 70 градуса) обороти на газ без да и пипнеш картата. Днес един приятел който има същите проблеми с ги на алфа 156 и някакъв газаджия му е казал или смяна на компа или някак си щял с емулатор да свърже системите и нямало да се случва повече това. Някой наясно ли е за какво се говори и какво е това. Може ли да се отстрани този проблем защото даваш 800 лв за нещо което не го ползваш ефективно.
    мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

След като се направи да е на бензин добре колата(може с каране на бензин,може и с ресет на адаптациите) се настройва газовата така че да ти харесва как върви на газ.След като се направи настройката на газ се слага едно реле.Релето се свързва така,че като включи газовия клапан да прекъсне сигнала на ламбда сондата.Караш така 2-3 седмици и ако всичко е наред,черпиш една бира!
    OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

кола

Не знам какво ще постигне като смениш компа за газта нали ще си е същия модел май трябва да смениш газаджите. Настройваш на газ гасиш на бензина и трябва да си работи.
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ще го пробвам това с релето на ламбдата. Идеята е да сменят газовата инсталация с някакъв друг комп и марка. .
        мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

Колега вместо реле не може ли да се върже ламбда емулатор пак за газовия клапан??

Коментар

Лелеее
            Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос

Коментар

Какво леле

Коментар

На по-старите модели на PSA това с релето работи,правил съм го многократно.
                OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Емуларор на ламбда сондата.

Коментар

Колата се кара с разкачена ламбда и се държи идеално. Не съм търсил някой да върже реле или емулатор, но ще се случи скоро време . Дължа една бира

Коментар

AthlonXP написа:
                      Колата се кара с разкачена ламбда и се държи идеално. Не съм търсил някой да върже реле или емулатор, но ще се случи скоро време . Дължа една бира
                      Ами то релето това прави.Ама щом държиш ти да играеш ролята на реле карай така!С емулатор няма да стане,пробвано!
                      OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Ок няма да пробвам с емулатор. Ще питам някой жичкаджия да ми върже едно реле или ако може схема ламбдата е с 4 кажела.

Коментар

Working...
                        X