Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

тъкмо се чудех

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

тъкмо се чудех

дали при сегашното ниво на цените на горивата не съм се минал,че типото почна да гори12.5/100 градско,и какво да видя в ’’консултаций’’ ,колега с типо с 1.9д се чуди дали 8/100нафта е нормално и колеги с дизел дето го успокояват че е долу-горе добрезначи 1.64х8=13.12 на газ 12.5х1.09=13.63 което явно е еднакво скъпо да си на каквото и да е остава да пробвам едно предложение на колегата johnfound за безрезисторни свещи може малко да падне разхода :D :D :D ,ако има ефект ,ще пиша
    типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
    хюндай акцент 1.5 CNG
    киа каренс +метан

пак съм аз,сложих безрезисторни свещи бриск по 1.50лв на брой,междуелектродно растояние0.8мм,и заредих от еко-то около 30 литра газ(толкова събира бутилката).имах път до софияи карах по същия начин както карах преди месец ,когато ми изгори около 10 на 100 смесено ,което ми се видя много,единия път минах 315км,другия път305км.сега с 30 литра минах 382км като от тях 270 км магистрала и останалите 112км градско ,като покрай ндк висях 20мин. в едната посока и 30 мин. на връщане, и като тегля калема излиза че харчи около 7.85на 100 смесено ,което е много добре но не разбрах от кое се получи това,заради свещите ли или заради това че смених газстанцията ,иначе като смених свещите колата има малко по-добра тяга в ниски обороти,абе с една идея по добре върви,по добре работи мотора с по-бедна смес.за сега този разход ми хареса и дето се чудех за дизел на старо ,ще оставам на газ :D :D :D
    хюндай акцент 1.5 CNG
    киа каренс +метан

Коментар

А не се ли скапва двигателя ако му се сложат свещи, непредвидени от производителя?

Коментар

не би трявало,все пак са стандартни свещи,а процесите в моторите са много сходни,взех брискзащото са ефтини и нямат ментета,все пак мотора работи приблизително 2х2часа и не се случи нищо видимо за сега,а и не виждам причина да се случи.ще засека и чисто градски разходсега съм сложил 23 литра газ,ако мина над 200-220 км,ехе....... пак ще пиша да кажа какво става
        хюндай акцент 1.5 CNG
        киа каренс +метан

Коментар

Chaos_ написа:
          А не се ли скапва двигателя ако му се сложат свещи, непредвидени от производителя?
          Не няма да се скапе нищо. Надълго и нашироко сме го обсъждали тукдан4о, радвам се че има ефект. И да е само допълнителната мощност в ниските, пак е полза. Напиши и резултатите при градското. При мене забележим ефект в разхода няма, но пък имам чувството, че още съм със супер богата смес - трябва да си пренастроя газовата.
          Fiat Ritmo 105TC
          1600cc 105к.с.

Коментар

Ако не е тайна може ли да ми кажете откъде точно да си купя такива свещи Бриск, че и на мен ми предстои смяна. Благодаря!

Коментар

има ги в всеки магазин за части за лада,на тези топлинното число е N15YC макар че аз не съм проверил какво трябва да е ,такива имаха ама явно съм уцелил :D :D :D все пак колата върви по добре от магнет марели каквито ми бяха предишните,или предишните не са ми били с подходящо топлинно число за газта(продадоха ми ги по каталог от евро 07)на бриска задължително трядва да се провери междуелектродното разтояние,защото тези бяха с 0.5мм и се наложи да ги регулирам на 0.8ммсега ще чакам да видя какъв градски разход ще даде ,дано да е малък п.п.току що погледнах в каталога на бриск,дават следните данни за типото:MODEL LTR kW (hp) ENGINE YEAR ZS MM SUPER EXTRA PLATIN TUNING SILVER_LPG A-line Tipo . 1,4 52kW 160 A1.046 SPI 05.89-10.95 0,7 LR15YC LR15TC LR15YPP LR14ZC LR15YS 2 не знам дали се вижда добре,ама имат сещи за газ SILVER_LPG- LR15YS ,сега почнах да се чудя дали не съм бил с неподходящи свещи ,и сега да съм уцелил топлинното число,а пък това дали са с резистор или без да не е толкова важно?
              хюндай акцент 1.5 CNG
              киа каренс +метан

Коментар

Ние работим с LR15YC - наистина хубави свещи , клиентите са доволни от тях
                Газови уредби , монтаж , диагностика , ремонти на бензинови двигатели , ауспуси...
                София , Горубляне ,ул. Самоковско Шосе 1 (срещу ОМВ на автоборсите) 978-20-82 973-67-24 0877-27-20-21

Коментар

StreetGlow написа:
                  Ако не е тайна може ли да ми кажете откъде точно да си купя такива свещи Бриск, че и на мен ми предстои смяна. Благодаря!
                  ЕмКомплект 33 са вече официален вносител на Brisk
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

dan40 виж аз каква тема бях пускал http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...sk&start=0На доста хора бях дотегнал с въпроси :D
                    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

значи с 22.9 литра минах 215 км градско 10.65л/100км ,според мен е добревива бриск,вива еко,вива фиат :D :D :D остана да се изпари и кофтия антифриз дет сипах и да го сменя с по-хубав и
                      хюндай акцент 1.5 CNG
                      киа каренс +метан

Коментар

Working...
                      X