Метановата уретба е обикновена. В движение загуби мощност все едно свършва метана, но има много. На бензин няма проблем. На място си държи обороти и ако се форсира до 2000 няма проблем. Над 3000 все едно спирам да натискам педала на газта. Ако се помъча да напомпя оборотите падат и понякога изгасва. След това пали по-трудно все едно е задавена. Идеи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с метан Мареа 1,8
Collapse
X
-
Определено е недостиг на гориво. Възможно е да е филтърче, ако има такова, може и да е редуктора. Може да провериш буксата на ТПС-а, скоро имах подобен проблема и се оказа прекъснат кабел, точно там.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Не знам метана да има филтър, а ако проблема е в ТПС-а, няма ли да се проявява и на бензин?Ако има значение, имам монтирани ламбда емулатор и адванс процесор. Хитачито не записва грешки.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Да и на бензин оказваше влияние и по точно, по-високи минимални обороти, но си вървеше, а на метан гаснеше като форсирах над 2000обр и също палеше трудно. Казвам ти само като вариант, да хвърлиш един поглед, не е нещо сложно.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Ти с обикновенна уретба ли си като мен или с ижекцион?Утре ще погледна ТПС-то, че май видях по-високи обороти на празен ход на бензин, ама не съм сигурен. Не съм я палил колата, че като ми направи номер и се сърдя 1-2 дниNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Коментар
-
Очаквах повече да ме урогаят, че не съм казал Значи оказа се едно запушване на въздухувода от дросела до дебитомера, от предишна моя интервенция. Едно ПВЦ тиксо се е размекнало от жегата и е запушило наполовина отвора. Липса на въздух която не се усеща на бензин.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар